Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszająca

Co ugotować na obiad dla rodziców?

Polecane posty

Gość zapraszająca

Wpadają do mnie i chłopaka na obiad w niedzielę. Co ugotować?;p TYlko nie rosół i schabowe;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość studentka015
A jakie są ich gusta? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
To raczej zwyki ludzie, prości;p Bez gustów i wybrzydzania :) Chodzi mi o jakieś proste propzycje :) Myślałam o zupie krem szpinakowej, podanej z startym jajkiem na twardo. A na drugie ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, druga z selera. i jakiś kurczak, filety, ale nie wiem jak je przyrządzić;p jakieś sugestie?;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeśli nie masz doświadczenia w kucharzeniu, to lepiej wybrać coś prostego lepsze proste smaczne, niż wycudowane spierniczone uważam, że jak będzie zupa, drugie i jakieś ciasto, to już wystarczająco wystawnie jak na początkującą panią domu ja zrobiłabym pomidorówkę ze świderkami, na drugie plastry karkówki duszone (z przysmażoną lekko cebulką) albo pieczone (z pieczarkami), surówka np. z pora (por, jajko na twardo, sól, pieprz, majonez, śmietana) i ziemniaki utłuczone z masłem, posypane natką pietruszki albo szczypiorkiem ciasto - jakie umiesz zrobić, murzynek, babka, biszkopt z czymś do tego kawa/herbata, jakies cukierki czekoladowe i przyjęcie gotowe :) 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
a to co napisałam może być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kup pomysł na winiary papirus do piersi z kurczaka wychodzą rewelacyjnie, dodaj do tego smażone ziemniaki i surówki i gotowe, albo pierś z kurczaka z suszoonymi pomidorami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
pomidorówki nie lubię, a jakoś nie mam ochoty się produkować i potem spędzać z nimi miło czas jedząć coś za czym nie przepadam;p dlatego też obstawiam filety z kury:) szpinakową robiłam, umiem;p i ww surówki też;p piec nie umiem, ale mój chlopak jest kucharzem;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
nie mieszkam w pl;p właśnie miałam zapytać koleżankę z góry, skąd założenie, że umiem po angielsku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dla ludzi tradycyjnych zupa szpinakowa... nie wiem, ja bym nie ryzykowała piersi są ok, szybko i łatwo je zrobić, potwierdzam też, że pomysł na z tymi papierkami jest niezły, tylko, jak dla mnie, za słone wychodza ale przynajmniej nie kombinujesz sama z przyprawami i sa soczyste i się nie spalą 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
nie przepadam za takimi wynalazkami jak ten papirus;p i jak wspomniałam, nie mieszkam w pl. czy szpinak to aż taki wymysł?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Proste jedzenie?
Jeżeli nie rosół to co? Przecież nie krem szpinakowy! to obrzydlistwo.Wejdz na stronę moje gotowanie i znajdziesz proste przepisy,a nie jakieś drętwe jadło! Kiszona kaputę nie każdy lubi, może któres z nich ma chorą wątrobę :) ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
kapustę kiszoną nie każdy lubi?;p a może szpinak też nie każdy lubi?;p prosiłam o sprawdzone dania a nie strony z przepisami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
up up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kughkug
Lasagnebym zrobiła, do tego surówka z sałaty pomidorów i ogórków, a na deser ciasto marchewkowe ( wspaniałe jesienią )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
nie umiem lasagne ::) deser chłopak robi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kughkug
Lasagne proste tylko jest potrzebne naczynie żaroodporne, masz takie? Bo jak tak to dam ci wypróbowany przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak ma kuchenke elektryczna
to i pewnie naczynie zaroodporne cioto jedna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
no mam, ale kurde, dwa takie malutkie, że dla nas dwojga starcza w tym;p kiedyś jakieś tanie zobaczylismy to kupilismy i wystarcza nam;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
a co ma kuchenka elektryczna do naczynia żaroodpornego?;pp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapraszająca
wszystko mam, prócz sztućców, których nie używamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zaproś ich do restauracji
Sami sobie wybiorą z meni. Szpinaku również nie znoszę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ugotuj spagetti
Do tego sos boloneeez do tego marchewka gotowana i po problemie.Łatwe, tanie bez nakładów.To chyba potrafisz przygotować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kughkug
" jak ma kuchenke elektryczna to i pewnie naczynie zaroodporne cioto jedna." Jeśli to do mnie to WYPIERDALAJ!!! LASAGNE: MAKARON : 250g makaronu lasagne. Można go ugotować al'dente z dodatkiem soli i oliwy, albo przekładać lasagne nim na sucho, ale trzeba wtedy zrobić więcej sosu serowego, bo makaron musi być dokładnie przykryty sosem inaczej stwardnieje. MIĘSO: . 2 małe cebule pokroić drobno i podsmażyć na maśle. Dodać 759g mięsa mielonego usmażyć z 2 rozgniecionymi ząbkami czosnku. Przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką w proszku, 1/2 łyżeczką majeranku. Odlać tłustą zalewę ( z masła) i odstawić. SOS SEROWY: 30g masła stopić, wsypać 30g mąki pszennej i mieszając zasmażyć na jasnozłoty kolor. Następnie dodać 250ml zimnej wody i 250ml mleka i roztrzepać trzepaczka żeby gródki nie powstały. Dodać 250g topionego sera i przyprawić solą, pieprzem ( ja wolę vegetę i pieprz) i 1 łyżeczka papryki w proszku. Ja jeszcze dodaję startego zółtego sera do sosu, ale żeby nie było za gęste to potem dolewam trochę więcej mleka do sosu. KOLEJNOŚĆ UKŁADANIA : Dno naczynia żaroodpornego wysmarować margaryną lub masłem ( razem z bokami). Wylać na dno trochę sosu. Następnie wyłożyć płaty lasagne. Jeśli w warstwie makaronu będą szczeliny to te szczeliny uzupełnić makaronem. Na to wyłożyć mięso mielone i posypać starowanym na grubych oczkach serem zółtym. Na to makaron, potem sos. Następnie znów makaron, mięso, marakron, sos. Przedostatnia warstwą ma być sos. Wsunąć lasagne do zimnego piekarnika i piec w temp 200 st. ( bez termoobiegu) przez ok 30 min. Czasem dłużej ( w przypadku makaronu wcześniej nie ugotowanego tylko surowego). 10 min. przed zakończenie pieczenia wierz posypać starowanym serem żółtym :) Lasagne super smakuje z czerwonym półwytrawnym winem i świeżą sałatką. To są składniki na dużą Lasagne, ale możesz podzielić na pół jak masz 2 małe naczynia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Juliabrze
Myślę że spagetti wystarczy ale jak masz trochę czasu to możesz zrobić to co rodzice ci robili w dzieciństwie przypomnij sobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×