Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toxopla?

toxoplazmoza

Polecane posty

Gość toxopla?

Igg to 32 zakres 0-8,00 norma H Igm 0,09 zakres - 0,65 norma to moje wyniki z badania na toxoplazmoze, strasznie sie martwie wynikiem igg:( jestem załana wręcz:( moje pytanie jest nastepujące do jakiego lekarza mam się zgłosić? do ogólnego czy do gin, bo w sumie to gin zalecił mi to badanie jak dł i jak drogie jest leczenie?

Antybiotyki bierzesz. Nie znam cen, pewnie w jakiejś części refundowane... Trochę hiperbolizujesz sprawę, wyluzuj. Kilka miesięcy na antybiotykach i nic poza tym. Będziesz żyła i miała się dobrze. Lekarz ogólny Ci je przepisze.

Gość toxopla?
bardzo proszę o pomoc:(

Gość toxopla?
kilka miesięcy:( o nie:( to jest dla mnie coś strasznego:( a tym bardziej ja.. zadnego kontaktu ze zwierzętami z brudnym rzeczami:( nie wiem jak ja mogłam się tym zarazieć:(

mogłaś być bardzo długo nosicielem. na pewno w ciągu ostatnich paru lat miałaś kontakt ze zwierzętami, czy nieumytymi warzywami albo owocami. powiedziałam tak ogólnie "kilka", lekarz poowie Ci ile dokładnie. to może być miesiąc, to mogą być 4, ale nie będzie ci to przeszkadzać w życiu. głowa do góry!

Gość toxopla?
dzięki bardzo za odpowiedz;) troche odetchnełam z ulgą;) jutro skontaktuję się z lekarzem;)