Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak wyhodować grubasa?

Drogie mamy jak wyhodować grubasy,czy Wy też hodujecie?

Polecane posty

To są ciasta które sama robię,więc są milion razy zdrowsze niż biszkopty z paczki,które jedzą już 5-6 miesięczne dzieci. Bigosu mój jeszcze nie jadł,ani grzybów-grzyby dostanie jak będzie miał 13lat bo dopiero wtedy wątroba radzi sobie z ewentualnymi toksynami. Czekolady u nas w domu nikt nie jada. Koleżanka daje dziecku pierś plus bobofruty, deserki i obiadki ze słoika,biszkopty i parówki oraz herbatki dla dzieci. Bo taka zielona liściasta jak ja daję jest szkodliwa :O Kiełbasę jada odkąd skończył 2 lata,ale taką prawdziwą-znajomy ma gospodarstwo agroturystyczne i od niego kupujemy wszelkie mięso.

Gość gfhnhhnnhh
a co to jest 2 razy w tygodniu jak może potem wraca do domu i je pół chleba na kolacje?

Gość mamakarmiacapiersią
he he za moich czasów dzieciaki nie dostawały pieniędzy do szkoły poza nielicznymi wyjątkami, bodajże jak byłam w 7 klasie to powstał u nas sklepik szkolny ale głównie można było kupić tam gumę do żucia, jakąś oranżadę w szklanej butelce, drożdżówki i przybory szkolne itp ale jestem stara bo mam już 30 lat ;)

Gość a ja mam dziecko z nadwagą
No widzisz a moja mlodsza już bigos jadlą nie raz i fasolkę też a pizze z pieczarkami jada często bo czesto robię domową pizzę albo pizzerinki. Biszkopty bardzo lubi, czekolade też ale nie dostaje za czesto bo ze wzgledu na ta starszą kupuje bardzo rzadko. Kielbasę i kabanosy uwielbia i banany też jada podobno sa kaloryczne i się po nich tyje Ale i brokuly z kasza jaglaną i kurczakiem chetnie zjada. Ogólnie wszystko zjada chetnie, a chude to jak kij.

Gość jjjjjjjjjjjjnnnnnn
PRZESTANCIE PIERDOLIC DROGIE MAMUSIE BO WAMI RZADZI KAFETERIA-LEPIEJ idzcie zróbcie COS POZYTECZNEGO a nie pół dnia tu spedzacie :O i po co wam takie głupie do niczego nie prowadzące dyskusje? NO SŁUCHAM do czego WAM POTRZEBNE??:O

Gość nie rozumiem po co małe dzieck
o tuczyć by było grubsze, bo zdanie mamy ma 2 kilo za mało?:O o tym czy ma dobrą przemianę Twoja córka przekona się jak będzie już dobrze po 30-ce i urodzi co najmniej jedno dziecko, teraz daj sobie spokój mnóstwo małych szkieletorków w przyszłości ma problem z nadwagą i odwrotnie - małe grubaski potrafią być chudziakami w dorosłym zyciu;)

Gość do jjjjjjjjjjjnnnnnn
to słuchaj dalej kretynko. ciekawe co takiego uslyszysz na forum, gdzie sie pisze i czyta :D

Banany mają dużo cukru i ponoć zatwardzają. Ja nie mówię że mój tylko suszone owoce je ale na pewno zjada je kilka razy w tygodniu. Ale do tego kilka razy dziennie je świeże-nie ze słoika,bo jak można przeszło 2letniemu koniowi dawać papki? U nas w domu ogólnie 4-5 razy w tygodniu jest zupa, 1-2 razy ryba i w niedzielę mięso. Do tego praktycznie nie jemy makaronów tylko kasze i ryż. Ale przecież nie można popadać w skrajność bo dziecko jak pójdzie do szkoły to rzuci się na niezdrowe jedzenie.

