Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo się bojąca

Mam 21 lat i panicznie boję się wizyty u ginekologa.

Polecane posty

Gość bardzo się bojąca

Mam 21 lat, musze isć po raz pierwszy do ginekologa i straszliwie się boję. Znacie jakieś sposoby na pokonanie tego lęku? Jak wy się przygotowałyście do tego psychicznie?

ja sie nie przygotowywalam, bardzo bolal mnie kiedys brzuch i trzeba bylo sprawdzic czy to nie jakas kobieca choroba, tak znienacka to bylo

Gość hellowen
Ja to sie boje wizyty u stomatologa..... ginekolog nic strasznego, wizyta jak u kazdego innego lekarza.

Gość hehe a kiego grzyba :D
A powiedz, nie boisz się jakiejś grzybicy, czy innej choroby, na którą możesz zapaść i co wtedy zrobisz? też nie pójdziesz? Czy to nie jest gorsze niż badanie? Ani specjalnie nie boli, no nic się nie dzieje. Przecież możesz iść do kobiety, bo rozumiem, że do obcego faceta można mieć obiekcje. A przed kobietą to jaki masz problem. To zwykłe badanie. Pomyśl o chorobach lepiej, to dopiero dziadostwo jak się coś czepi. No, nie mazaj się, nie ma czego.

Gość bardzo się bojąca
hellowen - no widzisz, dla mnie dentysta to lekarz jak każdy inny i do niego moge nawet chodzić kilka razy w tygodniu, a do ginekologa baardzo sie boję. To dlatego idę dopiero teraz, jak już musze, bo podejrzewam jakąs infekcję u siebie. Zamówiłam sobie wizytę na za 2 tyg., ale nie wiem, czy pójdę czy nie zrezygnuję ze strachu. :(

Gość też się bałam...
ale poszłam gdyż chciałam zrobić cytologię a co mi "pomogło"...pomyślałam że nie mogę się wstydzić lekarza jeżeli widział mnie on :O wynik cytologii pawidłowy :) powodzenia

Gość hellowen
...jezeli moge cos doradzic to facet jest o niebo lepszym specjslista, baba jak baba wtedna humorzasta. A czego niby sie bac....? Wiesz ja np na pierwsz wizyte poszlam w dlogim podkoszulku ww bo nie wiedzialam co i jak :)

Gość dfghgfjfg
A jesteś dziewicą czy nie?

nie ma się co stresować, bardziej boje się dentysty, a teraz jestem w ciąży i wręcz czekam na każdą wizytę u gina :P krzywdy Ci nie zrobi i też polecam faceta, a nie babkę

Gość bardzo się bojąca
Nie wiem czego. Boję się pokazać komuś obcemu TO miejsce, boję się też trochę diagnozy, tego co mi powie, krępuje mnie to wszystko straszliwie. Dzięki za radę, ale do faceta na pewno nie pójdę (przynajmniej teraz), wybrałam sobie dość polecaną w internecie babkę, mam nadzieję, że w ogóle tam pójdę. :O

Gość bardzo się bojąca
tak, jestem dziewicą

Gość nigdy nie pójdę do baby
ginekologa, są straszne

Gość do bardzo się bojąca
Słuchaj, tez mialam ten problem, normalnie mega stracha, sama teraz nie wiem dlaczego. Poszukalam w necie opinii o lekarzach- jestem z Wawy, wiec wybor ogromny- i poszlam do kobiety ginekolozki, co miala opinie, ze jest taka rodzinna, delikatna, lagodna. W poczekalni bylo opoznienie, myslalam, ze zwieje, tez bylam po 20-tce i jeszcze sie balam, ze mnie opieprzy, ze wczesniej nie przyszlam. A ona byla bardzo uprzejma, lagodna, dokladnie mi wszystko tlumaczyla, dala mi duzo czasu, zebym sie usadowila...wychodzilam z wielkim usmiechem i zostalam jej pacjentka na dlugo. Naprawde, sama nie wiem czego sie balam, ale jak juz sie odwazysz bedzie dobrze.