Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alalalaa

grzybica palców u rąk

Polecane posty

Gość alalalaa

macie może jakieś sposoby na grzybicę na palcach u rąk. Jest to ochydne a żadne leki nie działają, nawet antybiotyki nie ruszyły tego świństwa, sterydy również nic nie zdziałały. Aktualnie stosuję zwykłą mieszankę pudru dermatol i kremu Daktarin ale to też już przestaje przynosić efekty. Wszystko działa tylko, że np. przez 2 tyg. Męczę się z tym już ponad rok. Wymyśliłam, że bd to zalewać jeszcze wodą utlenioną. pomóżcie :( mam tego dosyć bo to strasznie wygląda i nawet do kosmetyczki na peeling nie moge iść bo wstyd.

Gość dfdfdfdfdfd
a gdzie sie zarazilas?

Gość alalalaa
nie pamiętam to było dawno

Gość alalalaa
pewnie jakiś basen albo coś, no bo gdzie indziej?

Gość dfdfdfdfdfdf
to wspolczuje

Gość alalalaa
to już 3-eci dermatolog ;/

Gość Pomocna dłoń :)
Bo, żeby zwalczyć grzybicę trzeba jej odciąć to na czym tak pięknie się rozwija, czyli CUKIER, NABIAŁ, BIAŁA MĄKA !!! Grzybica na palcach to tylko objaw a przyczyna jest w przewodzie pokarmowym, więc za to trzeba się zabrać, trzeba wyleczyć przyczynę, a nie masakować objawy. Poczytaj o diecie antygrzybiczej, kup sobie jakiś dobry probiotyk i nigdy więcej nie sięgaj po antybiotyki, bo tylko sobie zaszkodzisz. Jeśli chcesz się przkonać że grzybica siedzi sobie w Twoim przewodzie pokarmowym to polecam, zrób sobie ten prosty test na czczo http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html Do tego poczytaj o skutkach zakwaszonego organizmu.

Gość alalalaa
macie może jakieś sprawdzone silne leki ( bez recepty )

Gość alalalaa
ok. dzięki spróbuję ogólnie to staram się nie jeść słodyczy, i ograniczać "syfy"

Gość alalalaa
a co na skórę ? Jakieś maści itp.

Codziennie rano pij wodę z cytyrną, niech Ci to wejdzie w krew jak myscie zębów. Kup sobie tabletki oreagno i liść oliwny, czosnek niedźwiedzi. Dobrze też byłoby oczyścić organizm, wspomagając się citroseptem. Ogólnie wszytskie zioła wskazane, dodawaj obfcie do wszytskich potraw. Czosnek, cebula niech gości w Twojej kuchni codziennie. Do smarowania polecam olejek pichtowy.

nie ma lekow bez recepty,chyba ze np masc klotrymazol,ewentualnie jak jestes az taka ryzykantka kup jakies masci przeciwgrzybiczne do stop( zawieraja ten sam skladnik przeciwgrzybiczny) i radze sie jednak wybrac do lekarza bo moim zdaniem powinnas polykac cos doustnie

Możesz też kupić sobie glinkę zieloną i okładać zmienione miejsca, glinkę można nabyć nawet w kilogramowych pojemnikach, co wychodzi taniej, ręcę możesz też moczyć w wodzie z dodatkiem sody, woda z cytryną, a do samrowania polecam też olej kokoswy, ale to raczej wspomagająco, olej kokoswy też ma działanie antygrzybiczę i antybakteryjne, do tego dobrze nawliża.

otulona_kotami- ale co ty ją tak ślesz do lekarza ?? po co ma wrzucać w siebie jakąś chemię. Niech sobie kupi tabletki z probiotykami i i leczy się naturalnymi sposobami.

O widzę że ktoś już wspomniał o probiotykach, nie zwróciłam uwagi. Probiotyki to bardzo ważna sprawa przy grzybicy, a zwłaszcza po antybiotykoterpaii, która bardzo obciąża organim. Tak, dieta antygrzybicza i naturalne środki, a nie tabletki które nie wiadomo co zawierają, ale napewnie nie jest to nic dobrego.

Gość alalalaa
a gdzie można dostać tą glinkę ? Znalazłam w internecie takie coś jak daktarin puder w aerozolu, co o tym sądzicie ?

Gość FIKOŁAJ
glinka zelona w necie, szukaj w google dobra rzecz

Gość maryśka_______________________
z glinki mozesz robic sobie maseczki na twarz, poczytaj. Zwykle glinkę miesza się z wodą, ale jeśli masz suchą twarz lub chcesz zapobiegać lub zwlaczać zmarszczki to najlepiej mieszać z olejami, można też mieszać z ziołami, ja np mieszam z rumiankiem, czyli zaparzam herbatkę ruminnkową czekam aż przestygnie i rozrabiam z odpowiednią iliością glinki, na papkę, można też mieszać z sokiem z warzyw i woców, świeżo wyciśniętych Glinki mogą być stosowane na każdy rodzaj skóry, wystarczy dobrać glinkę odpowiednią do swojego rodzaju cery. Dobrze dobrana glinka zredukuje pajączki, a nawet usunie niedoskonałości skóry. Ponadto glinki regulują wydzielane sebum, nawilżają, oczyszczają, ujędrniają, zwężają pory, redukują cellulit oraz przyspieszają zabliźnianie się ran.

Gość alalalaa
czy to ta sama glinka co można dostać w rossmanie jako maseczka na twarz ?

