Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmm?

Praca za granica a urzad pracy

Polecane posty

Gość hmmmmm?

Witam. Jestem osoba bezrobotna zarejestrowana w urzedzie pracy bez prawa do zasilku. Za pare dni wyjezdzam do pracy za granice na ok 3 miesiace. 28 lutego musze stawic sie w urzedzie(zdarzyłabym wrocic do tego czasu). I tu moje pytanie: co bedzie gdy nie wyrejestruje sie i nie zglosze tego w urzedzie? czy urzad dowie sie ze pracowalam za granica i bede musiala zwrocic za ubezpieczenie ktore mi oplacaja? prosze pomożcie mi:)

Gość sebeszczyn12
ja jestem wtej samej sytuacji a nawet gorszej od 1 pazdziernika pracuje przez agencje w uk a w polsce wplywa mi zasilek i co z tym fantem mam zrobic.

Jeśli nie pracujesz na czarno, mogą się dowiedzieć. Możesz listownie powiadomić o podjęciu zatrudnienia a potem się ponownie zarejestrować

Gość do autorki:
przecież będziesz tam pracowała na czarno,prawda? Nic nikomu nie mów i nigdzie nie zgłaszaj. Wrócisz,odhaczysz się w urzędzie i spoko. Nic im do tego kto gdzie ,na jak dlugo i po co wyjeżdża.

Gość hmmmmm?
tak wiem, ze moge listownie. tylko jak sie dowiedza to wtedy placi sie jakas kare czy cos??

Gość do tej pani,która pracuje
przez agencję w UK: musisz jak najszybciej wysłać pismo do urzędu pracy w Polsce i sie wyrejestrować. Im później tym gorsze konsekwencje możesz mieć.

Gość sebeszczyn12
czy wiec tylko telefoniecznie musze powiadomic w moim przypadku o wstrzymanie zasilku?

Gość hmmmmm?
no , ale ja tam raczej nie pracuje na czarno. praca jest przez polskiego posrednika i nie sadze ze to praca na czarno gdyz normalnie bede tam ubezpieczona

Gość sebeszczyn12
to trwa dopiero miesiac wiec jakie moga byc konsekencje

Gość do tej pani,która pracuje
zwlekaj dalej to się przekonasz. odbiorą ci zasiłek i jeszcze każą zwrócić to co pobrałas od nich.

Gość hmmmmm?
a jezeli ja nie poieram zasilku ale wiadomo ubezpieczaja mnie tu w polsce to ja musze im to zglaszac?Pani w urzedzie powiedziala ze tak i wiadomo teoretycznie musze a praktycznie;p?

Gość gość Jarzebina
Dzień dobry. Jestem zarejestrowana w urzędzie pracy bez prawa do zasiłku, a chcialabym wyjechac na kilka miesiecy za granicę do męża, nie w celach zarobkowych tylko tam mieszkać. Nie chce się wyrejestrowywac i co powinnam zrobić? Jakie poniosę konsekwencje?