Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

irysek07

polipowaty przerost - polipy macicy

Polecane posty

Macie doświadczenie w tym temacie, jakie metody leczenia? Miałam histeroskopię i wyszły mi polipy w macicy, nigdy wczesniej na usg nic nie było widać. Męczą mnie długie i obfite miesiaczki, plamienia w cyklu. Teraz czekam na wynik histopatologiczny z pobranych wycinków, boję się że to coś gorszego...

Gość a nie usunęli
Ci tych polipów w trakcie histeroskopii?

Nie usuneli, poniewaz to była minihisteroskopia bez narkozy i znieczulenia, bardziej diagnostyczna, dr powiedział że dopiero jak będzie wynik histopatologiczny to postanowimy co dalej, jakie leczenie. A może on nie był pewny czy to polipy... mamy napisane że polipowaty przerost to chyba polipy?

Gość a nie usunęli
no nie minihisteroskopia, tylko normalna, ale że tak powiem- w formie podstawowej ;), w sumie to troche bez sensu, że odrazu nie usuneli Ci tej zmiany, ale nie stresuj sie niepotrzebnie, ja za chwile też mam miec pobierany wycinek do badania histopatologicznego, więc wiem co czujesz

Gość a nie usunęli
a jeszcze zapytam- skoro nie miałaś znieczulenia ani narkozy, to jak wspominasz sam zabieg? bolesny?

Jeśli mozna tak powiedzieć to zabieg super :) wczesniej dostałam dożylnie lek przeciw bólowy i miałam zrobiony zabieg, Bardzo sie zdziwiłam bo nic nie bolało, było tylko czuć wode która wpływała i wypływała, widziałam wszystko na ekranie, widok nieziemski ;)

Gość a nie usunęli
dziękuję Ci bardzo za odpowiedz i trzymam kciuki, żeby wyniki były dobre, jak juz je bedziesz miała, to daj znać jak wyszły, pozdrawiam :)