Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmilyStrange

Odstawienie tabletek i seks bez zabezpieczenia.

Polecane posty

Gość EmilyStrange

Witam, mam taki problem, który męczy mnie już od kilku dni. Ostatnią tabletkę wzięłam w piątek (19.10), dostałam okres z odstawienia ( 23.10 ) i później następne opakowanie miałam zacząć brać w sobotę (27.10), jednak postanowiłam odstawić tabletki. (20,21,28,29.10) odbyłam stosunek bez zabezpieczenia. Czy zaraz po odstawieniu tabletek jest możliwość zajścia w ciążę? Mam jeden jajnik i nie wiem co o tym myśleć. Boli mnie brzuch, ale to jest spowodowane odstawieniem tabletek, gdyż jak nie brałam tabletek to miałam straszne bóle menstruacyjne. Przeczytałam trochę postów na innych forach, ale nie uzyskałam żadnej odpowiedzi. Na zrobienie testu jest chyba za wcześnie. Z góry dziękuję za odpowiedzi. P.S Przepraszam, jeżeli już taki post był.

Gość ogólnie ginekolodzy twierdzą
że zaraz po odstawieniu tabletek kobieta jest bardzo płodna. Ale w tych dniach, ktore wymieniłaś to według mnie nie ma żadnych szans

Gość hhhjjhjhhj
w dodatku jesli zajscie nastąpiło niedlugo po odstawieniu tabletek to całkiem możliwa ciąża mnoga:o:classic_cool:

"Ale w tych dniach, ktore wymieniłaś to według mnie nie ma żadnych szans" Bo? Są dwie opcje: 1. Jajniki są uśpione i nie dochodzi do dojrzewania pęcherzyka i owulacji. 2. Jajniki ruszają ze zdwojoną siłą. Jak było u autorki nikt nie jest w stanie stwierdzić.

Gość ogólnie ginekolodzy twierdzą
na ogół Perwersjo słusznie prawisz :) Ale pierwsze dwa ni, które autorka wymieniła były tą normalną przerwą w braniu tabletek więc odpadają. Co najwyżej jajniki zaczęły mocno pracować tuż po krwawieniu ale.. no tak, na dwoje babka wróżyła :)

Gość EmilyStrange
Zapomniałam dodać, że jeszcze jakiś miesiąc temu brałam antybiotyk. Ale czy z jednym jajnikiem można zajść w ciąże? Martwię się bo mój chłopak wyjeżdża do szkoły policyjnej i nie będzie go przez jakiś czas a nie chcę teraz zostać z tym sama.

Gość EmilyStrange
Zrobiłabym test, ale chyba jest jeszcze za wcześnie. Nie wiem, może tak jak pisze Perwersja jajnik był uśpiony. Mam taką nadzieję. A miała któraś z was podobną sytuację?