Gość alalalaa
no a co sądzicie o tym Daktarinie w aerozolu

Gość alalalaa
zielona glinka zaczyna działać bynajmniej stwarza to takie wrażenie. Zmieniłam dermatologa i na wstępie po wysłuchaniu co stosowałam i wgl. powiedział, że zaczniemy leczenie naturalne, czyli, że glinka może zostać i mam wcierać świeżo starty czosnek w zmienione przez grzyba miejsca. Dodatkowo powiedział, że stosowanie Daktarinu jako lek pomocniczy nie zaszkodzi. Leków doustnie na razie powiedział, żeby nie brać, wspomniałam o zakwaszaniu organizmu, że to może być grzybica ogólnoustrojowa, to mam zrobić sb badania krwi i wtedy się zobaczy co dalej. Zaleceniem jest jeszcze spożywanie czosnku i cebuli ( w umiarkowanym stopniu ) i płukanie organizmu jak na razie ok. 1l. wody mineralnej ( bo piłam 500ml dziennie, dlatego podnosimy stopniowo ). Dziękuję wam :)

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Grzybica paznokci wymaga wielomiesięcznego leczenia przeciwgrzybiczego. Woda utleniona nie jest skuteczna, a sterydy nasilają proces chorobowy. Obecnie dostępne są leki przeciwgrzybicze w formie lakieru lub stosuje się leczenie ogólne i np. itrokonazol pobiera się 1 tydzień w miesiącu. Dobór metody leczenia podejmuje lekarz na podstawie wyników badań mikologicznych, wywiadu i badania klinicznego. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

Gość gość
Uwaga!! pomaga : posmarować ręce olejkiem mirrowym a po 5-10min maścią przeciwgrzybiczną z serii dr.Nona (to są leki homoopatyczne) wolno schodzi ale działa i już nie wraca, jeszcze tabletki Merculius-Heel (30zł) Ja jeszcze mocze ręce w soli z morza martwego . i Myje się zelem pod prysznic dr.Nona one sa antybakteryjne i grzybicze. Przy tym zadnej chemii dezodorantów etc

Gość przpadek
dla wszystkich z obrzydliwą grzybicą prawej ręki/hanu/--po trzech latach zmagania się z tą dolegliwością zastosowałem jodynę na zaatakowaną dłoń/kilka razy dziennie/-efekt niesamowity po trzech tygodniach prawie bez śladu grzybicy-pozatym trz razy dziennie 5kropel na 3/4 szklanki wody płynu lugola/ęodny roztwór jodu/- pozdrawiam wszystkich-naprawde dzizała

Gość prawa dłoń
Ja tez mam takie cos juz rok a od kilku dni nie jem słodyczy i odpukac duza różnica przedtem miałam strasznie czerwone a teraz normalny kolor skury a i dermatolog mi powiedziała aby duzo nie moczyc w wodzie pozdrawiam

Gość Gryzeofulwina Sprzedam
Gryzeofulwina grzybica skóry włosów paznokci antybiotyk sprzedam Gryzeofulwina pod nazwą Newfulvin 500mg. Ważny 12.2020. Producent New Life Pharma CO, Bangkok. Mam opakowanie 250 tabletek, będę je dzielić do strunowych po 25 tabletek. Liczę 3zł/tabletka plus koszt pobraniowej 20zł. Od 100 tabletek po 2.5zł, całe opakowanie 250 tabletek 500zł - włącza koszt wysyłki. Wysyłka z Tajlandii 2.5zł tabletka plus koszt lotniczej rejestrowanej 20zł. Całe opakowanie 250 tabletek 400zł, włącza koszt wysyłki. Jan Krongboon massagewarsaw gmail com Gryzeofulwina powoduje znaczny spadek aktywności antykoncepcji hormonalnej. Nie powinno się jej również stosować razem z alkoholem. Na grzybice mam również Itrakonazol Orungal lek przeciwgrzybiczy - drożdżyca, kandydoza, łupież. Liczę 3.5zł/tabletka plus wysyłka pobraniowa z Polski lub lotnicza rejestrowana z Tajlandii 20zł. Przy zakupie całego zapieczętowanego opakowania 100 tabletek cena 300zł, włącza koszt wysyłki.

Gość prazykwantel sprzedam

Itrakonazol Orungal grzybica drożdżyca kandydoza łupież

Odstąpię Itrakonazol 100mg pod nazwa Icozole, 10 tabletek w listku. 

Liczę 3.5zł/tabletka plus wysyłka pobraniowa z Polski lub lotnicza rejestrowana z Tajlandii 20zł.

Firma V.S. Pharma Co z Bangkoku. Ważny 01.2020. 
Każdy listek opisany nazwą, składem, numerem rejestracyjnym zezwolenia na produkcję, na folii wytłoczona data produkcji 1.2018, ważność i numer produkcji.
Przy zakupie całego zapieczętowanego opakowania 100 tabletek cena 300zł, włącza koszt wysyłki.

Jan Krongboon
massagewarsaw gmail com

Grzybice układowe lub wieloogniskowe: aspergiloza, kandydoza, kryptokokoza (włącznie z kryptokokowym zapaleniem opon mózgowo-rdzeniowych i mózgu), histoplazmoza, sporotrychoza, parakokcydioidomikoza, blastomikoza, chromomikoza i inne rzadkie grzybicze zakażenia układowe. 

Dermatologia: łupież pstry, grzybice skóry, grzybice paznokci, a także kandydozy jamy ustnej wywołane przez dermatofity i/lub grzyby z rodzaju Candida. 

Okulistyka: grzybicze zapalenie rogówki wywołane przez dermatofity i/lub drożdżaki.