Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uyuyuyuyuuiuioiuiui

waga po ciazy

Polecane posty

Gość uyuyuyuyuuiuioiuiui

jestem 2,5 miesiaca po porodzie cc. /po powrocie ze szpitala na wadze bylo mniej o 11 kg, ale zostalo mi jeszcze 5 do zrzucenia. Niestety od powrotu ze szpitala do dnia dzisiejszego nie ubylo mi ani grama, mimo ze karmie piersia. Wydaje mi sie, ze nie jem duzo, ale waga nie spada. Czy jest szansa, ze jak zaczne teraz cwiczyc i ogranicze jeszcze bardziej jedzenie to wreszcie waga ruszy? Czy raczej ruszy dopiero po zakonczeniu karmienia? jak bylo u was?

Gość uyuyuyuyuuiuioiuiui
dodam, ze moim najwiekszym problemem jest brzuch

Gość Tak a mnie się wydasje
Wszyskie raczej mają problem z brzuchem -ja obecnie 7msc po porodzie brzuch jest a zostało mi 1.5kg do wagi sprzed ciąży.. dziś zaczynam odchudzanie :D

Gość pierwszy raz mama
ja jestem 7 mc po cc, mam 3 kg nadwagi w odniesieniu do wagi sprzed ciązy, wszystko w brzuchu. dwa tyg temu przestałam karmic piersia, ćwicze od 5 miesięcy (zawsze cwiczyłam) ale jem za dużo, tez zaczne odchudzanie za 2 tyg jak wrócę do pracy

Gość uyuyuyuyuuiuioiuiui
pierwszy raz mama - piszesz ze jesz za duzo... moge zapytac, co np zjadlas wczoraj? Chcialabym porownac to z tym, co ja jem.

Gość natmik
ja rodziłam 3 miesiące temu. w ciązy przytyłam 16 kg, po porodzie zostało mi 9 kg. Nic nie ćwiczę, odżywiam się normalnie, karmie piersią, obecnie mam 3 kg nadwagi w stosunku do wagi sprzed ciązy. jakoś samo leci w dół:)

Gość uiuiuiuuiuiuiui
ja w ciazy przytylam 17 kg, ale wlasnie jeszcze mam 5 na plusie i nic mi nie leci w dol :(

Gość kamcia1507
uiuiuiuuiuiuiui - u mnie podczas karmienia piersią nie spadł nawet kilogram, jak odstawiłam dziecko to waga zaczęła spadać, mimo, że nie stosowałam specjalnej diety, jadałam 5 posiłków, regularnie i dużo spacerowałam

Gość pierwszy raz mama
jak wygląda twoja dieta?

Gość uiuiuiuuiuiuiui
np wczoraj: - sniadanie - 2 kromki chleba z maslem i chuda wedlina + pomidor - obiad chudy rosół + ziemniak z gotowana marchewka i mieso z indyka gotowane kolacja - 1,5 kromki z sardynkami i do tego salata Ponadto jablko i 5 ciasteczek zbozowych.

Gość kamcia1507
po co masło? Gdzie II śniadanie i podwieczorek? ćwiczysz?

Gość pierwszy raz mama
uyuyuyuyuuiuioiuiui No ja kochane jem sniadanie kanapki z wędlinka (przed ciążą rzadko chleb jadłam), obiad makaron, ziemniaki, warzywa jakieś zawsze do tego mięso, kolacja raczej na ciepło bo mąz z pracy późno wraca (kiedys nie jadłam po 20), a i na słodycze sobie czasm pozwalam a kiedys prawie nigdy. Nie lubie nabiału :-(

Gość pierwszy raz mama
Dodam, że od 8 lat regularnie ćwiczę min 3 razy w tyg na fitnrsie lub spinning (rowery stacjonarne). Pije colę bo lubię (kiedys nie piłam) ogólnie sama jestem sobie winna

Gość nie przesadzaj odchudzisz sie
pozniej.ja jestem prawie 21 mc po cc nadal karmie i waga sie nie przejmuje.oczywiscie sie nie obzeram,ale karmiaca mama musi jesc b odajze 600 kalori wiecej.bede chciala zgubic tylko brzuch reszta jest ok

Gość uiuiuiuuiuiuiui
no masło po to, bo wydaje mi sie, ze skads musze brac kalorie do karmienia, to mam suchy chleb jesc? cherbaty nie slodze, sokow owocowych nie pije itp, nie jem chipsow, coli. 2 gie sniadanie to wlasnie te nieszczesne ciasteczka a podwieczorek to jablko.

