Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMichałka

ząbkowanie !!! ???

Polecane posty

Gość mamaMichałka

Mój synek ma 9 miesięcy. Ma dwa ząbki na dole i cztery u góry. Przy tych ząbkach nie pojawiała się gorączka tylko lekki katarek. Natomiast od wczoraj popołudnia ma temperaturę miedzy 37,5-38,5 Je normalnie, nie jest jakoś specjalnie marudny, nie ma biegunek. Zauważyłam,że ma spuchnięte dziąsełka u góry w tym miejscu gdzie mają pojawić się ząbki trójki. Czy możliwe, że taka temperatura jest spowodowana,że wyżynają się ząbki? Nie wiem czy jechac do lekarza czy poczekać? Daje mu ibum w syropku co 6h. Proszę o radę

Gość mamaMichałka
zapomniałam dodać, że te dziąsełka nabrzmiałe ma od 3 tygodni jak nie więcej. A wcześniej nie było gorączni a ni nic w tym stylu. Teraz jedynie co to te dziąsełka są bardziej "białe" jaśniejsze...od pozostałych.

Gość kurrrrka
jestes pojebana jeżeli jeszcze nie byłaś w przychodni a temperatura dziecka wskazuje na możliwość odwodnienia!!!

Gość kurrrrka
pojebana jestes dziecko się pochorowało!! co ma piernik do wiatraka! jesień jest wirusy szaleją! na co ty wogóle czekasz a dzieciak bedzie leżał nieprzytomny obloany potami?

Gość mamaMichałka
to jest raczej nie możliwe skoro dziecko normalnie je i pije nie musisz od razu wyzywać !

Gość mamaMichałka
umiesz czytać ze zrozumieniem? napisałam,że nie jest marudny normalnie je i pje...bawi się smieje wygłupia tylko jest temeratura miedzy 37,5-38,5

Gość kurrrrka
aha to musi odmawiać spożywania pokarmu abys uznała że jest chory. Temperatura u tak małego dziecka powyżej 38 stopni u ciebie JAKO MATKI powinna cię wystarczająco zaniepokoić aby udać się z dzieckiem do pediatry a nie teraz wypisywac po nocach... takim osobom powinno się odbierać prawa rodzicielskie za zaniedbanie

Gość mamaMichałka
ja pierdziele kobieto Ty idz lepiej sie lecz !!!!!

Gość kurrrrka
dzieci są różne i różnie reagują..trzeba było w normalnych godzinach kupić porządny termometr albo samej sobie zmierzyć może rupieć szwankuje

Gość kurrrrka
z leczeniem powinnaś się udać z dzieckiem do przychodni....CHOĆBY W RAMACH KONTROLI....MAMUSIU...

Gość mamaMichałka
jak dziecko jest chore to raczej widać po takim małym że cos mu dolega...chyba nie? !!!! Płacze...przede wszystkim a moje dziecko ani nie piśnie, że coś go np. boli !!!! Normalnie sie zachowuje jak zawsze tyle ze ma temerature !!!! Dlatego zapytałam,czy to może być ząbkowanie. Widać, Ty się ewidentnie nie znasz histeryczko!

Gość mamaMichałka
w ramach ścisłości mam dwa rózne termometry w domu które są 100% sprawne.

Gość kurrrrka
PRAWDZIWA KOCHAJĄCA MATKA...po częsci jest histeryczką, dmucha i chucha na dziecko aby nic mu sie nie stało i reaguje natychmiastowo jeśli widzi jakieś odchylenia od normalności. temperatura ciała człowieka dorosłego ponad 37 stopni wskazuje na stan podgorączkowy czyli że coś sie dzieje z organizmem a co dopiero u takiego małego dzieciątka.. tak na marginesie po jakiej ty jesteś szkole że tego nie wiesz?

Gość Ty kuuurka jesteś jakaś
nienormalna!!!Autorko nie słuchaj tej baby! Gorączka może występować właśnie przy tych ząbkach.Z temperaturą nie trzeba od razu jechać do lekarza.Może mały ma 3 dniówkę?Poczekaj jeszcze troszkę zbijaj temp ale dopiero powyżej 38 stopni.Wcześniej nie powinno się podawać lekarstw.Sprawdzaj czy nie ma wysypki.Mój mały nie raz miał gorączkę bez powodu.I właśnie około roczku miał 3-dniówkę.

Tak kureczko...a potem rośnie taki mazgaj co jak się w palca ukłuje to umiera.Wiem bo mam w rodzinie taką rozhisteryzowaną mamuśkę.Do 4 lekarzy potrafi jeździć bo dziecko ma katar!!! I każdy który jej powie że dziecko jest zdrowe na pewno jest konowałem.

