Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmora;**

Zwierzak

Polecane posty

Gość Zmora;**

Wiem, że to pytanie było zadawane już setki razy. Ale w mojej sytuacji wygląda to nieco inaczej. Moja siostra ma trzy szczury i jak mieszkała z nami to moja mama się do nich zraziła..;//Było dużo małych i niemiły zapach czasem..Poza tym mama nie lubi szczurów i ich ogonów. Mam 2 chomiki ale marze o szczurku.Obiecała mi, że dostanę yorka.le to dopiero za ponad rok.Mówiłam jej, że na razie nie chcę psa i nie musi na razie o tym myśleć pod warunkiem, że dostane szczurka. Nawet proponowałam by wziąć na jakiś okres czasu szczura od siostry i by siedział w terrarium pożyczonym od wujka i nawet mama by nie poczuła że jest szczur. Ale jak zawsze nie i bez dyskusji.Mówiła żeby dała mi szanse i zobaczyłaby, że dam sb rade. Co mam zrobić ? Prosze pomóżcie ;//

Gość kup szynszyle
szynszyla jest prawie tak madra jak szczur i ma bardzo miekkie futerko

Gość kup szynszyle
poza tym nie smierdzi (malo sika) i jest duzo ladniejsza. pokaz mamie, na pewno jej sie spodoba!

Gość Zmora;**
Ale szynszyla jest duuża..;//

Gość kup szynszyle
niewiele, max 2-3cm, i to nie kazda. a jaka masz/mialabys klatke? dla szynszyli to min. 40x30x60cm z jakimis poleczkami w srodku

Ja przyniosłam do domu dwa szczury, mój ojciec dowiedział się "na gotowe". Nie wiedziałam, nikt nie wiedział, że panicznie się ich boi i nawiał nam z domu na dwa dni :D Nie chciał wrócić, póki szczury nie znikną. Ale ja się uparłam, ojciec zgłodniał, to i wrócił, aktualnie ojciec ich nie dotyka, boi się dalej, ale czasami przychodzi, by popatrzeć, jak się napiertalają. Nie mogę ich wynosić w mojego pokoju, a poza tym to tak, jakby ich nie było :) W niczym mu nie przeszkadzają, koszty utrzymania też niewielkie ;)

Gość ogonkowapani
jak bedziesz im reguralnie sprzatac i to smierdziec nie bedzie!

Gość śp. Rysiu z Klanu
ja jak mialem gryzonie i sprzatalem im klatke co 2 dni to w domu pachnialo tylko wiorkami i siankiem nie szczochami. u syfiarzy zawsze wali od zwierzat, tylko ze to nie wina ich pupilow