Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikneemjemee

zapalenie pochwy i plamienia

Polecane posty

Gość ikneemjemee

no wlasnie, od roku mam cos w rodzaju grzybicznego zapalenia pochwy, to co jakis czas powraca. Bylam u lekarza, ta rzekomo pobrala probki i wyslala do laboratorium a po kilku dniach dala odzew ze nic nie wykyli. Dostalam krem lagodzacy objawy i on dziala ale wszystko po jakims czasie wraca. Teraz doszlly dziwne plamienia. W internecie przeczytalam ze to pobrudzony sluz jednak w tym miesiacu plamienia przeszly same siebie, trwaly tyle co moj okres, ok 5 dni. Plamki byly ciemno czerwone. Znowu wybieram sie do ginekologa, lecz boje sie ze znowu stwierdza ze nic mi nie jest, ze jeszcze dorastam itd moze ktos mial podobny problem? ja sie obawiam o wlasne zdrowie bo ciotka miala wycinane cos w macicy, a z grzybica sie pare lat meczy

Gość ikneemjemee
myslicie, ze mogl miec na to wplyw przygodny seks z owczarkiem niemieckim?

To moze byc alergia na cos np proszek do prania, srodki higieniczne. Moze sprobuj zmienic diete na uboga w cukry proste. Jest w necie taka dieta przeciwgrzybicza.

Gość ikneemjemeee
monosacharydy maja az taki wplyw? :) az tak wiele ich nie zazywam w sumie, ale poszukam ;) a te plamienia to od grzybicy bo w niecie nie moge znaezc powiazania

Gość werakaluza
grzybica objawia się upławami o konsystencji twarogu, swędzeniem i pieczeniem. może to jakaś infekcja bakteryjna. najlepiej zrobić posiew w dobrym laboratorium, bo trzeba wiedzieć co leczyć. doraźnie można zastosować też lactovaginal, to probiotyk dopochwowy, brałam go w ciąży kiedy miałam problemy z infekcjami. polecam też zmianę ginekologa.

Gość zuzanka_koteczek
tak to wlasnie jest z grzybica, ze co jakis czas wraca, mozna tego uniknac jesli bedzie sie przyjmowalo regularnie probiotyki ginekologiczne, ja wlasnie w ten sposob bronie sie przed nawrotemgrzybicy, ktora wyleczylam kilka miesiecy temu, aplikuje sobie lactovaginal i wszystko jest ok:)

Gość mohito10000
ja bym poszła do innego ginekologa, zdrowie najważniejsze, a skoro coś jest nie tak trzeba to sprawdzić. jeśli chodzi o probiotyki dla kobiet, ja wolę doustne, biorę provag co jakiś czas przez kilka dni.