Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lena321

Niedomykalność zastawki w sercu

Polecane posty

Czy jest tu ktos z ta wada ? Czy dobrze sie czuje , moze jakos to odczuwa ? Bo niepokoi mnie momentami dziwne bicie(uderzenie) serca...

Gość ja mam tak samo
wejdz na temat

Gość ja założyłam temat
Poczytaj sobie .

Gość ja założyłam temat
A robiłaś sobie jakieś badania?

Tak . EKG i echo serca ... mam pogrubiony jeden płat + niedomykalnosc 1 i 2 stopnia

Gość ja założyłam temat
Ja mam II stopień, lewa zastawka.

Gość ja założyłam temat
Na duszności brałam od pulmonologa ATROVENT N ,ale teraz mam ponownie wizytę i nie wiem co dr zdecyduje.

Ja tez lewa zastawka... a odczuwasz to w jakis sposób ? oprócz tego , ze pewnie szybciej sie meczysz tak jak ja ; )

Gość ja założyłam temat
Z tego co wyczytałam w necie to leczenie jako takiego nie ma ,jedynie obserwacja .Mój kardiolog kazał mi się zgłosić za 2 miesiące.Nic mi nie zapisał.

mi lekarz powiedział , ze to sie juz rozwijac nie bedzie bo nie rosne juz... przepisał mi leki na uspokojenie HYDROXYZINUM i po tym niby lepiej mi sie oddycha i serce bije lepiej

Gość ja założyłam temat
Generalnie jest mi brak powietrza i szybciej się męczę, poza tym ma zawroty głowy, często koszmary w nocy , nieraz mi się wydaje ,że się uduszę w czasie snu.

Gość ja założyłam temat
Ja leżałam na neurologii bo się przewracałam , ale poza niedotleniem nic nie stwierdzili na badaniu komputerowym ,to było dobrych pare lat temu. Powinnam brać coś na uspokojenie, czasem coś wezmę np.Krople walerianowe, albo jakieś zioła.

ja mam wizyte za miesiac... Nie wiem tylko co z alkoholem ? bo wiadomo ze przy niektórych okazjach moznaby było sie napic ... Krew po spożyciu sie rozrzadza a zastawka sie nie domyka i nie wiem czy nie bedzie jakis wiekszych skutków ubocznych ?

Gość ja założyłam temat
Generalnie nie ma się czym przejmować , spokój tylko i tyle.

Gość ja założyłam temat
A to nie wiem. Ja nie piję alkoholu z zasady. Chyba ,że kropelki na alkoholu.

Gość ja założyłam temat
Powiem Ci tak: Mnie się i tak kręci w głowie i jeszcze po alkoholu to bym się wyłożyła, a mam osteoporozę i już mnie składali na druty kiedyś.

no włąsnie ztym spokojem to tez nie jest łatwo ;) ciagle jakis stres i z tego co wyczytałam na innym temacie to objawy mam typowo wskazujace na nerwice lękowa a lekarz kazał mi isc do psychologa do którego jakos sie nie wybrałam... tabletki biore chociaz po nich nie czuje sie zbyt rewelacyjnie bo kreci mi sie w głowie no i sennosc co przy nich jest normalne... ale jakos trzeba z tym zyc :)

Chodzi sie po tych lekarzach i co chwiel cos nowego znajduja... ja juz od kilku dobrych lat lecze sie na kregosłup , niedawno miałąm zapalenie nerek i pęcherza moczowego , dopiero co wróciłam ze szpitala bo miałam usuwanego włokniaka i jeszcze jakis pecherzyk mam(polip) no i zastawka takze troche tego jest...

Gość ja założyłam temat
Ja Ci powiem: Pij zioła na nerwy lub łykaj tabletki ziołowe.Chemii nie bierz bo sama widzisz ,że Cię otumania. Bez sensu. No i do psychologa by warto pochodzić jakiś czas . Ja mam kilka terapii za sobą ,na różne problemy . Jak się doinformujesz o swojej psychice to będziesz sobie lepiej radzić ze stresem. Tylko uważaj z wyborem dobrego psychologa, bo są różni.

Gość ja założyłam temat
Lena , życie składa się m.in. z chorób , no sorry. Trzeba sobie radzić. Wiele spraw już załatwiłaś , no ale walą się następne , tak to już jest. Nie ma ludzi całkiem zdrowych, każdemu coś tam dolega, tylko wiele osób się zaniedbuje ,a potem zdziwienie.

Bede musiała sie wybrac do jakiegos dobrego i to jak najszybciej bo nie ma na co czekac az sie pogorszy .

Gość ja założyłam temat
Ja ostatnio kupiłam sobie książkę dr Górnickie pt. Porady. Warto sobie poczytać .

Gość ja założyłam temat
Lenka, dbaj o siebie . Życie mamy tylko jedno. Pozdrawiam !

Pewnie zagladne do ksiegarni i kupie. Moze i ona cos pomoże :) No i wizyta u psychologa obowiazkowa i czekam miesiac co powie kardiolog... Kazał mierzyc codziennie cisnienie i puls . Wczoraj jak juz lerzałam nagle zrobiło mi sie duszno i miałam strasznie szybki puls na szczescie zaraz przeszło ... do tego dochodzi strach , nerwy co sie dzieje... A masz czasami tez tak jakbys sie na sekunde wyłaczyła i nagle wszystko jest ok ?

Gość ja założyłam temat
Jasne, jak leżę to mi nawet gorzej. Muszę wysoko się układać do spania. Nie mogę dużo jeść. Mam uderzenia gorąca i poty, ale to w m.wieku (64 l) to może też być inna przyczyna, biorę estrogen od gina.

Gość ja założyłam temat
A Ty ile masz wiosen?

Troche mnie ta rozmowa uspokoiła , ze nie tylko ja tak mam :) Dziękuje i Pozdrawiam ;)