Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iuyoiuoi

wynik badania moczu-ktos sie zna?

Polecane posty

Gość iuyoiuoi

zrobilam wlasciwie bez zadnej potrzeby badanie moczu nastoletniemu synowi. nie wiem, co myslec o wyniku, czy isc do lekarza, czy powtorzyc badania? jak ktos sie zna to prosze o opinie PH 6,000 ciężar 1,030 bialko nieobecne aceton n ieobecny glukoza nieobecna bilirubina nieobecna urobilinogen nieobecny nablonki plaskie nieliczne leukocyty 1-3 w polu widzenia pasma sluzu- liczne bakterie nieliczne Proszę o opinię, czy mam z nim isc do leklarza, czy powtorzyc badanie? Z goryy dziekuje

a po co robiłaś badanie? jak dla mnie jest ok, tylko na ph się nie znam

Gość iuyoiuoi
bo syn mial jakis czas temu glistę, i robil badanie kontrolne, czy juz zalatwione robaczki, i przy okazji kazalam zrobic mocz. ph doczytalam, ze dobre, ale te liczne pasma sluzu?

śluz jest często najważniejsze, ze nie ma białka i leukocyty w normie, oraz brak czerwonych krwinek zapalenia nie ma i jak ph ok, to nie szukaj choroby ale oczywiscie przy jakiejś wizycie lekarzowi pokaż te wyniki

Gość Goldi 2011
Wyniki są dobre, śluz często występuje w moczu. Powtórz badanie za miesiąc.

Gość iuyoiuoi
dziękuję. nie szukam choroby, chcialam sie tylko upewnic, ze wszystko ok bo tak naprawde to nie pamietam, jak dawno temu mial robione badanie moczu.

Gość Goldi 2011
Bo nieliczne bakterie (nie wiemy jakie) i leukocyty mogą świadczyć o niewielkim stanie zapalnym, który może ustąpić lub sie rozwinąć.

te nieliczne nic nie oznaczają, bo często wynikają z niedomytego, ze tak sie wyrażę ptaszka, a leukocyty są w jak najlepszej normie

Gość Goldi 2011
Zrobi, jak będzie chciała, napisałam wcześniej, że wyniki dobre. Ja bym powtórzyła - to nie boli.

ok ok tylko zaraz będzie się niepotrzebnie stresować, ze coś nie halo niechaj najpierw pokaze lekarzowi, a potem szuka choroby

Gość Goldi 2011
Masz rację, nie ma co wyszukiwać choroby na zapas:)

Gość iuyoiuoi
wlasnie jakos nie zaniepokoilam sie tymi nielicznymi bakteriami, wiem, że to najczęściej zanieczyszczona probka, ale z drugiej strony dla swietego spokoju zrobimy za jakis czas kontrolne badanie po tym kontrolnym:-) dziękuję

Gość iuyoiuoi
nie, spokojnie, na szczescie mnie uspokoilyscie, nie zestresowalam sie :-) no i oczywiscie nie chce wynajdowac chorob. grunt, to zdrowe podejscie, zgadzam się z wami.

Gość Goldi 2011
iuyoiuoi - wiesz, pewnie asiamt ma racje pisząc o "ptaszku". Młody wie, że do kubeczka na badania musi być "środkowy" strumień moczu?

Gość iuyoiuoi
tak, wie, ale -szczerze- nie myl sie rano przed badaniem, bo "przeciez wieczorem się kąpał, i jest czysty" więc z niedomytym ptaszkiem asimt miala racje....

Gość Goldi 2011
No i mamy odpowiedź! Czyli wszystko jest OK. Śpij spokojnie:)

Gość iuyoiuoi
dzięki, dziewczyny