Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matukumujaca

Fluconazole - a starania o dziecko?

Polecane posty

Gość matukumujaca

Witam mam pytanie czy jednorazowa dawka przeciwgrzybiczego leku 150 mg Fluconazole wzięta w czasie miesiączki jest przeciwskazaniem do tego aby w nadchodzącym cyklu starać się o dziecko? Pytam bo lekarz przepisał mi jednorazowa dawke , któa mam wziąc wlasnie w czasie nadchodzącej miesiaczki. Obecenie jestem w koncówce cyklu za mniej wiecej tydzien ma pojawic sie spodziewane krwawienie. istnieje minimalna szansa, iz w moge byc obecnie w poczatkach ciazy i dlatego tabletke mam przyjac jak juz dostane okres gdy moze byc ona szkodliwa dla zarodka/ plodu... Jednak w nastepnym cyklu rowniez mam zamiar starac sie i tu moje pytanie czy tabletka przyjeta na poczatku cyklu jeszcze przed ewentualnym poczeciem moze zaszkodzic w jakis sposób ciazy? Ktora z kobiet miala taka sytuacja iz zaraz po przyeciu preparatu przeciwgrzybiczego zaszła w planowana lub nie ciaze? Jak z przebiegiem ciazy? Prosze o pomoc bo nie wiem czy w przyszłym cyklu moge sie bez obaw starac czy mam odczekac dla pewnosci ten cykl?

Gość mcnnfdncv
up

Przeczytaj ulotke Ja sie ustosunkowuje do kobiet w ciazy. Jesl nie ma przeciwwskazan w ciazy to w staraniach tez. niemnij t chyba nie chodzi o sam lek tylko o. to na co go bierzesz. jesli masz grzyba to najpierw go wytep a potem sie staraj bo to moze doroadzic do poronienia. slyszalam tez ze mze powodowac wady plodu. takze lepiej staraj sie jak zakonczysz kuracje sukcesem.

Gość agula8
potwierdzam wpis powyżej, lepiej najpierw wyleczyc grzybice a pózniej starc się o ciąże. Przechodziłamw ciąży rózne infekcje i wierz mi że to ogromny stres, bo infekcja może szkodzić, bo leki maja skutki uboczne itp. A najgorzej jest w pierwszym trymestrze bo wtedy najlepiej niczego nie zażywać. weź sobie po floconazolu provag osłonowo i odczekaj chwile.