Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BoRóWkA MaŁa

dwulatek nie chce jesc łyżką

Polecane posty

Gość BoRóWkA MaŁa

Zwracam się z pytaniem do mam, które być może spotkały się z podobnym problemem. Otóż moje dziecko nie chce jeść łyżką. Od urodzenia był niejadkiem. Nie lubił mleka. Do roku czasu jadł obiadek łyżeczką. Po czym w żłobku totalnie zraził się do tej formy podawania jedzenia. Jak mam go przekonać do jedzenia łyżką???Wypróbowałam już wszystko

Na początku mozesz z nim sie pobawic, w takie formie że on ciebie karmi lyzeczką,czyli nabiera cos na lyzyke i ci podaje do ust jedzonko np zupe, a nast dla siebie, kolejna dla ciebie ,nast sobie .Ot tak dla relaksu i wyglupow aby histeri nie bylo Przy okazji sliniak sobie ubierz bo wiadomo ze cie upapla :D

Gość BoRóWkA MaŁa
Niestety takie zabawy nie skutkują...cały posiłek zjada osoba karmiona przez moje dziecko:(

Gość zonaKraka
Ale chodzi tylko o łyżeczkę i płynne pokarmy, czy z widelcem też jest problem?

Gość Bananaaa
A widelcem?

Gość BoRóWkA MaŁa
Sztućce jakiekolwiek odpadają:( Ja juz jestem u kresu załamania nerwowego

Gość Bananaaa
Kupiłaś plastikowe kolorowe? Z jakimiś postaciami z bajek? Nie wystarczy zostawić obiad na talerzu i obok np. łyżkę i samej zacząć jeść i zobaczyć co dziecko zrobi?

Gość nhnhmjhmnj
wpierdol gnojowi to zacznie jeść a nie wymyślać.

Gość zonaKraka
Rękami też nie? Bo ostatecznie może sobie wziąć do ręki, zrobić jajko na twardo zamiast jajecznicy, albo jajecznicę na kromkę położyć, warzywka gotowane do ręki a bulion do popicia...przejdzie mu prędzej czy później.

Gość BoRóWkA MaŁa
Rączkami zje. Ale wiadomo zupy odpadają, wszystko co podaje się łyżeczką - kaszki, jogurty, serki dostaje strzykawką. Jak ma pusta łyżkę to włoży ją do buzi, natomiast jak zauważy chociaż odrobinę jedzenie na łyżce to bierze nogi za pas.

Gość BoRóWkA MaŁa
Dodam, że od urodzenia ma niedowagę:(. Gdyby nie to już dawno zrobiłabym mu porządną głodówkę. Ale w jego przypadku to nierealne bo to sama skóra i kości:(

Gość weewweewweew
wydziwiasz kobieto, skoro je wszystko bez lyzki to jest dobrze, a zupki daj mu przez smoczek, zrob wielka dziure i niech pije.

Gość przygotowująca sie do zabiegu
Szwagierka zupy dawała przes słomki jak nie chciał jesc łyzką. Wyrósł z tego po 2,5 roczku jakoś.Uwielbial krem z brokuł krem z dyni , rosołek pomidorowke i zurek.Wszystko słomką.Tylko taką ciut szrszą i dgrubszą-nie zmielone na całkowita papke ale jednek przemielone troche.

Gość ojtam ojtam
strzykawką?? wow .. bez komentarza ale sama do tego doprowadziłaś co jest teraz