Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i heard that your dreams

zle się dzieje w państwie polskim? czy wszystko gra?

Polecane posty

Ja wyczuwam nutkę czegoś naprawdę nieprzyjemnego i niebezpiecznego. Mam wrażenie, że ludzie mocno się autocenzurują, że nie ma przyzwolenia na dyskusję. Że lepiej nie pytać się jak, dokąd, po co, w jakim kierunku? że oprócz tego jesteśmy zniewoleni zarówno mentalnie jak i kulturowo pewnym schematem piękna które mamy dostępny w głównych mediach, że myslimy tymi kalkami, i zastanawiam się czy ktokolwiek jeszcze czuwa nad tym dokąd w sumie to wszystko idzie.

A wszystkiemu winny jest kler:classic_cool:

Gość ekee
Od 5 lat mamy tu Białoruś, smyku. :D

I żydzi:D

bo motloch z dwoma zebami do zatrzymywania fusow od herbaty to niech sie miast gadac za prace wezmie. jestesmy przegadanym plemieniem. i slucha madrzejszych. elity.

Gutekszoł, swoim stwierdzeniem udowodniłeś że masz mentalność bolszewicką niestety. Zarówno w Europie zachodniej jak i w USA czyli w krajach cywilizowanych wolność słowa BYŁA i JEST jedną z najważniejszych wartości dla tych społeczeństw. Wolność do krytykowana władzy, wolność do dyskusji. Obecnie jedynm z najważniejszych filozofów jest J. Habermas który opisywał swoją filozofię dyskursu. Coś dzieje się naprawdę niedobrego. To nie jest normalne. PRzecież jeśli chodzi o sprawę smoleńska widać jak na dłoni że władza kręci, a niewiele dziennikarzy z głownego obiegu o to dopytuje. A to doypytwnie swiadczyłoby o tym że jest normalnie. To właśnie te ciągłe milczenie, ta powszechna jednomyślność są dziwne i chore, i dla mnie to wygląda tak jak w rodzinach patologicznych albo alkoholicznych albo pedofilskich, gdzie wraz z chorującym choruje cała rodzina, i wszysy żyją w tej wersji żeby nie stracic twarzy. Jeśli mam być szczera dla mnie sprawa smoleńska wywarła takie wrażenie że po prostu my jako kraj JESTEŚMY pod wplywem rosji, i tyle. Nie ma o czym mowić. Dla mnie jest to strategicznie jednak niezrozumiałe.

Podjudzanie jest istotą człowieczeństwa, a sianie nienawiści z czasem przynosi dobre plony. Lecz zanim drzewo wyda odpowiedni owoc, należy je podlewać żółcią i kloaką, podsycając aqua vitae życiodajnej, miarodajnej i jedynie słusznej nienawiści. :classic_cool:

no widzisz - ni ebierzesz udziału w dyskusji, tylko się pode mnie podszywasz, kradniesz moją tożsamość, nie umiesz normalnie rozmawiać. Prawdopodobnie nie masz argumentów. I jeszcze jedno - to że u nas występuje akurat TAKA opocyzja, świadczy tylkoo o tym, jak mało jest ludzi którzy by się wychylili w mainstreamie. Nie ma z kim dyskutować. Taki system się degeneruje, bo nie dąży do poprawy.

System który dąży do poprawy to marksistowski model utopii. Swoistego rodzaju konglomerat żydo bolszewii. Systemidealny, naturalny i co najważniejsze bezpieczny.Paradoksalnie przyczółek i bezpieczna przystań dla wolności słowa, idei i przekonań

Niech żyje ZSRR.

i znów się podszywasz głupolu. Otóz mylisz się. Powiedz, jaka jest obecnie najbardziej i najlepiej pracująca gospodakra w europie - gospodarka niemiecka. A co gospodarka niemiecka i niemieccy ekonomisci zrobili po wojnie - przemysleli sprawe, przemysleli sprawe kleski republiki weimarskiej, i miedzy innymi zwrocili uwagę na potrzebę zadbania o organizację i wspólnotowość oraz zabezpiecznia socjalne społeczeństwa, by kraj nie mógł znów popasć w chaos wojny. Ale zresztą zupłełnie nie o tym mówiłam. Dialog mój drogi i jego waga zostały w zasadzie podkreślone w czasach starozytnych, spójrz na Sokratesa chociażby, ale to są całe pokolenia filozofów. Cała kultura europejska polega na ścieraniu się poglądów, na tym zyskała swoją przewagę intelekturalną i innowacyjną wobec innych kontynentów. Marksizm w swej istocie nigdy nie zaistniał w praktyce, a to o czym ty mówisz to po prostu totalitaryzm. W Wielkiej Bytanii, gdzie jest miejsce na kkrólowa i szacunek dla tradycji jest również miejsce na hyde park, w Berlinie, Paryzu demonstracje, dyskusje trwają cały rok, wierzcie mi. To w Polsce opozycja albo już nie panuje nad nerwami, albo normalnie myslący ludzie milcza. dziwne. dziwne.

Dlatego popieram niemieckich filozofów. Nietzsche jest mi bliższy od surowj leninowskiej ideologii. Schopenhauer świeci jaśniej i przemawia głębiej nizmędraca, szkiełko i oko. A doktryna Marschala cieplejsza od czerwonej i siermiężnej 5-cio latki. Niech żyje IV Rzesza Niemiecka Hail Merkel

A na koniec, cóż powiedzieć. Żal odjeżdżać:(

oczywiscie ze Nietzsche i Schopenhauer oraz doktryna Marschalla są lepsze od tegu syfu jaki wymieniłeś. Proste - porównaj życie na zachodzi e i zcyie na wschodzie. Po prostu pozwiedzaj,i popytaj ile ludzie zarabiaja i co z tego mają, a potem dyskutuj.

argumentum ad absurdum, znow niestety nie masz nic do powiedzenia. A wiesz dlaczego? Bo to jest wszytko jasne. Po prostu zyjemy w panstwie w ktorym nie ma wolnosci. a politycy po porstu nawet sie tym chwala (demonstracyjne niepojawienie sie na pogrzebie Kaczorowskiego)

zbytnio sie napinasz. miast emocjami sie kierowac , ktore to z zasady nie ida w parze z logika to przemysl, to polityka i nasze w niej miejsce. pozdrawiam.

ale właściwie co mam przemyśleć? żyjemy w kraju w ktorym nie wolno dykutowac, nie wolno mowic, nie wolno pytac, w ktorym dziwne wypadki sa pomijane i negowane jako nieistniejace. utracilismy swoja suwerennosc. a moze jej nie mielismy. nie napinam sie po prostu nie lubie gdy w miejsce dyskusji uzywane sa chwyty erystyczne, bo to niestety tylko potwierdza moja teze, a moze ja jej nie chce potwierdic.