Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Javaaa

Moja przykra sytuacja..

Polecane posty

Gość Javaaa

jestem z facetem prawie 3 lata, mieszkamy 2 razem. wielka milosc od poczatku, plany na przyszlosc. zostawilam dla niego wszystko i przeprowadzilam sie do jego kraju, nauczylam sie jego jezyka, stanelam na glowie zeby dostac jakas prace i zyc razem z nim. od jakiegos czasu ciagle klotnie, afery, doprowadzamy sie na wzajem do skrajnosci. ale zawsze po tym stajemy na nogi i probojemy poukladac sprawy. tu nie mam nikogo, kilka kolezanek z pracy ale zero rodziny i nikogo zaufanego. kilka tyg okazuje sie ze jestem w ciazy, wpadka, pominiecie jednej zasranej tabletki. jego reakcja? aborcja albo rozstanie, bo on nie jest gotowy, bo tak zle miedzy nami bylo ze dziecko to jeszcze pogorszy. a ja? usunelam dziecko 5 lat temu, bylam mloda i glupia, potem bardzo to przezylam. i chociaz teraz to nie moment na dziecko to nie chcem usowac, wiem ze strasznie to przezyje, ze sobie w twarz juz nie spojrze. w dodatku on po tym chce sprobowac naprawic miedzy nami i rodzina moze za jakies 3-4 lata jak sie ustatkujemy. i bedzie wieksza rownowaga uczuciowa w naszym zwiazku. ale jak ja moge ciagnac z facetem ktroy stawia mnie w takiej sytuacji??? juz nie wiem co robic, chce tego dziecka ale nie wyobrazam sobie byc sama, sama przejsc ciaze i wszystko sama. boje sie ze nie dam rady. usunac? i potem przezywac i zalowac, od niego i tak musze odejsc bo mu w twarz tez nie spojrze. jak faceci moga tacy byc? jak moga byc takimi egoistami??? dziewczyny co byscie zrobily na moim miejscu?

Gość stokkrottkaaaaaaaaaaaaaa
wiadomo że ie możesz liczyć na swparcie faceta, jasno Ci to zamanifestował .i teraz pytaie do Ciebie jesteś sama zadbać o siebie i dziecko ??? jesteś w stanie zapewnić sobie i dziecku byt???jestes w stanie podołac odpowiedzialności z tutyłu posiadania dziecka? musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy lepiej by to dziecko się nienarodziło czy lepiej by żyło albo przy wiecznie skłóconych rodzicach czy tyż samotnej zabieganej na nic nie mającej czasu samotnej matce.Macirzyństwo to piekna rzecz ale czy każda z nas jest w stanie samotnie udzwignąć też słodki ciężar? a Twój facet to zwykły sku...... wychodz z tego związku i to szybko kiedy jeszcze nie jesteś w 100% udupiona i rozwiązanie leży w Twoich rękach

Gość stokkrottkaaaaaaaaaaaaaa
wiadomo że ie możesz liczyć na swparcie faceta, jasno Ci to zamanifestował .i teraz pytaie do Ciebie jesteś sama zadbać o siebie i dziecko ??? jesteś w stanie zapewnić sobie i dziecku byt???jestes w stanie podołac odpowiedzialności z tutyłu posiadania dziecka? musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy lepiej by to dziecko się nienarodziło czy lepiej by żyło albo przy wiecznie skłóconych rodzicach czy tyż samotnej zabieganej na nic nie mającej czasu samotnej matce.Macirzyństwo to piekna rzecz ale czy każda z nas jest w stanie samotnie udzwignąć też słodki ciężar? a Twój facet to zwykły sku...... wychodz z tego związku i to szybko kiedy jeszcze nie jesteś w 100% udupiona i rozwiązanie leży w Twoich rękach

zabic swoje dziecko bo ktos tak chce.. w glowie mi sie nie miesci! a kim on jest zeby decydowac o czyims zyciu??? wladca zycia i smierci? szkoda ze jego matka nie usunela, kretyn.. a ty kobieto brnij dalej w to bagno, kiedys cie ono wciagnie..

Gość jak sie masz
Wiec o tym ze jak juz usunelas ciaze raz ,usuniesz 2 raz moze tak sie stac ze wiecej nie bedziesz mogla miec dzieci wez to pod uwage ,wtedy bedziesz sobie pluc w brode zobaczysz .Dziecko odmieni Twoje zycie ,dasz rade ,nie patrz na faceta bo oni sa tchorzami .Zycze ci powodzenia :)

Gość miastowy
naucz sie w koncu zabezpieczac bezmyslna kobieto

Gość szpinaczekzielony
ja mysle ze decyzja nalezy tylko do Ciebie. taka decyzje ciezko podjac,w dodatku samemu.moze masz rodzine ikogos kto mogl by cie wspierac,kogos kto doda ci odwagi. ja bym zostawila swinie,nie jest wart zadnej kobiety!!

Gość szpinaczekzielony
pakol a matke i ojca msz?? ot tak :P a na marginesie powiem-wyrazy wpolczucia dla nich :P

Gość szpinaczekzielony
tak od serducha zal mi Ciebie.

Nie usuwaj dziecka. Usuń faceta. Dziecko da Ci tyle miłości ile nikt inny na świecie. Będzie ciężko - to oczywiste, a kto Ci zagwarantuje, że bez dziecka będzie łatwo? Zresztą - czy w życiu ma być łatwo? Urodzisz i pokochasz nad życie i ktoś już zawsze będzie kochał Ciebie. Miłość do dziecka i spojrzenie ufnych oczu jest warte każdego wyrzeczenia. A dupka kopnij w zadek. Dasz sobie radę. Jaki to kraj? Jeśli zachodni to na pewno wspierają młode matki.