Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebieska mgiełka

Badania prenatalne w młodym wieku

Polecane posty

Gość Niebieska mgiełka

Ostatnio na wizycie kontrolnej u ginekologa zostałam poinformowana o możliwości zrobienia płatnych badań prenatalnych. Mam 25 lat i trochę zdziwiła mnie ta propozycja. Stąd moje pytanie czy któraś z Was mając lat 21-26 i będąc w ciąży robiła tego typu badania?

Gość teraz cierpi
poczytaj statystyki najwiecej downow rodza mlode dziewczyny do 25 r zycia

Gość teraz cierpi
Z KUZYNKA KIEDYS BYLAMW CENTRUM ZDROWIA DZIECKA( ONA Z SYNKIEM JA JAKO KIEROWCA) SPOTKALAM TAM 3 MLODE MATKI NIE MIALY NA BANK 30 Z DOWNAMI( NAJMNIEJSZY MIAL OKOLO 6 MIESIECY) soory za capsa

Gość choroby genetyczne
Nie sa zalezne od wieku ciezarnej.

Gość pytanie do autorki
a jaki jest koszt badań prenatalnych? drogie to?

Gość nie mam nicka
jesli mozesz (nawet odplatnie ) zrob takie badania !!! moja kolezanka w wieku 26 lat urodzila bardzo chore dziecko. kiedy zapytalam czy miala robione b. prenatalne powiedziala ze lekarz nie kazal :O dziecko ma niedorozwoj ciala modzelowatego wzmozone mapiecie miesniowe w konczynach gor. i dolnych . wiotkosc miesni w kregoslupie rozszczepienie podniebienia to mala roslinka ;(

Gość tarquinia
reliigijni politycy i Kk wpieraja rodziny biedne wielodzietne tylko modlitwa bo to nic nie kosztuje

Gość tarquinia
takie badania powinny byc bezplatne i łatwo dostepne bo raczej kobiety bezrobotnej lub wielorodki nie stac na prywatne badania -ale coz sluzba zdrowia jest potwornie klerykalna-pisalo gdzies ze w duzo mniejszych czechach wykonuje sie 4 razy wiecej badan preantalnych niz w polsce

Gość Niebieska mgiełka
Zgadzam się z Tobą w 100% tarquinia. No ale cóż - zdrowie nie ma ceny...

Gość moja siostra zrobiła mając
24 lata w pierwszej ciąży. Jak wspomniano wyżej - choroba nie wybiera tylko starych matek i warto takie badania zrobić.

Gość Niebieska mgiełka
I jak było w przypadku Twojej siostry? Co stwierdziły w jej przypadku badania?

Gość tarquinia
publiczna sluzba zdrowia nie słuzy kobietom tylko Kk i politykom

Gość pytanie do autorki
no 160-300 to jeszcze nie tak drogo...warto zrobić i wiedziec czy wszystko ok

Gość andalina
centrum zdrowia dziecka ma potworne długi -pisza o tym w meadiach - sluzba zdrowia lezy bo cala kase idzie na sport i kle r- po huuj te stadiony, boiska /

Gość chitrini
badania prenatalne to kwestia ideologii, ciemnoty a nie dobra kobiet

Gość Bibliotekarka
co masz na myśli chitrini?

Gość chitrini
badania prenatalne mozna wykonac w nielicznych osrodkach a ginekolodzy czesto nie mowia kobietom ze z dzieckiem jest cos nie tak gdyz boja sie ze mogłaby z tego wyniknac a borcja , kobiety musza czesto błagac zeby dostac skierowanie na badania-badan prenatalnych - odmawia sie w publicznych przychodnaich i szpitalalch tak czesto jak recept na srodki anty -bo sluzba zdrowia jest totalnie kleryklna

Gość gość
Na pewno nie do 25 roku zycia jak juz to po .. Doczytaj a potem strasz .

Gość gość
Dobra dobra, jak się dziecko robi to chyba ma się te 180-300zł na zdrowie tego dziecka no nie? Sama wyprawka kosztuje z 3-5 tyś zł i powieźmy sobie że wózek czy wanienka nie mają takiego znaczenia jak właśnie owe badanie, więc każa babka z forsą w zębach powinna robić to badanie dla zdrowia własnego dziecka! Ja jak będę się starać to najpier sobie zrobię z mężem badanie genetyczne na ryzyko chorób.

Gość gość
Moim zdaniem wiek tutaj nie ma zbyt wiele do rzeczy. Ja również zaszłam w ciążę kiedy byłam młoda, ale badania prenatalne zrobiłam dla spokoju. Nie chciałam się stresować całą ciążę. Zgłosiłam się do Kliniki Galena i bardzo polecam to miejsce. Jest przystosowane do kobiet w ciąży i mają tam bardzo profesjonalny i uprzejmy personel.