Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3434marta

Płodności po odstąpienia tabletek

Polecane posty

Gość 3434marta

Witam Przez kilka lat biore tabletki antykoncepcyjne,przez ten czas Byly one kilka razy zmieniane,i co jakiś czas miałam miesięczne lub kilku miesięczne przerwy w ich braniu.No i w tym miesiącu rownież mam przerwę,bo za późno poszłam do lekarza po receptę .20 pazdziernika wzięłam ostatnia taletke,24 dostałam okres,wczoraj czyli 31 października uprawialam seks bez żadnego zabezpieczenia,w dodatku mój chłopak zapomniał ze nie biorę tabletek.Jak duże jest ryzyko zajścia w ciążę ?

Gość 3434marta
Przepraszam za błąd w temacie,powinno być,,odstawieniu,,

ryzyko zajscia w ciaze po tabletkach jest w sumie takie same dla kobiet ktore je biora jak i dla tych ktore ich nie biora. To kiedys po tych starych tabletkach kobiety mialy problemy. Teraz mozna normalnie zajsc w ciaze, problem zazwyczaj nie lezy w tabletkach tylko w głowie. I wbiciu sobie ciazy tak bardzo do glowy ze sie w nia nie zajdzie. Zajscie w ciaze to nie tylko fizyka ale i rola mózgu. Wiele kobiet nadal nie zdaje sobie z tego sprawy :O Chociaz jestes po okresie i masz dni nie płodne... no niby nie powinnas zajsc, ale wiesz, zrob test za dwa tygodnie i się dowiesz.

Gość 3434marta
Dzięki za odpowiedz:)