Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaijaaaaaap

Gdzie spią Wasze maluchy?

Polecane posty

Gość mamaijaaaaaap

Moj synek ma 18 miiesiecy,spi w lozeczku turystycznym w swoim pokoiku.Zastanawiam sie czasami nad tym,bo wiem ze wiele mamuniek w tym wieku juz rezygnuje z tego typu lozeczek i przeklada do normalnych.Ja bym sie jeszcze nigdy na to nie zdecydowala,cala noc bym nie spala,ze dziecko moze sie w nocy wiercic i spasc.mam racje?Do ukonczenia 2 roku zycia napewno nie zmienie lozeczka.

Gość moje ma 19 miesiecy
śpi w zwykłym łóżku z małą barierką w swoim pokoiku od 5 miesięcy już.

Gość mama dwulatki
moja mała śpi w łóżeczku z barierka, ale takim tapczaniku. A jak sie rozbudzi w nocy to idzie do mnie do łóżka :)

moja 21 mies. śpi w normalnym łózeczku - ma wyjęte trzy szczebelki w nogach, żeby móc wyjść rano, w sumie jeszcze nie myślałam, żeby ją przenieść, bo się mieści bez problemu nawet z dwoma pluszakami...

ehh z tym lozkiem to u nas tez problem :P otoz zdjelismy mu barierki i zaczely sie migracje nawet o 5 rano:) wiec siup i barirki wrocily i spokoj wrocil :D a teraz znowu planujemy jeden bok zdjac i tlumaczyc jakos ze w nocy sie spi a nie migruje :D ma 18 miesiecy i jest ciezka sprawa-chyba za wczesnie

Gość eweliiiiiiiiina
Mój ma 2 lata i śpi z nami i wszyscy są happy

no wlasnie chcialabym miec takie lozeczko zeby tylko 3 szczeble wyjac- u mnie sie wyjmuje caly bok:P ale ani razu nie spadl-to jest raczej dziwne:)

Gość mamaijaaaaaap
ja tez dlatego sie boje zmienic lozeczka bo maly sie bardzo wierci i ma jeszcze problemy z wejsciem na lozko czy zejsciem.Dopiero od 2 miiesiecy ladnie chodzi,troszke potrzebowal czasu na wszystko...

wiesz co? też jej zdjęliśmy bok ze dwa mies. temu, ale dwa razy spadła i potem nie chciała już tam spać, więc założyliśmy z tymi wyjętymi szczeblami i jest ok

Mój jak miał 1,5 roku dostał meble do pokoju, w tym łóżko i od razu przeniósł się na nie ze spaniem. Z jednej strony łóżka ma ścianę, z drugiej barierkę. Spadł raz, nic mu nie było :) Też jest z tych wiercących się w nocy.

A ja w sumie zawsze powtarzałam, że od pierwszych dni dziecko będzie spało w swoim pokoju w swoim łóżeczku, a teraz jak czytam książki i gazety o ciąży i o tym, że noworodek ponad wszystko pragnie bliskości z mamą, to głupieję i sama nie wiem, jak to rozegrać, jak Młody przyjdzie na świat ...

metafora - sama zobaczysz - jedne dzieci potrzebują więcej bliskości, inne mniej, moje spały od poczatku w koszyku obok łóżka, bo bałabym się, że je przyduszę podczas snu z nami, zawijałam je ciasno w koc i nie było awantur, a bliskość miały przy piersi i w ciągu dnia - wystarczyło:)

Gość do autorkiiiiiiiiiiii
"Ja bym sie jeszcze nigdy na to nie zdecydowala" to zdecyduj sie: JESZCZE czy NIGDY!! bo to nie po polskiemu :o

Gość cradleee
a kiedy tata wprowadzi sie znowu? jak dziecko pojdzie do szkoly? czy jak sie dziecko wyprowadzi z domu? :P

Gość Normalnie brak słłow
Zawsze spala u siebie w swoim pokoiku, ale od jakiegos czasu gdy mąz idzie na nocke do pracy to moja spi ze mną,mimo ze juz szkolna , ale jak normalnie w nocy mąz jest w domu,to mąż spi ze mna ,a dziecko tradycyjnie w swoim pokoju, j Jedynie gdy go nie ma to tak dla popieszcenia sie cor kladzie sie u mnie ,tuli, i zasypiamy Przecietnie jest to jedna noc w tygodniu kiedy spi ze mną cor,lub raz na 2 tyg, nie czesciej, w pozostale dni u siebie w pokoju spi