Gość jjjjjjjjjjjjnnnnnn
taaaak taaaaak a potem jedna z drugą sie posłucha trzeciej mądrej i zrobi tak jak radziła-dzieciak sie rozchoruje i w szpitalu wyląduje i tyle bedzie z waszych porad kretynki:) Tak to jest z radami waszymi -to coś w stylu dzieci biara się z kapusty.

Nie zdaniem moim tylko lekarza bo jest na 10 centylu i lekarz stwierdzil ze dobrze by bylo podawac bardziej kaloryczne jedzenie zeby choć na 25 wskoczyła. Waży mi 9 kg ma 20 miesięcy i jest bardzo wysoka.

Gość mamuśka miluśka
to tak samo z karmieniem piersią i dokarmianiem, wcale nie jest potrzebne a mamy dokarmiają. Dziecko powiedzmy byłoby na 25-50 centylu z wagą a przy dokarmianiu mm jest na 75-90 tak jakby czym grubsze dziecko tym lepsza mama.

Gość bardzo wysoka to znaczy?
może zmień lekarza, bo jeśli dziecko je normalnie (nie jest niejadkiem) i nie choruje, to nie wiem po co miałaby TYC na siłę:O

Gość jjjjjjjjjjjjnnnnnn
Wy wogóle lekarkami jesteście wszystkie?? Kurna mac rozumy pozjadały babsztyle. Autorko bardzo dobrze karmisz dziecko. I nie wierz w to ze te panie które sie wypowiadają karmią dziecko samym szpinakiem cielęciną sokiem wyciesniętym z marchwii i jogurtem naturalnym. Tylko TU ci nikt nie powie tego bo wszystkie są PERFEKCYJNE NICZYM ROZENKOWA :D:D

ten lekarz nie wie, że każdy z nas ma inną budowę? i skoro mieści się w siatce centylowej to o czym on w ogóle mówi?:O dobrze, ze mój lekarz jest normalny i na moje jęki o tym, że dzieci mi mało przybierają zawsze z uśmiechem mówi: a po kim te dzieci maja być grube? proszę spojrzeć na siebie;) po trójce ważę nadal 50 kg przy prawie 170 cm wzrostu

nie choruje, ma 87 cm. Nogi ma takie chudzieńkie ze jak ją w kieckę wystroję to się ludzie patrzą na jej patyki, ręce też chude, żebra wystające i taki wypięty maluszkowy brzuszek. Na buzi nie wygląda chudo. Ja jej nie tucze na siłę ale pozwalam jej jesć różne rzeczy bo wiem ze jej nie idą w dupkę jak to się mówi.

Gość bedwyn
Nie ma sensu tuczyć na siłę dzieci, bo tylko rozepcha im się żołądek i potem będą otyłe. Moja mama jako dziecko jeździła do prewentorium, bo była za chuda, teraz jest gruba (i zawsze taka była od kiedy pamiętam). Sama mam problemy z wagą syna, był czas, że wzrost miał na 90 centylu, a wagę na 10. Teraz jest juz trochę lepiej, choć nadal widać mu żebra, a jego nogi to 2 patyczki. Ale nie pzowalam mu jeść za dużo słodyczy, bo zamiast przybyć mu mięśni będzie miał skórę, kości i tłuszcz. :o

no to po co chcesz ją tuczyć? chyba w Twoim otoczeniu są osoby chude i grube, prawda? to raczej dobrze, ze wszyscy różnimy się od siebie i nie jesteśmy identyczni pozwól jej być taką jaką jest z natury co innego gdyby była niejadkiem i non stop chorowała, ale w tej sytuacji poza tym ma normalny wzrost, jak przeciętne dziecko 1,5 roczne (nawet rozmiarówka dziecięca jest na 86 dla 18 miesięcy) a wrażenie bardzo wysokiej może sprawiać, bo jest zwyczajnie chuda, a szczupli ludzie zawsze wyglądają na wyższych