Gość kurrrrka
współczesne młode matki leczą swoje dzieci babcinymi osobami za czasów króla świeczka...paranoja!!! Kazda temperatura powyżej 37 stopni wskazuje na walkę organizmu z bakrerią wirusem itd. lekarz wydaje dyspozycje bo ma do tego uprownienia i kwalifikacje, samoleczeniem można tylko zaszkodzić!

Gość mamaMichałka
trzy dniówkę mój synek miał 2 tygodnie temu...ale wtedy z gorączką była również biegunka,brak apetytu...byłam z nim i na pogotowiu i prywatnie u peiatry - miał przepisane batcim - przecibakteryjne...i ibum na gorączkę. Teraz nic się nie dzieje prócz tej temperatury. Gdyby się coś działo zaraz bym jechała !!!!!! Mój syn to mój cud...jeszcze dwa lata temu nie wierzyłam,że będe miała dziecko!!!! Także, nie życzę sobie takich komenatarzy jak "kurrr"

Gość mamaMichałka
jak dla mnie to ewidentne ząbkowanie..i chciałąm to potwierdzić u doświadczonych mam !

EE ja się tam nie znam ale wczoraj od pediatry słyszałam, że goraczka u dziecka zaczyna się powyżej 38stopni, co prawda ja jestem mamą 4miesięcznej dziewczynki ale u 9miesięcznego dziecka chyba tez tak jest?

No to pozostaje ząbkowanie :). Jeżeli dziecku nic nie dolega to nie ma powodu na razie jechać.Zresztą mamy weekend.No tak jak pisałam mojemu dziecku też zdarzyło się mieć gorączkę bez powodu,ale u ciebie stawiam na ząbki

Milko dzięki za potwierdzenie tego co napisałam wcześniej :).

Tak mi się po prostu wydawało to co kurka napisała jako troszkę śmieszne, tym bardziej, że akurat wczoraj mąż był z dzieckiem u lekarza i pytał o temperaturę. Więc 38,5 stopnia to nie jest jakas gorączka tylko podwyższona temp tak na chłopski rozum.

Gość mamaMichałka
dziekuje dziewczyny za pomoc:)!

Gość ihsoihboi
moje dziecko zaczeło ząbkować jak miało 9 miesięcy teraz ma 22 miesiące 20 ząbków i w końcu przestała mi chorować tak przez cały czas choroby ucho gardlo ucho gardlo tak przez całyczas!!!! diagnoza zęby!!! jak wyjda to przestanie chorować tak też sie stało pozdrawiam i zycze duzo wytrwałości

Ogólnie ja na twoim miejscu pojechałabym do lekrza tak dla sprawdzenia czy z dzieckiem jest wszystko ok. Pewnie, że nie ma po co siać paniki ale jednak bym się przejechała. Po tym co piszesz to nie wiem czy to ząbkowanie. Piszesz, że dziecko ma 4 ząbki na górze i dwa na dole i że myślisz iż wychodzą mu trójki. Jak dla mnie to powinny najpierw mu wyjść drugie dwójki u dołu a nie od razu trójki, bo z tego co wiem to taka jest kolejność. Ale może się mylę??? Może u nie których dzieci tak jest??? Ja się w życiu nie spotkałąm z czymś takim. Mam wiele koleżanek, sama mam synka, mam szwagierkę której dziecko jest starsze od mojego o dwa miesiące i najpierw wychodziły jedynki górne i dolne, później dwójki na górze i na dole, a dopiero trójki.

A i nie wiem Milka czy masz aż taką rację z tą temperaturą. Moje dziecko jak było w szpitalu to jak już mieliśmy wychodzić do domu mój syn dostał 37.7 temperatury i uwierz mi ale jak przyszedł lekarz na obchód to nie powiedział mi, że to jest normalne a wrecz przeciwnie! Stwierdził, ze mały znó się czymś zaraził, bo być może wyszliśmy na korytarz i od jakiegoś dziecka coś złapał i napewno nie powiedział, że taka temperatura to norma...

Gość zglupialam...
nie straszcie jej.. moga to byc zabki, a kolejnosc moze byc rozna. moj najpierw mial dolne jedynki potem gora wyszla do trojek. teraz ma od jedynek do piatek gore i na dole to samo oprocz jednej dwojki...a widac juz piatke na dole. ma 20 m i pamietam wlasnie przy trojkach mial goraczke

Gość fjxnddjeffj
Moje dzecko.mialo przy zabkach do 40 stopni:) i zyje . Nie latalam po lekarzach z kazda pirdolka. Autorko! Zmien lekarza! Bactrim na 3 dniowke? Co za konowal!

Gość fjxnddjeffj
Klaudusia , byliscie w szpitalu po chorobie, to.calkiem inna sytuacja