Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pppiekandejvc

Meble pod zabudowę - piekarnik, zmywarka - proszę o pomoc osób w temacie

Polecane posty

Gość pppiekandejvc

Witam. Mam problem. Po raz pierwszy kupuję meble do kuchni. Wybrałam pod zabudowę szafkę do piekarnika i front zmywarki. Dzisiaj przyjrzałam się dokładnie szafce i przy głębokości napisane jest 51. Nie ma jednak piekarników, które mają 51 cm głębokości. Mogę się mylić bo pierwszy raz kupuję meble do kuchni. Czy moglibyście zweryfikować moje podejrzenia ? Oto moje meble: strona 4 - plik pdf http://www.meblekam.pl/uploads/images/nasza_oferta/kamduo/KAMDUO.pdf To samo ze jest ze zmywarką. One przecież nie mogą wystawać. Mają być równe z meblami.

Gość pppiekandejvc
...

Gość pppiekandejvc
...

Gość nie wiem czego
tyczy się ten wymiar 51 na ścianie bocznej masz zaznaczony wymiar 60cm, tak jak na froncie

Gość kipikasza
Moze wyjasnij tez to, czy kupujesz osobno meble, sprzet i dopiero potem Ty sama lub ktos Ci to zlozy? Troche jednak ryzykowne i drogie. Ja tez robilam kuchnie pod zamowienie ale WSZYSTKO (meble; sprzet AGD; skladanie) zlecilam jednej firmie - w ten sposob mam gwarancje, ze wszystko bedzie pasowac, nie martwie sie terminy poszczegolnych dostaw i jest jednak taniej. Moze poszukaj wlasnie takich firm? Zwlaszcza, ze mozna negocjowac ceny.

Gość wyrrrocznia
też myślę, że lepiej wszystko kupić w komplecie... czy po prostu zamówić konkretny projekt. patrzyłaś na strony wnętrzarskie? orientowałaś się w cenach? n-design ma fajne pomysły, z tego co widziałam to jak sobie zażyczysz to całość zrealizują tylko na meblach z ikei, także koszty nie znowu jakieś kosmiczne..

Szafki odsuwasz trochę od ściany. Blat ma standardowo 60 cm głębokości, więc nic nie powinno wystawać. Pamiętaj, ze za piekarnikiem i zmywarką nie może być nic na ścianie(żadnych rurek i gniazdek), bo wtedy rzeczywiście sprzęt będzie wystawał.A kupując zmywarkę pamiętaj, że są z panelem odkrytym i zakrytym, więc wielkość frontu będzie różna.

Gość stara młoda ,,,
no właśnie, szafki odsuwasz trochę tak aby od szafki do ściany było standardowe 60 cm. pamiętaj, że musisz gdzieś zmieścić kable, odpływ wody, itp. jak założysz blat, to wszystko będzie ok

Gość gość
Jeżeli zalezy Ci na dobrej zabudowie mebli to najlepiej wziać takie na wymiar i wtedy będziesz mogła myśleć nad konfiguracjami. Blat ma standardowo 60 cm więc trochę miejsca też z pewnością Ci zostanie. Ja przy zabudowie mebli kierowałam się takimi projektami http://agmakuchnie.pl/oferta/zabudowy/

Gość wysowianka66
my też mamy w zabudowie o taką boscha http://www.mixmedia.pl/zmywarki świetnie sobie daje radę, poza tym to nie jest tak że na stałe jest po prostu się ją wyciąga jak np trzeba przepłukać węża

Gość gość
w sumie to w mojej małej kuchni zrezygnowalem z dodatkowego oswietlenia. Zainstalowałem powłokę napinaną typu transparentnego i jest git

Gość gość
najpier kupuje sie sprzet agd a pozniej meble na wymiar i nic nie bedzie wystawac