Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samaniewiemcozrobiłam

Jestem zbyt dumna, wredna czy po prostu głupia?

Polecane posty

Spotykałam sie od prawie roku (wyłacznie przyjacielsko) z pewnym facetem tuż przed 30. Wiedziałam, ze był związany z kobietą z dzieckiem, ale sam mówił, ze to juz pzreszłosć, wiec byłam spokojna. Niestety po prawie roku naszej znajomości, kiedy wszytsko szło już w kierunku naszego związku (poczułam sie pewnie) okazało sie, z eon nadal spotyka się z byłą ze wzgledy na jej syna :-O Tłumaczy się, z ebyli rodziną 7lat i nie może ot tak wyrzucić dzieciaka z pamieci. Ja to rozumiem, ale jednak nie do końca! ale nie chcę takiego związku i spaliłam za sobą wszytskie mosty, zakończyłam naszą znajomosć definitywnie, czuję sie oszukana :-O Dzwoni, ale nie odbieram, nie odpisuję na smsy :-O po rpostu juz go nie chcę, źle się czuję i jak pomyślę, ze ta była miałaby stać pomiedzy nami już zawsze to ja już niczgeo od niego nie chcę, nie potzrebuję być jakimś nędznym zastępstwem :-O nie wiem czy postąpiłam słusznie i czy niezbyt pochopnie, obawiam się, ze pomyśli, z ejestem mega niedojrzała, chociaz ja tak nie uważam. proszę napiszcie co ot ym myuslicie

Dziecko zawsze będzie częścią życia, a jak dziecko, to i (w pewnym stopniu) jego matka. Skoro Ci to nie odpowiada to dobrze zrobiłaś.

jejku czytaj ze zrozumieniem, to nie ejst JEGO dziecko, tylko jej

Masz rację, a to, że to było jej dziecko niewiele ma do rzeczy, bo skoro się zadeklarował, to nie powinno się uczuciami dziecka bawić. I świetnie t określiłaś, że nie chcesz być "jakimś nędznym zastępstwem", bo zasługujesz na faceta, dla którego będziesz na pierwszym miejscu :)

no tak, ale dziecko nie ejst malutkie, to juz dorosły chłop, ma 19 lat :-O czmeu nie moze się z nim spotkac sam, tylko z nią też? ja tego nie potrafię zrozumieć :-(

samaniewiemcozrobiłam a gdzie Belle napisała, że to JEGO dziecko? Sama czytaj ze zrozumieniem :o

czyli nie jestem jakąs schizofreniczką (nie mam nic do chorych ludzi)? Myślicie, ze miałam prawo tak zrobić? Jest mi cholernie źle i smutno, bo strasznie rzadko sie zakochuję, teraz już jestem pewna, ze będe juz sama zawsze, bo jesli on mnie tak oszukał, to ja juz razcej nikomu w swoim życiu nie zaufam :-(

Oczywiście, że miałaś prawo tak zrobić, przecież zasługujesz na coś więcej i nie boisz się egzekwować swoich potrzeb (większość kobiet tego nie potrafi :o) i dobrze. Daj sobie spokój, nie ma powodu do jakichś wyrzutów, to on jest krętaczem

Gość jagwmdpw
Prowo! :D ostatnio byla poruszana ta historia, tylko od drugiej strony:) a ten 19letni chłopak ma juz swoje dziecko, co? :)

martwię się, ze jednak nie miałam prawa tak sie zachować, bo nie bylismy razem i tylko to mnie gryzie, ze wyszłam na panikarę :-O ale nie umiałam inaczej tego załatwić :-( rozumiem jego kontakty z dzieckiem, ale całą resztę juz nie

Gość bardzo dobrze zrobiłas
wystarczy skinienie palca byłej i bedzie z nia ,byłas taka bez urazy ''zapchaj dziura'' i mozesz miec ogromny szacunek do siebie ze nie dałas wkrecic sie w chory układ

nie, nie ma dziecka :-O nawet dziewczyny jeszcze nie ma, zrestzą nie chodzi o młodego

też tak myślę, ze wystarczy że kiwnie palcem :-O chociaz on zapewnia, ze już by z nią nie chciał być, po tym, co mu zrobiła. jasne

Gość softcold
Bardzo dobrze zrobiłaś.Nie jesteś niczyją zabawką.Jeśli facet poważnie myśli o was powinien liczyć się i szanować z twoje zdanie.Tak uważam.

on jest teraz w szoku, udawał, ze nie wie o co mi chodzi :-O był przekonany,ze mi o tym mówił i że wiedziałam o wszystkim, tak kuźwa! wiedziałam i pchałam sie w chory układ :-O tylko ja się w nim juz zakochałam, bo to naprawdę wspaniały chłopak , ale ja nie dam rady...

