Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez mnie to czeka....

Badanie moczu i krwi w ciąży...

Polecane posty

Jestem w pierwszej ciąży i czasem wszytsko jest dla mnie całkowicie nowe i trudne do ogarnięcia, staram sie rozmawiac z lekarzem ale nie o wszystkim zawsze pamietam, chodze do lekarza co miesiac i co miesiac kaze mi robic badanie krwi i moczu. Po co tak czesto?? nic mi nie dolega,czy z tych wynikow wyczyta sie cos waznego?? Czy ja sama moge zauwazyc ze cos jest nie tak? Na co zwracac uwage?

Gość tez przyszla
morfologia i badanie moczu to podstawa. Morfo sprawdza czy nie masz np za mało żelaza co jest częste w ciąży a ogólne z moczu czy nie ma zakażenie co tez jest często przypadłością ciężarnej. Oba są proste i tanie. Ja od razu kupiłam z 6 opakowań na mocz bo robiłam praktycznie na każdą kolejną wizytę

Gość krokulinka
ja miałam tylko 2 razy w ciaży na początku i pod koniec

ooo no własnie mam anemie, jako co jest to okreslone ?? bo te wszystkie nazwy nic mi nie mówią. na które rzeczy zwracac uwage czy nie sa ponizej lub powyżej norm?? ostatnio miałam kilka które nie miesciły sie w granicach.

Gość makalakaka
mi lekarz powiedział ze wyniki w ciąży różnią się od wyników tradycyjnych...także nie ma co patrzec na normy w otrzymanych wynikach bo czasami mogą w rzeczywistości byc inne.. najlepiej zrobisz jak bedziesz spokojna i nie bedziesz doszukiwała negatywów :) wynikami zajmie się lekarz na kolejnej wizycie :)

Gość nowa, przyszła mama
o co chodzi z leukocytami w moczu? czy one sa groźne?? dostałam clotrimazlolu 2 globulki na bakterie.

Gość leukocyty swiadcza o infekcji
Ale rownie dobrze moga pochodzic z moczu jak byc wyplukiwane z przedsionka pochwy. Clotrimazolum jest na grzyby a nie bakterie :)

Gość leukocyty w moczu
świadczą o lekkiej infekcji w drogach moczowych W ciąży oprócz moczu i krwi wykonuje się tez badania na toksoplazmozę różyczkę cytomegalię

Gość nowa, przyszła mama
badania na toxo, rozyczke i inne miałam robione na poczatku ciąży. teraz lekarka narazie kaze robic tylko krew i mocz. oprocz tego dostałam furaginum to chyba na bakterie w moczu, pozniej mam robic na nowow badanie. mocz mam prawie pomaranczowy troche sie martwie

Gość konstancja XL
ja jak byłam w ciązy to mocz miałam pomaranczowy, tak mocno pomaracznowy, wyszło ze dlatego że mało piłam i dlatego sie bakterie gromadziłay, a pic mi sie niechcialo, nic niebolało i pozniej tez na lekach jechałam.