Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endzia

NT WYNIKI I OBAWY

Polecane posty

Gość endzia

Cześć dziewczyny, może któraś z Was miala podobną sytuację, urodziłam córeczkę zdrową ma 3 lata, znow jestem w ciazy( mam 26 lat) i sie boje mialam robione badanie genetyczne i przy 66 CRL NT 1.9 NB+ , przeplyw tętna w żyłach prawidłowy.. wiem że normy są do 2,5 .. ale moja w tym crl dzidzi chyba górna ..? próbuje się umówić gdziekolwiek jeszcze na badanie do ginekologa ale nigdzie nie ma miejsc.. ciągle mysle i szukam w internecie wskazówek.. pozdrawiam i dziekuje z góry za odp

Gość endzia
nie chce, chcialabym miec mozliwosc przygotowania sie do tego to nic strasznego ze czlowiek woli wiedziec..

Twojr wyniki sa jak najbardziej ok naprawde nie schizuj pamietaj lekarz przy badaniu odrazu gdyby bylo zle to wyslalby Cie na dalsze badania ...jest wyluzuj ;-) powodzenia

Idz prywatnie do gina. wydasz 150 zl a bedziesz miala wety spokoj skro panstwowo nie ma miejsc w najblizszym czasie. nie pamietam mojego wyniku ale tez byl tyci ponad norme. dziecko sie ruszalo i lekarz zrovil kila pomiarow a wpisal najgorszy. genetycznie dziecko urodilo sie zdrowe tyle ze duzo za wczewnie ale to nie zwiazku.

Gość magdalena88888
ale co to za gadanie? to są bardzo dobre wyniki-crl jest juz duze wiec nt jest calkowice w normie-50 centyl głowa do góry !!!!

Gość endzia
W tym problem ze prywatnie nie ma miejsc..mój lekarz tez prywatnie mi robił to badanie.. Moze w pon uda mi się gdzieś dodzwonić..

Skąd ja to znam.Mnie NT wyszl 2,9. Dostalam skierowanie na specjalistyczne badania i mialam robioną amniopunkcję....3 mc stresu po to, żeby uslyszeć, że wszytko jest w porządku. Jeśli lekarz stwierdzi, że coś jest nie tak to na pewno będziesz kierowana dalej na badania.Nie wkręcaj sobie niczego:)

Gość magdalena88888
autorko!!! ale Twoje nt to 1,9 czyli calkowice w normie-po co się nakręcasz?

Gość endzia
Nakręcam się bo dziewczyny przy crl 66 a nawet wiekszym maja niższe NT.. może faktycznie niepotrzebnie.. chyba za bardzo się martwie.. dziekuje za słowa otuchy

Gość endzia
Mam nadzieje.. Moja córeczka nie moze się do doczekać rodzeństwa.. Oby tylko była dIdzia zdrowa..i reszta badań wychodziła dobrze..