Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvhbkbk

wywołanie po CC..? jest mozliwe??

Polecane posty

Gość bvhbkbk

witam obecnie jestem w drugiej ciazy (pierwsza rok i 4mies temu zakonczona cieciem z powodu wysokiej wagi ur synka) na dniach mam termin i lekarz powiedzial ze macica jest zagojona i moge rodzic Sn.. ale czy jesli nie bedzie postepu i samo sie nie zacznie to moga wywołac poród..? czy tak nie wolno..? prosze o odp..

Pewnie jeśli będziesz po terminie lub gdy z dzieckiem będzie coś nie tak będą wywoływać, ostatecznie cc. Ale nie martw się na zapas :)

Gość bvhbkbk
no ale własnie czytalam ze kobiecie po CC nie podaje sie oxy ze zwzgledu na silne skurcze co daje ryzyko pekniecia macicy nie tylko w miwjscu szwów..

Gość bvhbkbk
kurcze .. nie mam tu mam w podobnej sytuacji..?

To co Ty wyczytasz to jedno ale to co uzna lekarz w szpitalu to inna sprawa :o Możesz mu jedynie powiedzieć o swoich wątpliwościach ale on i tak zrobi jak uważa :o

Gość bvhbkbk
No tak.. najwazniejsze zeby szczesliwie sie zakonczylo..

Gość hfhfh
Moja znajoma ma 2-miesięcznego synka. Będąc jeszcze w ciąży wciąż powtarzała że boi się porodu naturalnego - pierwszą ciążę miała rozwiązana przez CC - i musi załatwić za wszelką cenę również teraz CC. A potem spotykam ją i się dowiaduję że dostała skurczy, pojechała do szpitala a 40 minut później już trzymała swoje dziecko w objęciach. :D Ot, samo się stało. ;P (A dodam że ta pani ma 39 lat i to był jej pierwszy, naturalny poród.) Możliwe? Możliwe! Nastaw się więc pozytywnie i jakoś pójdzie.

Gość bvhbkbk
a ile mineło od pierwszej cesarki twojej znajomej..?

Gość hfhfh
Minęło około czterech lat od pierwszej ciąży i cesarki (starszy synek jest w drugiej grupie w przedszkolu więc ma około tyle).

Gość bvhbkbk
kurcze znacznie dluzszy okres niz moj.. u mnie to roznica ponad rou.. ;/