Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 93%szynki

Nalezy mi sie kasa?

Polecane posty

Gość 93%szynki

Mam pytanie, może ktoś wie jak to wygląda. Od 1.12.2011r do 30.06.2012 miałam umowę o pracę ( cały etat ), urodziłam w czerwcu, macierzyńskie mam do 14 grudnia. Moje pytanie czy jeśli jest to pełny rok, a ZUS odprowadza składki to czy będzie mi się należeć zasiłek dla bezrobotnych gdy skończy mi się dochód z macierzyńskiego? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość 93%szynki
edyta_89 a ile jest tego zasiłku?

Gość tyle samo co wyplaty
ot!!!

ja mam przez pierwsze 3 msc 550 a potem nastepne 450 ale nie wiem czy to nie zalezy od wojewodztwa

Gość 93%szynki
no to fura kasy nie ma co heh ciekawe na co ma to starczyć :D . A co trzeba składać za papiery i jak to wygląda czy oni wtedy dają oferty pracy? Na jak długo jest taki zasiłek, pół roku, rok?

Gość singielka nie szukająca męża
należy i to duża kasa

Gość możliwe, że...
Rejestrujesz się biorąc ze sobą wszystkie świadectwa pracy, dokumenty poświadczające wykształcenie itd. W Twoim przypadku jeszcze zaświadczenie z ZUS, że skończył CI się zasiłek macierzyński, bo chyba dobrze zrozumiałam, że umowa wygasła w dniu porodu? Długość zasiłku zależy od stopy bezrobocia w danym rejonie, ale przeważnie jest to pół roku obecnie. Oczywiście, że urząd ma prawo dawać Ci oferty pracy i nie możesz odmówić, bo Cię wyrejestrują. Chyba, że to oferta niezgodna z Twoimi kwalifikacjami, albo dojazd do pracy przekracza 1,5h w 1 stronę, ale to trzeba udowodnić.

Gość 93%szynki
Aha, no to się cieszę, lecz problem będzie bo ja nie mam możliwości teraz podjąć pracy :( nic, jak pójdę na taka rozmowę i powiem że mam dzieci to sami zrezygnują :P (chyba)

Gość Zostałaś zatrudniona w ciąży?
No to ja bym sie prędzej spodziewała sprawy ze strony zus i konieczności zwrotu wszystkiego co od nich dostałaś wraz z ustawowymi odsetkami, a nie martwiła sie o zasiłek:O

Gość 93%szynki
Zostałaś zatrudniona w ciąży? co Ty wygadujesz?:D Niby z jakiej racji?:D Bo co bo znalazłam prace i sie okazało, że w ciązy jestem ? A co ja jedna?