Gość uiuiuiuuiuiuiui
"herbaty"

Autorko nie wiem czy wiesz ale po cc jedyne co możesz ćwiczyć to pływanie na basenie, brzuszki i inne ćwiczenia siłowe odpadają do jakiś 3-4 miesięcy po cc.

Gość uiuiuiuiuiuiuiuiu
niby wiem, ale juz probowalam cwiczyc cw aeribiczne i bylo ok, rana mi sie ladnie zagoila

Gość pierwszy raz mama
Milka862 gówno prawda, ja wróciłam na siłke po dwoch miesiacach od cc. Rana wygląda jak cienka ózowa nitka

Wiesz tu nie chodzi o ranę tylko o to co pod nią ja jestem równo 3,5 miesiące po cc, również mam nadwagę jednak wytrzymałam już tyle czasu, że te 2 tygodnie mi różnicy nie robią. Myślę, że jak zacznę ćwiczyc to w ciągu 2miesiecy wrócę do starej wagi, poza tym schudłam już tyle, że te kilka kg to pikuś w porównaniu z tym co było. Nic na siłę zebyś sobie przez głupotę krzywdy nie zrobiła.

pierwszy raz mama cieszę się, że ty się cieszysz:) Jak byś sobie coś zrobiła i zwijała się z bólu ciekawe czy wtedy też była byś mądrzejsza od lekarzy? Mój lekarz twierdził, że z ćwiczeniami powinno się odczekać 3-4miesiące i taki mam zamiar ale każdy robi jak uważa.

Gość pierwszy raz mama
Milka862 Dalej sie z Toba nie zgadzam. Ja sie naprawdę tym zajmuje. 8 lat regularnie ćwicze i spokojnie po 2 miesiacach od cc mozna śmigac na fitnesik. najpierw aeroby, spinning, indorwalkin itd brzuszek spokojnie po 3 miesiącach mozna ćwiczyć. od samych ćwiczeń nikt nie chudnie moim zdaniem. Podtsawą jest dieta. Ja kiedyś zdrowo sie odżywailam i wyglądałam jak top model :-) Teraz jem za duzo, ćwicze min 3 razy w tyg i zrzucic nie moge

Gość pierwszy raz mama
Milka862 Zeby schudnąc od ćwiczeń to trzeba by jak modelki victoria secret po 6-8 godzin dziennie na siłce siedziec

Gość kaolindra
po ciąży niektórym może być trudno w złapaniu swojego rytmu jedzenia, to normalne w czasie ciąży jadłaś dużo więcej i nawet jeśli wydaje Ci się, że teraz jesz mało - dla Twojego organizmu może być to za dużo trudno złapać Ci porównanie nie jedz z nudów ani z przyzwyczajenia, a tylko wtedy, kiedy jesteś głodna i nigdy do syta i daj sobie czas na dojście do siebie

Gość kamcia1507
spaceruj jak najwięcej, spacery bardzo pomagają, a masło niekoniecznie jest potrzebne, zdrowe tłuszcze to oliwa z oliwek- możesz dodać do sałatki

Gość uiuiuiuiuiuiuiuiu
pierwszy raz mama - prosze podaj mi przykladowy jadlospic - co jadlas, jak wygladalas jak top model

