Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stinky23

urząd miasta

Polecane posty

Gość stinky23

Jak dostać pracę np. w urzędzie miasta? Na wyższe stanowiska, np. referent czy inspektor są przeprowadzane konkursy, ale są też niższe stanowiska, choćby sekretariat. Jak ludzie tam się dostają do pracy?

Gość hehe.............
po znajomości :D

Gość Mikiwiki
Nie masz znajomości zapomnij o pracy w U. Gminy w U. Miasta itd. Jak jest wakat zawsze znajdzie się jakieś dziecko znajomych osób tam pracujących, szukające pracy. I jak sądzisz kogo wybiorą ? A konkursy i tak są ustawione pod konkretną osobę.... :/

Gość co masz do
dzieci znajomych albo osób tam pracujących, przecież one tez muszą gdzieś pracować w tych ciężkich czasach.

Gość Mikiwiki
Ależ oczywiście , że oni też muszą gdzieś pracować tak jak każda inna osoba bez pracy. Tylko dlaczego jeszcze przed ogłoszeniem konkursu ( z pewnością znikomy procent jest OK ) na konkretne stanowisko, już jest wiadomym kto ten konkurs wygra ?! Daje się nadzieję innym uczestnikom konkursu, a tak naprawdę są tylko po to aby "zrobić frekwencję". Niech każdy kto startuje w takim konkursie ma równe szanse a nie są faworyzowane osoby o których wspomniałam w poście powyżej. Uważasz, że jest to sprawiedliwe ? Znam takie sytuacje z autopsji, więc wiem jak jest i nikt mi nie wmówi, że takie praktyki nie mają miejsca.

Gość julka Pitera
pomyślmy... wystarczy znać biegle angielski? :D

E tam, znam przykład z najbliższego otoczenia, że osoba podeszła do rozmowy i wygrała w konkursie (administracja publiczna), który był ustawiony - powaliła komisję na kolana i tamten gość, który miał dostać to stanowisko został olany. Ta sama osoba starała się do pracy w UM i też bez znajomości dostała pracę. To chyba jednak też kwestia kwalifikacji jest, albo ta osoba ma cholerne szczęście w życiu.

Gość no i ładnie
kiedyś u nas było ogłoszenie zaniosłam cv tego same dnia osobiście konkurs miał trwać dwa tygodnie gdy po kilku dniach byłam spytać kiedy będę rozmowy kwalifikacyjne to pani odpowiedziała że już jest kandydatka.... tyle w temacie a ponoć mieli prowadzić rekrutację dwa tygodnie, kilka etapów itp to wszystko to ściema

" jednak też kwestia kwalifikacji jest, albo ta osoba ma cholerne szczęście w życiu." zdecydowanie to drugie

Gość Mikołak_alex
Trudno mi się wypowiadać, bo nie pracuję na stanowisku urzędniczym, ale nepotyzm to w naszym (i pewnie nie tylko) kraju rzecz powszechna. Polecam obejrzeć ostatni (chyba 10. odcinek Siły Wyżej - TVP), w którym to politycy zawiązują pakt polegający na tym, że polityce jednej partii zatrudniają rodzinę polityków z innych partii, po to, żeby ukryć nepotyzm :D A co do rozmowy o pracę to tu: http://bit.ly/SwL2vC są jakieś wskazówki. Może komuś coś pomogą. A "Siłę wyższą" można sobie obejrzeć oficjalnie na stronie TVP ;)

"Podczas interview zaprezentuj się jako osoba kompetentna" ja przepraszam ze się czepiam ale my chyba w Polsce żyjemy po co te anglicyzmy ? :-O

rewq, no to muszę się trzymać tej osoby, to może i na mnie trochę skapnie :P