Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fanfarella

przygotowanie do ciąży

Polecane posty

Gość fanfarella

dziewczyny mam takie pytanie... czy wszystkie przygotowywalyscie sie do ciązy czy po prostu zaczęliście się starać bez specjalnych zabiegów mam na mysli m. in. badanie krwi, wizyta u ginekologa, branie kwasu foliowego, zmiana diety itp.

Gość fanfarella
???

Ja byłam u ginekologa i zrobiłam cytologie tak dla sprawdzenia

Gość no coz............
ja bralam tylko kwas foliowy

Gość kasiakaisulinka
Byłam u ginekologa na że tak powiem przeglądzie :), brałam kwasfoliowy 3 miesiące, dużo wcześniej rzuciłam palenie, żeby oczyścić się z toksyn. Nie robiłam żadnych badań krwi

Gość endosrendo
ja 3 miesiące przed rozpocząciem starań zaczęłam brać kwas foliowy. BYłam też u lekarza, żeby porobić badania - cytologia, usg narządó rodnych, piersi, morfologia, mocz... takie standardy... Nic nie zmienialiśmy bo prowadzimy i tak zdrowy tryb życia.

Gość kasiakaisulinka
A i zapomniałam- robiłam też cytologię i badanie piersi jak koleżanka wyżej ale to na tej wizycie przeglądowej.

Gość zielona trzydziestka
dobre pytanie. Też się staram o dziecko i gdyby nie internet i znajome nawet folica nie zaczęłabym brać. Reakcja mojego lekarza na informację, że chce zajść w ciążę: super! to polujemy! Żadnego usg, żadnych zaleceń... Nie wiem jak do tego podejść. Pewnie dla lekarza temat zaczyna się dopiero po zaciążeniu :)