Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eremesepete

zaprzestanie brania tabletek, a miesiaczka

Polecane posty

Gość eremesepete

Mam do Was pytanie. Wzielam w tym cyklu 5 tabletek zapomnialam wziac 3 i przestalam je brac, choc przestac mialam dopiero po skonczeniu opakowania. Oprocz tego ze wiadomo wystapi u mnie krwawienie z odstawienia, to czy wystapi rowniez normalna planowana miesiaczka? Jak to bedzie wygladalo? jak zmieni sie w ogole cykl? Spotkala sie ktoras z was z takim przypadkiem?

Gość zau
A to jak będzie to się okaże. Trudno powiedzieć jaki będzie efekt u ciebie po odstawieniu. Kiedy będzie okres nie da się przewidziec. Różnie bywa, zależy kiedy cykl wróci do normy.

Gość tez przyszla
cholera wie jak tak namieszałaś. Równie dobrze może być regularnie a może się okazać że się cykl totalnie rozregulował

Gość eremesepete
wiem wlasnie blad niesamowity.. ale wolalam tak niz brac 3 na raz i kontynuowac..

Gość eremesepete
a chcielismy starac sie o dziecko i nie wiem kiedy teraz w ogole bedzie normalna pora :(

Gość eremesepete
a wiecie moze czy istnieje jakakolwiek szansa by w tym powiedzmy cyklu po tych tabletkach zajsc w ciaze? teoretycznie czasem jak ktos kilku zapomni to zajsc moze a jak nie bral dalej to mozna?

Gość zau
Szansa jest zawsze. A jak będzie to nikt nie wie.

Gość eremesepete
dzieki :)

Po odstawieniu tabletek anty,miesiaczki moga sie rozregulowac.Cykle zazwyczaj sie wydluzaja badz skracaja.Jesli idzie o zajscie w ciaze,to istnieje taka mozliwosc,ale nie sugeruj sie tym,gdyz u kazdej kobiety po odstawieniu tabletek wyglada to inaczej,jedne zachodza w ciaze w pierwszym cyklu,a inne pozniej

Gość eremesepete
noo wiem wiem, tylko boje sie teraz ze cykle beda takie fantastyczne ze nie wceluje w dni plodne i zajscie odlozy sie o jakies pol roku, co normalnie poszlo by w pierwszym, drugim cyklu. i tez nie wiem czy wierzyc, ze czeste kochanie sie sprawia ze plemniki slabna.. przeciez one sa takie same, a ze czesto sie je meczy by wychodzily nic nie sprawia. no sama nie wiem. bo wtedy wiadomo mozna by starania czeste i jakos to pojdzie.

Gość eremesepete
a wlasnie z ta temperatura, teoretycznie powinno sie mierzyc od poczatku cyklu, a kiedy on bedzie wlasnie sama nie wiem..

Gość pytająca31
ja miałam tak samo - po 8 tabletkach przestałam. potem miałam krwawienie z odstawienia, a normalna miesiączka po 35 dniach od tego krwawienia (w pierwszą ciążę zaszłam, mając 31-33 dniowe cykle). więc teraz liczę już na całkiem zwykły cykl.

Gość eremesepete
10 dzien dzisiaj, dzis zaczelam tez krwawic wlasnie

Gość eremesepete
pytajaca31 czyli rozumiem to jakby skrocony cykl z tabletkami i od krwawienia zaczal sie jakby nowy, tylko jak mowisz 35 dniowy?

Gość eremesepete
no wlasnie to wiem, akurat po 5 dniach, czyli tak jakby wypadalo. spodziewalam sie tego dzisiaj. chyba sie musze nastawic ze od dzis zaczal mi sie nowy cykl, tylko nie wiem ile bedzie trwal i zobaczymy..

Gość pytająca31
wzięłam 8 tabletkę 29 września, krwaienia dostałam 2 października (jak miesiączka). 6 listopada dostałam 'prawdziwej' miesięczki. w międzyczasie musiałam mieć owulacje, bo około 2 tygodnie przed miesiączką miałam wieeeelką ochotę, a to u mnie jeden z objawów :-)

Gość eremesepete
oo no to dzieki troche mnie uspokoilas ;)

Gość pytająca31
wydaje mi się, że pierwszy miesiąc po odstawieniu może być rozregulowany, ale jak już dojdzie do normalnej miesiączki, to powinno być ok.

Gość eremesepete
oo to dobrze ;) zaczynam powoli sie cieszyc, ze o dzidziusiu dowiem sie jeszcze w tym roku, a przynajmniej nadzieja jest :) juz sie balam ze sobie zniszczylam starania na dluzszy czas

Gość pytająca31
rób sobie testy owulacyjne, żeby zwiększyć szanse. dzięki temu w pierwszą ciążę zaszlam już w drugim cyklu.