Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika-25

luteina a krwawienie

Polecane posty

Gość monika-25

Witam wszystkich! Jestem w 7 tyg ciazy, od 4 tyg ciazy biore luteine 2x2. Dzis zobaczylam na papierze troche jasno czerwonej krwi, delikatnie jakbym plamila. W kalendarzu spojrzalam, ze na dzis przypada 1 dzien okresu. Nie wiem za bardzo co myslec, czytam na forach jedni karza jechac do szpitala inni uspokoic sie i czekac na wizyte u lekarza. Krwi nie jest duzo sa to jasne plamki, pare kropel. Jesli, ktoras z Was byla w podobnej sytuacji prosze o porade.

a czemu bierzesz luteine miałas juz takie krwawienie ???/ a boli cie brzuch w ciązy każde krawawienie jest groźne a nie możesz zadzwonić do lekarza ????//

Gość monika-25
Luteine dostalam na podtrzymanie, poniewaz jestem osoba chora przewlekle aby wszystko bylo dobrze. Brzuch nie boli. Bola piersi i mdli. To krwawienie to tylko dzis i doslownie pare kropel, wiecej krwi jest od zacietego palca nozem. Dzis moja lekarka jest niedostepna. Bozka2930 myslisz ze to moze byc zwiazane z tym, ze dzis, gdyby nie ciaza, powinnam dostac okresu?

Gość jeśli krwawienie występuje
w dniu spodziewanej miesiączki - jest okey .Sa kobiety które w ciąży miesiączkują nawet do 4m-ca.co innego jakbys miała krwawienia nie związane z przewidywana @

Gość monika-25
Troche mnie uspokoilas, dziekuje!

tak tez może być w dniu spodziewanej miesiączki jednak radze zadzwon do lekarza może trzeba zwiększyc dawkę moja historia w 5 tyg palmienia luteina 3x1 tabletka w 8 tygodniu zmijeszone do 2x1 tab i w 10 tyg ból brzucha ale bez plamien szpital to było poronienie zagrażające zwiększenie luteiny relanium i pobut 7 dni na szczęscie skonczyło się dobrze teraz jestem w 17 tyg lutina nadal 2x2 tab

Gość luteiny juz sie bardziej
zwiększyć nie da max to to co bierze autorka 2x2 !Max 200mg Głupie rady to niech kazdy zachowa dla siebie bo lekarzem nie jest! autorko jesli tylko lekkie plamienie bez skurczy i innych i to w dniu spodziewanej! wszystko jest ok

Gość monika-25
Bozka2930 to dobrze, ze u Ciebie jest juz wszystko opanowane. Zycze zdrowka! Ja luteine biore od poczatku w dawce 2x2. Mam tak brac przez miesiac. Tez czytalam, ze jest to dawka max. Jesli chodzi o relanium nie mialam z nim stycznosci w ciazy. Choruje na padaczke i w razie silnych napadow dostawalam zastrzyki w tylek, chyba, ze w karetce mieli cos bezpieczniejszego. Z wlasnego doświadczenia wiem, ze nie jest to dobry i bezpieczny lek. Jesli chodzi o plamienie to bylo tylko dzis, na stan obecny juz nic nie ma, wszystko jest ok. Oby tak bylo dalej. Pozdrawiam wszystkich! Zycze wszystkiego dobrego!

Gość eliza72
Koniecznie porozmawiaj z lekarzem, Ja też miałam taką sytuację. Lekko plamiłam, poszłam do szpitala, dali luteinę i miałam ją przyjmować stale. W domu któregoś dnia rano zaczęłam mocniej krwawić, Myślałam że to już koniec ciąży i na własną rękę odstawiłam luteinę.Jakośintuicyjnie czułam że to luteina mi szkodzi. Krwawienie zanikało. Poleciałam do gina. Okazało się że ciąża jest ok. Zamiast luteiny gin przepisal mi Duphaston Podobno są kobiety, które nie tolerują luteiny dopochwowej, Ja na Duphastonie byłam do 25 tygodnia. Urodziałm w 40 tygodniu. Mój skarb ma 11 miesięcy. Proszę skonsultuj to z lekarzem żebyś potem nie żałowała.

Gość tego sie nie da czytać !
autorka napisała,że to jednorazowe i nie typowe plamienie a po drugie przestancie z dupy wzięte teorie wymyślac - jaka luteina jest nie tolerowana przez kobiety - to jest w 100% naturalne to duphaston więcej krzywdy robi bo i podczas jego brania plamienia są w ciązy i nie tylko bo jest sztuczny !! najlepsze co może być to luteina dopochwowa i ma 100% wchłanialność,a duphaston 10-cio % wchłanialność i jeszcze metabolizowany jest w wątrobie. Bozka staraj sie wkładac głębiej nie wycieka tak bardzo, ja mam aplikator to tabletek i jak z niego korzystam to dosyć głęboko wsadzam i nie mam teraz tego problemu a kiedyś mnie to irytowało bo nie wiedziałam czy to luteina czy coś innego leci .