Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasssmina

skutecznosc tabletek

Polecane posty

Gość jasssmina

Hej! Czy jest tu wiele kobiet ktore zaszly w ciaze milo brania tabletek regularnie? Ja biore Cilest i mam schize, ze moge zajsc w ciaze mimo to. Wiem, ze jest zawsze ten 0.3 %. Moj chlopak twierdzi, ze nie ma sie co obawiac, ze moze konczyc we mnie zawsze i nic sie nie stanie. A ja z jakis powodow mam schize, bo teraz bylby bardzo zly moment by posiadac dzieciaczka.

Gość jesli moje zeby są brudne rano
biore yasminelle 5 lat i nieraz zdarzylo mi sie zapomniec pigulki (ale wtedy pdoejmowalam inne srodki ostroznosci) i w ciaze nie zaszlam, a wczesniej bylam plodna wiec teraz pewnie tez

Gość jasssmina
nie wiem jak mam sobie poradzic z tym strachem przed ciaza...nie chce porzestac sie kochac, bo jestem w stalym zwiazku. Ostatnio sobie wmawiam wsyztsko, kazda malenka zmiane w moim organizmie utozsamiam z ciaza, czu to jakas obsesja?

Gość akukuruku
Ten stres to chyba nie do zwalczenia... Też to miałam. Prosiłam partnera, żeby kończył poza pochwą (choć wiem doskonale, że gdyby pigułka zawiodła, to i tak to nie jest jakieś super zabezpieczenie), przez pierwsze miesiące aplikowałam sobie jeszcze czasem globulkę plemnikobójczą, a w ogóle najchętniej zapakowałabym penisa mojego kochanka w prezerwatywę ;D. Możesz zmienić metodę antykoncepcji na spiralkę, wg mojego gina to jeszcze skuteczniejsza metoda, pewnie szczególnie przez to, że siedzi tam gdzie ma działać, więc nie ma ryzyka jak przy tabletkach, że się nie wchłonie, że zapomnisz łyknąć. Wiesz, mnie uspokajało szukanie info w sieci o tym, gdzie i jak można "poradzić sobie" z ewentualną wpadką, jeśli wiesz o czym mówię, ale to kwestia światopoglądu.

O, topik idealny dla mnie. Wiem już chyba wszystko o działaniu tabletek, przyjmuję super regularnie, a i tak się bardzo boję... I też mam taką obsesję :) Już 83703 razy byłam w wyimaginowanej ciąży :) Zawsze jest ten procent... Czekam na jakieś wypowiedzi ;) Jest na forum Perwersja - zawsze jak napisze to pocieszy. Jednak co z tym procentem kobiet, które zachodzą w ciąże?

Gość jasssmina
oo widze ze nie jestem jednak sama z tym problemem... ja nie mam pojecia skad taka opsjesja sie bierze, z jednej strony dzieciak to nie koniec swiata ale jak dla mnie teraz to koniec zycia i zawalone plany na przyszlosc. Co do mowiac glosno aborcji to nie neguje i nie krytukuje jednak nie wiem czy zrobilabym to naprawde, czy mialabym odwage dlatego mi to tak nie pomaga. Ostatnio obsjesja mi sie powiekszyla bo slyszalam o kilku przypadkach wsrod znajomych i tu na forum ze bylo kilka wpadek mimo tabletek. Niewiadomo jednak czy te kobiety braly je regularnie czy tez nie... Nawet ta pinda anna mucha podobno byla w ciazy mimo, we nosila plasterki! Chyba pomysle o spiralce ale sie boje troche tego.

Gość eneduerabbe
co do tabletek to nie wiem, ale na plasterkach ja sama zaszlam, ginekolozka wzruszyla ramionami z usmiechem i powiedziala "tak bywa" a mi do smiechu nie bylo. mowila tez ze dobrze ze to nie byla spiralka bo wtedy jest problem. czyli spiralkowe mamy tez sie jej zdarzaly. jedyna recepta to ta szklanka wody zamiast niestety

Gość jasssmina
no to nas pocieszylas :P ciekawe jak mam wytlumaczyc to mojemu facetowi a co gorsza mojemu libido?? ehh najlepiej jakby mozna bylo sobie wybrac kiedy chce sie byc w ciazy, a kiedy nie.

Jakoś nie chce mi się wierzyć, że eneduerabbe nie pominęłaś żadnej i nie zażywałaś nic, co mogło by obniżyć ich działanie.

Gość jasssmina
a jak to jest z tymi plasterkami? moze czasami sie zle przyklei, niedokladnie i wtedy nie dziala poprawnie? btw co do tabletek, to czy ma to jakies znaczenie jak popije tableteke piwem lub inny alkoholem? zawzse mnie to zastanawialo a u gina bylam z Dani gdzie studiuje i babka po angielsku nie wyjasnila mi wszystkiego, bo chyba za dobrze nie umiala. Nie wiedziala, tez o tym, ze nie wolno mieszac z theraflu i tego typu lekami a zrobilam to kilkakrotnie. Stad tez bardziej schizuje mimo ze ostatni raz to bylo miesiac temu.

Gość w ogromnym przelocie XV
Theraflu nie ma wpływu na skuteczność tabletek. Popijanie alkoholem nie ma wpływu na skuteczność tabletek. Rzyganie po alkoholu ma wpływ na skuteczność tabletek.

Gość eneduerabbe
ja nie bralam nigdy tabletek tylko mialam plasterek, nie zapomnialam nigdy o zadnym , zreszta nie wiem jak mozna zapomniec o plastrze ;)

Hmmm, w temacie plastrów to jestem zielona :) A co z tymi tabletkami? Ma ktoś jeszcze doświadczenia?

Gość jasssmina
a wiecie ile czasu potrzeba tabletce na wchloniecie sie do organizmu? Bo ja sie wlasnie zastanawiam jak to jest z tym wydalaniem np. wymioty ? CO w takim wypadku zrobic? Ile czasu organizm potrzebuje, aby przestawic sie na tryb beztabletkowy/plodny? Chyba nie nastepuje to odrazu tzn jak pominie sie jedna tabletke, pozniej bieze sie juz regularnie to chyba nie powinno sie nic dziac ? Ja staram sie nie pomijac, ale zdazylo mi sie chyba dwa razy na samym poczatku brania, to bylo dawno temu wiec ewentualna ciaza raczej bylaby juz widoczna :P

Gość Perw mobilna
"a wiecie ile czasu potrzeba tabletce na wchloniecie sie do organizmu? Bo ja sie wlasnie zastanawiam jak to jest z tym wydalaniem np. wymioty ? CO w takim wypadku zrobic?" Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w ulotce.

Gość jasssmina
jak juz napisalam wczesniej, u lekaza bylam w Dani, gdzie studiuje, wiec dlatego pytam o takie rzeczy na forum. Nie bylam w stanie rozszyfrowac dunskiego a lekarka stwierdzila, ze najwazniejsze informacje mi przekazala. Ja jednak mam wciaz watpliwosci wiec licze na pomoc tutaj.

Ja nie napisałam, żebyś pytała lekarza tylko skorzystała z ulotki, która dostępna jest w internecie.

Gość jasssmina
nie wiedzialam, ze jest dostepna w internecie. dzieki za podpowiedz