Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby

Allegro wycofać się z transakcji?

Polecane posty

Gość niby

Hej. Mam problem. Zakupiłam obuwie na licytacji. http://allegro.pl/michael-kors-100-o...752664993.html Po fakcie sprzedjący poinformował mnie że rozmiar na obuwiu jest aż o 2 rozmiary zawyżony ale zapewnia że długość wkładki jest taka jak podano w aukcji. Dodatkowo poinformował mnie że nie ma możliwości opłaty przez PayU. Powodem ma byc błędny numer konta w PayU. Wystawił także 2 takie same buty tym razem opis aukcji uwzględnia te informacjie. Nie ukrywam że kupiłam je pod wplywem impulsu i liczyłam się z tym że raczej na 80% nie są oryginalne. Nie wiem jak mam podejśc do tych informacji. Całośc tworzy bardzo neikorzystne wrazenie oszustwa. Wycofać się z transakcji?

Gość c++ nnn
Bo nr konta w payU jest błędny? Przeciez mozna go w każdej chwili zmienić. Prędzej nie chce przez payU bo te chamy przetrzymują pieniędze:o no a chcesz je kupic czy nie? Po co ci za duże buty? Pamiętaj, ze on musi sie zgodzić na wycofanie oferty, ale nie musisz zapłacić i dostaniesz negatywa i upomnienie z allegro jesli on wystąpi o zwrot prowizji, 3 upomnienia blokada konta.

Gość niby
Na sugestie że payU można zmienić w każdej chwili odpisał: "Poczta Polska zmienia sie ha na to noe mam czasu wiec zastrzegam opcje PayU. " Nie rozumeim związku poczty polskiej z PayU? O co chodzi? Naszczęście zasugerował odwołanie transakcji więc chyba tak postapie. Jednak z ciekawości co co chodzi z pocztą polską?

Gość c++ nnn
Nie ma żadnego związku, to jakis wariat :o dobrze, ze chociaz nie bedzie robil problemu z wycofaniem sie z transakcji.

Gość niby
Mam nadzieje że nie będzie robił problemów bo jeszcze nie dostałam informacji z allegro. Najśmieszniejsze jest to że gdyby zamiast naciągac rzeczywistośc postawił sprawę jasno i szczerze to zapłaciłabym za te buty bez problemu. Jednak takie mącenie i ściemniane mnie zniechęciło.

Gość c++ nnn
Jak sam zasponował to napewno ja odwoła, ale wysłałas juz prosbe o odwołanie taka z konta allegro? Lepiej zeby odwołał, bo wtedy nie grozi ci negatyw z jego strony, ani żadne konsekwencje od allegro (tzn upomnienie). Jesli mozesz to daj poprawny link do tej aukcji, bo jestem jej ciekawa.

Gość niby
Właśnie szukam tej opcji w allegro. Już od lat nie odwoływałam oferty i nie mogę znaleźć? Powiesz mi może gdzie to jest? http://allegro.pl/michael-kors-100-oryginal-r-35-i2752664993.html Tak jak pisałam wyżej wiedziam że to podróbki. Jednak kupienie fajnych butów w rozmiarze 35 innych niż reszta jest ciezkie wiec czasem musze decydować się na zakup podróbeki;/

Gość c++ nnn
Teraz niczego nie licytuje wiec dokladnie nie pamietam czy to bedzie tam, ale chyba wchodzisz w moje zakupy-licytacje i kup teraz-licytuje i rozwijasz pasek "Opcje" po prawej str licytowanego przedmiotu, tam to powinno byc. Napisz czy bylo.

Gość c++ nnn
O juz zakończył aukcję:) wiec masz z glowy:)

Gość niby
Właśnie pamiętam że tam to było a teraz jest tylko płacę, komentarz i dane sprzedającego. Nie jestem pewna czy ta opcja nie pojawia się dopiero gdy sprzedający odwoła transakcje.

Gość niby
Trochę inaczej ja wygrałam licytacje. Nie chciałam odwołac oferty kupna a wygraną transakcje.

Gość c++ nnn
Aha to ja zle zrozumiałam:( myslalam ze aukcja wciąż trwa i chcesz, aby on odwołał ofertę. To teraz nic nie mozesz zrobic juz, po prostu nie płacisz i tyle. Ale on to zle zrobił, bo powinien odwołać oferty zanim zakończył aukcję.

Gość dssdsddfdf
ale wstretne ordynarne buciory, chyba na trase do pracy

Gość niby
Nie pamiętam już jak to działa musze poczytać w informacjach allegro. Jednak to jutro dzisiaj już mi się nie chce:) Dzięki za pomoc. :)

Gość po co sie wycofac
a mnie sie wydaje, ze te buty za tanio po prostu poszly skoro kosztuja ponad 2000 zl. Moze zapomnial ustawic kwoty minimalnej i teraz chce cie zniechecic do zakupy udajac ze cos z butami nie teges. A potem ponownie wystawi juz za wlasciwa kwote i sprzeda drozej? spojrzalam na aktualne aukcje i tam na te same buty kup teraz za ponad 1000 zl. A ty wylicytowalas za stowke i pewnie chce odwrocic twoja uwage bys tego nie kupowala i chce zebys sama zrezygnowala.

Gość niby
Na aukcji sa teraz o numer większe 36 z wkładką 23 cm. Nie ma wszywek i metek. Na nowej aukcji nie ma także kwoty minimalnej. Ja wiedziłam że decyduje się na podróbkę lub raczej wiedziałam że szanse że będą oryginalne sa bardzo małe. Powiedzmy sobie szczerze nie jestem tak naiwna żeby wierzyc ze oryginalne korsy można miec za 100zł. Były ładne i miały odpowiedni rozmiar wiec były ok.

Gość po co sie wycofac
ale to jest czyste, jawne oszustwo facet pisze orignalne w 100% to masz prawo zadac oryginalnych za 100 zl. On moze nie liczyl sie z tym, ze bedzie tak male zainteresowanie moze sadzil, ze sprzeda za tysiaka o tym mowie. Przeciez wystawiajac aukcje nie wiedzial czy pojda za 100 czy za 2000.

Gość niby
Może inaczej nie mam pojecia czy są oryginalne. Gdyż byłam zdecydowana kupić je za tyle jako podróbki gdyby okazało się że to oryginały super. Dlatego nie zawracałam sobie głowy pytaniem o numer, metki, pudełko itd. Były w odpowiednim rozmiarze i podobały mi się. Cały opis traktowałam z przymrużeniem oka. 2,5 tys za sandały michaela korsa hmmm możliwe ale stanowczo większośc kosztuje 150-200$. Dlatego była szansa ze zamisat zapłacić 300-400 zł zapłace 100. Musiałabym je zobaczyc żeby stwierdzic że są oryginalne, nic na aukcji nie mówi ze takie są. Jednak nie o to chodzi. Tylko o to że sprzedawca dziwnie się zachowuje po fakcie poinformował mnie o tym że nie chce opłaty payu. Ok bez problemu tylko po co wykręty z błędnym numerem konta? Okazuje się że kupowałam buty w rozmiarze 35 a na butach jest rozmiar 37 (zawyżony aż o 2 rozmiary). Wporządku tylko dlaczego sprzedawca molestuje mnie wręcz o zapłate. Przyjeżdzam po świętach do domu i mam 4 maila i jeszcze dostaje smsa. Hmmm nie jestem przyklejona do allegro i płace zazwyczaj standardowo 3-7 dni roboczych. To wszystko stworzyło niezbyt przyjemne wrażenie jakby było to oszustwo.