Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karinananan

praktyki w dziale ksiegowosci- co sie sobi? co trzeba umiec? o co beda pytac? ma

Polecane posty

Gość karinananan

pojutrze mam spotkanie w sprawie praktyk w dziale ksiegowosci w jednej z duzych firm (finansowo- kredytowych). o co mnie moga pytac? beda jakos weryfikowac moja wiedze? jakie umiejetnosci w ogole powinnam miec- jakies zaawansowane funkcje excela, duzo wiadomosci z rachunkowosci? pomozcie, bo nie wiem czego sie spodziewac. co moge robic na takich praktykach? jestem slaba jesli chodzi o komputery, offica ;/ duzo rzeczy zapomnialam jesli chodzi o rachunkowosc ;/ chyba w ogole nie pojde na to spotkanie bo sie po prostu obawiam ;(

Myślę że będziesz wklepywać dane do komputera :) względnie adresować koperty i takie tam...

Gość angiefdr
archiwizacja dokumentów, znajomość programów księgowych, księgowanie faktur zakupu, listy płac. Zależy od pracodawcy. Ja miałam sporo rzeczy. Wymieniłam takie podstawowe. Miałam fantastyczną szefową, która mi wszystko tłumaczyła gdy czegoś nie rozumiałam.

Gość angiefdr
w Tym przypadku w sumie opiekuna praktyk. Ja miałam takiego farta, że od razu po praktykach zostałam zatrudniona :)

Gość karinananan
ja nie znam zadnych programow ksiegowych ;/ poza tym wiedzy tez za duzej nie mam z rachunkowsci bo jestem dopiero na 2 roku. ;/

Gość angiefdr
2 roku studiów??

Gość karinananan
tak.

Gość angiefdr
emm... no niestety powinnaś już mieć taką wiedzę. ale ja nie jestem od oceniania. jaki kierunek?

Gość angiefdr
stu_d____e___nt - pytanie akurat na temat :)

Gość karinananan
no podstawowa wiedze mam. to co na studiach. 2 semestry rachunkowosc mialam, teraz zaczelam 3 semstr. na studiach nie ucza obslugi programow ksiegowych. watpie zeby ktokolwiek z mojego roku znal jakikolwiek program ksiegowy. w cv nie pisalam ze znam jakis. a po dacie urodznenia mogli wywnioskowac ze nie mam jakiejs duzje wiedzy z obszaru rachunkowosci skoro 2 rok studiow. w wymaganiach w sumie nic konkretnego nie bylo- poza znajomoscia offica- gdzie troche sklamalam piszac bardzo dobra znajomosc kierunek finanse i rachunkowosc

Gość angiefdr
Nie wiem co jest na studiach. Jestem w IV klasie technikum ekonomicznego.

Gość karinananan
I CO UCZA WAS NORMALNIE NA PROGRAMACH KSIEGOWYCH? NAS NIE ;/

Gość angiefdr
Jeśli była tylko mowa o office to zapewne będziesz pisać listy do urzędów i ZUS-u, wypełniać różne tabelki np. amortyzacyjne. Przynajmniej na początku.

Gość angiefdr
Tak. Mamy 3h pracowni, na której na programie księgowym, w naszym przypadku to jest INSert, sobie księgujemy. W pracy miałam Symfonie.

Gość karinananan
pojde i sie wszystkiego dowiem. moze w ogole mnie nie przyjma jeszcze przeciez. no macie dobrze, skoro wszystkiego uczycie sie na normalnych programach ksiegowych. my tak nie mamy niestety.

Gość angiefdr
Nasza szkoła od nas dużo wymaga. Masz potwierdzenie w tym, że moja opiekunka praktyk sama zaproponowała mi zostanie moją szefową. :)