Gość pierwszy raz mama
przykladowy jadlospis 1) rano naturalny jogurt z łyzka otręb owsianych kromka ciemnego pieczywa lub dwie kromeczki z wasa z drobiową szyneczką, herbata gorzka lub mieta, jeżeli kawa to z melkiem do 2% nie słodzona 2) drugie sniadanie ( w pracy) brokuł gotowany lub marchewka gotowana 3) obiad mięsko z grila np pierś z kurczaka w ziołach albo ryba, jakies gotowane warzywo 4) podwieczorek np puszka tuńczyka w sosie własnym 5) kolacja serek wiejski, dwie kromki wasa lub jedna np graham duzo wody w ciagu dnia i zawsze jak chcesz jabłko, wode w butelce 0,75 np nosiłam zawsze ze soba 3 litry wody mineralnej niegazowowanej min, nigdy nie byłam na żadnej diecie

Gość srujka
ktos mi kiedys powiedzial, ze 9 miesiecy rosnie brzuch w ciazy i potem tyle tez czasu potrzeba, zeby zniknal ;) sama przytylam 16 kg w ciazy, nie stosowalam zadniej diety, jadlam to, na co mialam ochote (slodyczy, sokow i napojow gazowanych nie lubie) i to bardzoooo duzo, bo mialam dziki apetyt, szczegolnie w pierwszych tygodniach karmienia, ale waga nie zawracalam sobie glowy, bo nigdy gruba nie bylam (poza ciaza;) ) i wiedzialam ze wroce do formy-normy sportu nie uprawiam, bo nie lubie, ograniczam sie do spacerow z dzieckiem i chodzeniem na basen waze sie raz na ruski miesiac jak jestem u mamy z wizyta i sobie przypomne, ze ona ma wage :D z jedzeniem mi sie powoli unormowalo, apetyt spadl, rzadko jem chleb, wole ziemniaki raz na jakis czas, jako dodatek do miesa robie przewaznie jakies warzywa (na patelni duszone, albo zapiekane w piekarniku) ostatnio (jakies 5 tyg temu) mialam 1 kg na plusie brzuch jak sprzed ciazy, doopka tez, bo wszystkie przedciazowe spodnie normalnie nosze wiec ja szczerze polecam wyluzowac, mialam wsparcie meza, ktoremu sie moje kraglosci podobaly i mowil ze w koncu ma mnie za co potrzymac ;) i nie musialam za wszelka cene nikomu udowadniac, jak szybko po ciazy schudlam, bo prawie nie widac bylo tego ze przytylam, na codzien widuje wiele mlodych kobiet, ktore nigdy nie byly w ciazy, a waza wiecej niz ja w dniu porodu :) pozdrawiam

Pierwszy raz mama ja pisałam konkretnie o ćwiczeniach o tym co można robić po cc. Nie do końca się z tobą zgadzam mi ćwiczenia zawsze pomagały bez ścisłych diet do których jakoś nie mam zaparcia czy raczej mam ale krótkotrwałe :) No i mówie konkretnie o ćwiczeniach siłowych jesli tobie nic nie było to dobrz ale pamiętaj, że każdy organizm jest inny. Choć wydaje mi sie, że jeśli ktoś próbuje i nic mu nie jest to może ale z rozwagą. Poza tym ja wiem, że ćwiczenia mi pomogą bez specjalnej diety, jestem po AWFie troszke pojęcia o tym mam przynajmniej tak mi się wydaje:)

Gość kaolindra
srujka - dokładnie w ciąży tyje się przez prawie rok im więcej się przytyło, tym wolniej to spada i bardzo dobrze - chyba nikt by nie chciał metrów wiszącej skóry szybki spadek wagi zaraz po porodzie nie jest spowodowanym wcześniejszym przytyciem w ciąży a zatrzymaniem wody w organizmie podczas ciąży tkanka tłuszczowa tak szybko się nie spala i ogromne znaczenie ma tryb życia i żywienia przed ciążą po ciąży może się nam za pomocą gospodarki hormonalnej zmienić metabolizm, ale mając zdrowe nawyki nie będzie to problemem tak samo łatwiej zrzucić nabrane kilogramy jeśli ktoś przed ciążą śmiał się z ludzi biegających po parku i z drwiną patrzył na zajadających się warzywami z duszonym mięsem, z odrazą mijał regały z kefirami w sklepach i wcina sławnego schabowego w tłustej panierce nie będzie miał zbyt lekko