Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franka19

duża nadwaga!-dietę czas zacząć, która ze mną???

Polecane posty

Cześć dziewczyny, jestem mamą 9 miesięcznego Bartosza i żoną wspaniałego faceta. Ostatnio się trochę "zapuściłam". Zawsze ważyłam trochę więcej przy wzroście 165 miałam około 75 kg ale teraz moja waga doszła do 110:( Nie wyglądam jak potwór, bo sprytnie to tuszuję, ale chcę wreszcie coś ze sobą zrobić. Kupiłam juz sobie skakankę mam w domu rower stacjonarny i zaczynam.

Nie mam jakiejś wyszukanej diety bo nie stać mnie na dorsza np. Jesteśmy zwykła rodziną, pracuje tylko mąż. Czy któraś się przyłączy?

Gość oj tam,oj tam;-)
Ja nie mogę,bo jestem w dwupaku,ale trzymam kciuki. Może to glupio zabrzmi,ale 'troche' bardzo się zapuściłaś. To kg 'pociążowe' czy później sobie 'pofolgowałaś'?

Gość Winndy
ja sie dolaczam Moja waga wciaz skacze Nie osiagnelam 110 ale i tak waze wiecej niz bym chciala W kupie razniej :)

Gość ajpod
jaki masz typ sylwetki...

Gość peron3
a to nie nadwaga,ale duża otyłość.....

Gość qopqkktre
a ty winndy ile wazysz?

mój typ sylwetki jest jakby to powiedzieć gruszka. Mam szerokie biodra. Różnica między pasem a biodrami to u mnie 30 cm:(

Gość ajpod
ja pytam, bo sama jestem klepsydra albo gruszka.. sama nie wiem. i wygladam przez te nogi niezafajnie.. dlaczego TY uwazasz, ze nie wygladasz tak zle\-

Gość zdrowy styl zycia to jest to
nie musisz byc na diecie zacznij po prostu zdrowo jesc-kup jakies tabletk na zachamowanie apetytu i waga zleci

nie kupuj smieciowego zarcia do domu!! zacznij zdrowo gotowac dla siebie i meza!zmien nawyki

zaplanuj sobie na caly tydzien menu wtedy bedzie ci duzo latwiej najwazniejsze zeby lodowka byla wypelniona zdrowa zywnoscia wtedy nie bedziesz podjadac kielbaski wieczorem tylko zjesc gotowanego brokula

E tam, na diecie MŻ lub 1000 kcal oszczędza się :) Wiem to po sobie, odkładalam od 2 miesiecy te "grosze" które wydałabym na czekoladę i inne smakołyki i kupiłam nowe dżinsy (rozmiar mniejsze) za tą kasę o_O

Gość greece
hej :-) ja też mam spoooro do schudnięcia.Waże ok 100 kg, 180 cm.Jestem mamą 2 dzieci i zapuściam się niesamowicie.Czas coś ze sobą zrobić i to od zaraz.Ja idzie Twoja dieta??Jakie masz plany i założenia??

Gość Winndy
Ide do Natur house za 2 tygodnie Niestety nie mieszkam w Polsce i mam troche utrudniony kontakt z nimi Wiec czekam do powrotu do Polski ja tez waze okolo 100 kg i 180 cm wzrostu , niestety problemy z hormonami, do tego doszla zla przemiana materii itd Bylam na diecie 8 lat temu i wiem ze potrafie schudnac Tylko musze chciec A teraz chce , bardzo Bo pomimo 37 lat czuje sie stara A wiem ze moge i czuc sie lepiej i lepiej wygladac:) Moj cel Minus 25 kg:)

Gość zaaagrubaaaa
ja po dwóch ciążach wyglądałam strasznie, próbowałam różnych diet, ale zawsze efekt jo-jo, po którym wyglądałam coraz gorzej :( trwało to tak kilka lat, w końcu postanowiłam skorzystać z pomocy lekarza. Zaczęłam od dietetyczki. Zaproponowała mi założenie balonu dożołądkowego. po badaniach wyszło, że się kwalifikuje więc mogli mi to zrobić. gastroskopijnie założyli mi balon, wypełnili go i nosiłam go tak przez kilka miesięcy żeby jeść mniej i uczyć się innych nawyków. na początku nie było łatwo, ale efekty mnie motywowały. uwierzcie że 17 kg mniej po 6 miesiącach może motywować!!! Chodziłam do Certusa w Poznaniu. można poczytać na stronie http://www.certus.med.pl/pl/baza_wiedzy/leczenie_otylosci_balonem_dozoladkowym.html ale lepiej chyba iść najpierw na konsultacje, żeby dowiedzieć się czy się kwalifikujemy w ogóle