Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KucharkaVIP

Jak ludzie kiedyś gotowali zupy bez kostek rosołowych?

Polecane posty

Gość KucharkaVIP

W głowie mi się to nie mieści, przecież taka zupa nie ma smaku :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Daniej wszystko było naturalne
Teraz jest sama chemia.Potem się dziwicie skąd tyle chorób zwłaszcza nowotworów.Wędliny były naturalne,pachnące nie paprali farbą, nie moczyli w calcium i w sedesie! Teraz nie da się jeść tych smieci o jednym smaku - sztucznych potraw,chńskich, ruskich i cholera wie jeszcze jakich?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dsfdsfdsf
glutaminian jeszcze nikogo nie zabił, nie ma też dowodów na to, że jest szkodliwy :classic_cool: a kostki to chyba głownie własnie to i sól :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjipoo
na kurczaku i warzywach sol pieprz i lubczyk ale jak nie potrafisz gotowac to sie ani nie pytaj:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zew ryczacej gesi
na prawdziwym mięsie kurzym ja daja jeszcze cwiartke kapuste ma lepszy smak nie wiem jak uwas rosum gotuje przynajmniej z 3 godziny i makaron sam terz robie z pół kg maki i do tego z 5 jajek oczywiście własne bo mam z 30 kur jedynie to już kroje maszynka kupiłem w Niemczech była przeceniona z 80 euro na 50 euro

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość utjmkyukuik
fuj, nie znosze kostek rosolowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marynia to ja
Na kostkach rosołowych gotujesz zupy? I może jeszcze tym świństwem karmisz dzieci? Poczytaj o tych swoich wspaniałych kostkach, ja gotuję normalny wywar z kurczaka, mięsa lub dużej ilości warzyw, smaczne i zdrowe. http://pieniadze.fakt.pl/Bulion-z-kostki-to-prawdziwa-chemiczna-bomba-Oprocz-sladowych-ilosci-suszonego-miesa-i-warzyw-zawiera-niezdrowe-wzmaczniacze-smaku-i-barwniki-,artykuly,184607,1.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość breslauerin
jak ktoś nie potrafi gotować to się musi wspomagać chemią.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nigdy nie uzywam kostek
tylko warzywa i ziola, szlacheny smak. Kostki od razu wyczuwam, nie cierpie ich. Glutamienian JEST szkodliwy, nie zaszkodzi raz, ale gdy czesciej- wszystkie swinstwa odkladaja sie w organizmie. Poza tym te ulepszacze uzalezniaja - co zreszta widac, pote ludziom nie smakujebez niego. Ja nie wiem, jak moizna sie truc na wlasne zyczenie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pamietam jak moja babcia
gotowała zupy , wielki gar a w nim było tyle włoszczyzny i mięsa że wody tam wchodziło odrobine i duzo liści lubczyku musiałabyś conajmniej trzy włoszczyzny ze sklepu zagotować razem z mięsem różne kawałki , nawet kości inaczej nie ma szans na dobry smak , wychodzą wodniste pomyje o smaku zupy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgbrgtbrtb
no chyba zartujesz... nie wiem co ty jesz na co dzien w takim razie. ja nigdy nie bylam fanka mocnego przyprawiania, i moze dlatego mam smak czuly, i nie musze walic kilo kostek by mi wywar warzywno-miesny smakowal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no wlasnie, przez nadmiar
soli i walenie kostek ludzie traca smak ( tak jak przebywanie w halasie przytępia słuch). Trzeba niektórym polepszaczy,zeby w ogole poczuli jakis smak. to niestety rodzaj uzaleznienia, bardzo szkodliwego dla zdrowia. Jesli same jestescie juz uzaleznione, nie fundujcie chociaz tego dzieciom.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość erfgthyj
ja gotuję bez kostek rosolowych i rosół ma smak rosołu anie chemikalii:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość annia.....................
Nigdy nie używam kostek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgbrgtbrtb
wystarczy jednak zupelnie odstawic takie polepszacze i zostac na ziolach, to po kilu dniach smak wraca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kucharz Knorr
wyobrażam sobie jak wasze zupy smakują :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgbrgtbrtb
jak cos jest na kostce to tylkomnie brzuch [op tym boli, a wcale nie jest smaczniejsz, wrecz przeciwnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość doświadczona kamila
''glutaminian jeszcze nikogo nie zabił'' dobrze powiedziane - JESZCZE. Bo to my,młodzi ludzie jesteśmy pokoleniem które na okrągło wpiernicza glutaminian - w zupkach chińskich,w chipsach,nawet w salami. Szkodliwy jest i to bardzo jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj. tu pełny artykuł http://poznajprawde.net/aktualnosci/592-glutaminian-szkodliwy-dla-zdrowia.html a tu moje doświadczenia http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5367933 co jeszcze moge teraz dodać? otóż kolejne co u siebie zaobserwowałam to to że moje miesiączki nie są już tak bolesne :) ostatniej w ogóle prawie nie czułam ;) a wcześniej umierałam z bólu i żądne tabletki nie pomagały.Teraz tak lekko pobolewa mnie brzuch że nic nie łykam. Na początku cięzko mi się jadło zupy bez maggi ale teraz już nie wyobrażam sobie dodać maggi - zepsułoby mi prawdziwy smak zupy. Zresztą opinia znajomego kucharza - ktoś kto bazuje na kostkach rosołowych i maggi gotując nie umie tak naprawdę gotować. Założę się że posiłki gotowane kiedyś bez "ulepszaczy" były o niebo lepsze niż obecne. Zresztą nie bez powodu mówi się że babcia gotuje najlepiej ;) Także chcecie to sie nabijajcie z nas i wpierdzielajcie glutaminian ile chcecie - wasze zdrowie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×