Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flame.

Dziwny kaszel u dziecka

Polecane posty

Gość Flame.

Juz mi ręce opadają bo nie wiem co jest mojemu dziecku. Syn od 3 tyg. kaszle. Na poczatku myslelismy ze to typowy kaszel poinfekcyjny bo mial angine ropną. Ale kaszel zamiast słabnąc, nasila się. Nie ma temperatury, ma lekki katar. Ale kaszel jest dziwny. Nie kaszle w ogole w nocy, noc przesypia ciurkiem 9 godzin nawet nie drgnie. Kaszle rano - kaszel mokry, potem w ciagu dnia kaszlnie moze z 2 razy i zaczyna sie podczas drzemki popoludniowej od 12-13 no kaszle non stop i to kaszel raczej suchy, przed snem, w czasie snu, potem znowu spokoj tzn kaszlnie 2-3 razy i finito i troche wieczorem. Chodze z nim do lekarza ze go osluchac ale za kazdym razem czysto, gardlo ok, uszy rowniez. Po anginie zrobilismy mu wymaz zeby potwierdzic ze nic tam juz nie siedzi, wymaz ok. A dzieciak kaszle. Czy ktos moze spotkal sie z czyms takim?

Gość mmamnmmaaaa
moja corka czasami tez ma kaszel. tak jak opsiujesz. bylam u lekarza. podejrzenia astmy.

A katar i gorączkę ma? Czy dziecko ogląda ciągle ten sam lekarz? Na początku zmieniłabym lekarza.

Gość Flame.
napisalam w poscie wyzej ze katar ma (ale katar nie pokryl sie z kaszlem tzn najpierw kaszlala 2 tyg. dopiero teraz pojawil sie kaszel), temperatury nie ma - ma ciagle 37 ale moje dziecko tak ma. Ona ma 36,6 tylko wtedy kiedy spi jak tylko zaczyna biegac i rozrabiac po mieszkaniu ma 37-37,3. Wlasnie mysle nad zmiana lekarza.

Hmm, może byc to na tle alergicznym. Zmień lekarza, zrób dziecku testy alergiczne, może rtg płuc. Choć jeśli osłuchowo czysty to i płuca ok. No chyba, że pierwszy lekarz nie słyszy wszystkiego :o

Gość Flame.
rtg zrobione tydzien temu, brak ognisk zapalnych jedynie " zaznaczony rysunek podścieliska" co moze ale nie musi swiadczyc o atypowym zapaleniu pluc. Niestety rtg to wszystko co moge zrobic w tym zakresie i dalej diagnozy brak. Lekarka stwierdzila ze moze cyt." przeleczymy ja antybiotykiem na to zapalenie". Co mnie zmroziło, bo antybiotyk jest silny bierze sie go 10 dni a to juz bedzie 3 w ciagu 1,5 m-ca. Wiec bez 100% diagnozy dawac jej antybiotyk?

Ile tych antybiotyków? Tym bardziej, że nie wiadomo co małej jest. Zmień lekarza.

Gość Flame.
od 14 wrzesnia do dnia dzisiejszego wziela 2 antybiotyki przeszla 2 anginy jedna po drugiej. Dlatego tak sie bronie przed 3 antybiotykiem.

Gość bcbdjz
a masz w końcu syna czy córkę? bo raz piszesz "syn", a potem "wzięła"?

Gość zpalana.
w pierwszym poscie piszesz 'SYN' pozniej juz za ONA czyli ze masz CÓRKE ... o co chodzi? kto w koncu kaszle??