Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakupiłamaleniewiem

Kupiłam..

Polecane posty

Gość zakupiłamaleniewiem

Jestem na koncówce ciąży - jak wiadomo kazdy grosz się liczy. Wózek dostałam w spadku po znajomych, dużo ciuszków też, trochę kupiłam w ciucholandzie, trochę kupiłam nowych.. łóżeczko kupiłam używane z szufladą za 120 zł ale jest trochę obdrapane i sama je oszlifowałam i pomalowałam ciemnym lakierem specjalnym. Dostalam tez od sprzedajacego materac ale nie spełniał mojego minimum i kupiłam nowy za 60 zł. Wanienkę też dostałam w spadku, karuzelę itp itd też. Jeszcze zostały mi kosmetyki.. Czy uważacie, że używane rzeczy albo łożeczko przerobione przeze mnie samą to żałowanie pieniędzy na dziecko czy po prostu dobre rozplanowanie wydatków?

Gość zdecydowanei to drugie
:)

Gość jakas taka mama
widać, że nie stać cię na dziecko i wszystko chciałabyś dostawać.

Gość Bardzo dobrze zrobiłaś
:D

uwielbiam te złote mądrości kafetarianek:D o tak! zdecydowanie WIDAĆ, że NIE STAĆ CIĘ na dziecko i CHCESZ wszystko dostawać:D to widać jak na dłoni przecież:O

Gość tomatensoep
Radzisz sobie jak mozesz i to Ci sie chwali. Zaradna kobieta z Ciebie.

Gość ...T
bardzo dobrze zrobiłaś. Nie przejmuj się prowokatorami. Kasę można zainwestować w inne rzeczy.

Gość zakupiłamaleniewiem
heh.. jestem studentką, pracowałam całą ciąże popołudniami, na partnera nie mogę prawie liczyć i muszę robić zakupy ze swoich oszczędności.. dobrze, że macierzyński będę miała :) nie jestem osobą, która wszystko CHCe dostać.. wszystko co dostałam od kogoś bylo to w 4 miesiącu i nie w głowie było mi robienie zakupów.. a kiedy zaczełam się za nie brać większość rzeczy już miałam..

Gość zakupiłamaleniewiem
dziękuję za dobre słowa i słowa otuchy bo myślałam, że coś jest nie tak skoro prawie wszystko dla dziecka mam używane i "po kimś" choć po tych rzeczach tego nie widać.. lóżeczko odrestaurowałam, wózek wyprałam i wszystko inne też.. kosmetyki, pieluchy wielorazowe, pampersy, butelki, smoczki i inny asortyment mam nowe oczywiście

nic się nie tłumacz;) dzielna i rozsądna z Ciebie dziewczyna, a przy tym zaradna:) na pewno będziesz wspaniałą mamą:)

Gość bardzo dobrze
Dobrze zrobiłaś, masz mózg a nie kaszkę z mlekiem. Dzieciakowi wszystko jedno (na razie :)) czy łóżeczko nowe czy używane, ważne żeby było wygodne, nie będzie w nim spał do osiemnastki. Ale przygotuj się na jad mamusiek, które wywaliły mnóstwo kasy, żeby się pokazać przed innymi durnymi mamuśkami, a teraz żal im tyłek ściska, a raty kredytu chichoczą złośliwie. Nie pozwól tylko, aby zdrowy rozsądek wyciekł razem z wodami płodowymi :)))

Gość zakupiłamaleniewiem
zawsze wychodziłam z założenia że niekoniecznie dobre jest to co drogie.. moja znajoma kupiła wózek za 4000 zł, po 8 miesiącach sprzedała za bezcen praktycznie... nie rozumiem takiego podejścia i wydaje mi się, że gdyby było mnie nawet stać na taki super wózek to bym go nie kupiła bo dla dziecka jest on 'na chwilę'..

Gość jak najbardziej cie popieram
a jak wejdziesz na allegro to nawet za 400zł możesz kupić wyprawkę dla dziecka kosz mojżeszowy +podgrzwacze+przewijak +czasem nawet jakiś spiworek nosidełko odciągacz pokarmu tez w zestawie jest. trzeba dobrze poszukac

Gość zakupiłamaleniewiem
natknęłam się na wiele bezczelnych uwag i tkwi we mnie poczucie winy że nie potrafię zapewnić dziecku wszystkiego "co nowe".

Gość jak najbardziej cie popieram
oj nie przejmuj sie ! najwięcej ryczą te co same ledwo palcem do dupy trafiaja i nawet śpiochy kupują używane. Ja na brak kasy nie narzekam a mimo wszystko rzeczy typu mata czy przewijak i łózeczko wole kupić uzywane a czesto tak sie trafi ze to uzywane jest jak nowe. A wole zainwestowac w spiochy czy posciel do łózeczka

Gość mammamusią
Nie masz się czym przejmować:) ją kupiłam dla dziecka wszystko nowe niestety. Wózek używamy był z pół roku choć miała być to też spacerowka która okazała się nie praktyczną:) lozeczko nowe które chce już mu zmienić na normalne a przespal w nim może że dwie noce. wanienka nowa używana z pół roku. Dużo można wymieniać z biegiem czasu wołala bym używane. Jedyne co kupowała i będę dalej kupować nowe to ubranka:)

Gość malpa kapucynka
E tam jakie żyłowanie. Nie przelewa ci się, a ktoś z checią ci oddal swoje rzeczy. Też bym wolała np. łóżko po dzieku oddac komus, kto go potrzebuje i komu będzie służyc niż wywalić. Skoro ktos ci te rzeczy oddał, to znaczy, że chciał ci je oddać. Nikomu z g.ęby nie wyszarpałaś.