Gość softcold
On jest nie w porządku skoro pakuje się w nowy związek i nie chce definitywnie skończyć ze starym.To jest nielojalne w stosunku do osoby którą się kocha.Powinien zrozumieć ,ze to Cię boli i jeśli poważnie o was myśli zamknąć ten rozdzial raz na zawsze.Koniec kropka.

Gość jak to kto płacił
byłaś kochanką i tyle( nawet jesli nie był zonaty). Dałaś się wkręcić- dobrze zrobiłaś - niestety zmartwię cię- jego to raczej obleciało- znajdzie inną kochankę.

"martwię się, ze jednak nie miałam prawa tak sie zachować, bo nie bylismy razem i tylko to mnie gryzie, ze wyszłam na panikarę" Teraz już nie ma znaczenia czy wyszłaśna panikarę, czy na cośinnego :P

:-O moze ty byłas kochanką :-O a on mimo że jest fajny nieprędko jakąs znajdzie

no juz teraz nie :-D nei wiem co się dzieje, w dzień czuję, ze dobrze zrobiłam, że to nie ma sensu, ze nie chcę się tak męczyć i zadręczać (rozumiem gdyby to było jego dziecko i nie ma innej decyzji, musi sie zajomwać, ale ja myślałam,z ę wiążę się z facetem bez dzieci), ael jak przychodzi wieczór to zaczynam mieć wątpliwości , zaczynam myślec, z eprzeciez to dobzre o nim swiadczy i że ludzi eżyją w dużo bardziej skomplikowanych relacjach i zaczynam sie zastanawiać.... ale jednak nie dam rady :-( chyab jestem zbyt dumna, albo jednak wredna, alebo po rpostu głupia :-(

Gość goldenrosena2
wydaje mi się że dobrze zrobiłaś...jednocześnie zastanawiam się czy będąc w Twojej sytuacji miałabym na tyle siły żeby postąpić tak jak TY

nie dam rady zyć z nią i młodym :-( dlaczego mam dać radę??? to pzreeciez nie jest normalne w moim mniemaniu, nie umiem tego zrozumieć i moze nawet nei chcę tak skomplikowanych relacji. Jednak z drugiej srtony ludzie po rozstaniu czasem utrzymują kontakty i wszystko jest w porządku, obie strony sa zadowolone itp. ale ja tak nie umiem :-( a decyzja była bardzo trudna, ciepię, bo kocham :-(

Gość goldenrosena2
a on wiedział ze coś do niego czujesz, czy to była przyjacielska znajomość?

Podsumowując. Wiesz, że nie dasz rady tego przełknąć. Podjęłaśjuż decyzję, trudną, ale jednak to zrobiłaś. Staraj sięteraz żyć dalej i spróbuj przestaćto rozważać. Nie ten, to inny

goldenrosena nie wyobrażam sobie abym mogła postąpić inaczej :-( bardzo mi smutno, ale jeszcze smutniej czułam sie, kiedy wiedziałam że sie spotykają. Czułam się taka poniżona, nic nei warta, taka odstawiona na półkę, w ogóle uczucie trudne do opisania...

Gość ...a gdy poznasz
tego odpowiedniego i ''wolnego '' faceta moze za rok , moze wczesniej albo pózniej będziesz bogu dziękowac ze teraz miałas tyle siły zeby podjac odpowiednia decyzje skonczyc ten chory układ który jak widac wyniszcza cie psychicznie , po co ci facet po przejsciach z nie zakonczona przeszłoscia i bardzo niepewna przyszłoscia

nie wiem czy wiedział, z epwnością tak, bo nie ukrywalismy oboje swojej fascynacji sobą nawzajem. 2 razy (ostatni miesiac) w końcu pocałował mnie i ja odwzajemniłam to, na pewno widział,ze jest dla mnie wazny