Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1981Malinka1981

Do Amandy.

Polecane posty

Gość 1981Malinka1981

Amanda, co u Ciebie?

hehe o jak milo ;-) dzieki , u mnie jakos leci ..jutro mamy wizyte w poradni sprawdziny , czy krew troszke sie polepszyla i czy dalej kontynuujemy zelazo , czy transfuzja..a takze rehabilitantka obejrzy malego i byc moze zaleci juz Vojte ..a tak poza tym no to leci z dnia na dzien ..maly prawie nie spi w dzien wiec caly dzien z dzieckiem i tak jest rano - zaraz wieczor ;-) i tak zycie uplywa..moze jutro zleca nam uag glowki - bardzo sie boje wyniku :-(:-(:-( a tak oprocz tego to mam problem z plastrowaniem peplka - maly ma przepuklinke ..no i kaza mi samej zakladac plastry , ale one ciagle odpadaja :-\ poszlam do lekarki zalozyla , ale tez za 5 mib odpadl ..masakra

Gość 1981Malinka1981
To powodzenia jutro na wizycie - napisz czy wszystko ok, dobrze? :)

Na przepikline pepkowa kup plaster viscoplast 5 cm i nim klej. bedzie trzymal kilka dni

Gość 1981Malinka1981
I jak wizyta? :)

Gość 1981Malinka1981
Up

przepraszam zapomnialam napisac ;-) a wiec tak jak napisalam w Twoim topiku o anemii krew ladnie sie poprawila z 8,2 na 9,2- roznice widac nawet na skorze jest taka zarozowiona , wyglada ladnie , zdowo , bo wczesniej byla bielutka jak sciana ;-) w zasadzie nic konkretnego oprocz tej krwi nie dowiedzialam sie pediatra go obejrzqla - osluchala , zapytala rehabilitantki , czy chce go tez obejrzec , ale ona powiedziala , ze za miesiac jak bedzie mial 3 mm - ce to ocenimy neurorozwoj..wizyte mamy w mikolajki..pediatra powiedziala , ze nix niepokojacego nie widzi i tyle ...a Twoja dziecinka ma anemie teraz ??

Gość Widzisz Amanda...
A Ty wmawialas swojemu dziecku wszystkie choroby swiata! Trzymaj reke na pulsie, ale przy tym wiecej luzu, mniej paniki. Pozdrawiam.

Gość Widzisz Amanda...
A Ty wmawialas swojemu dziecku wszystkie choroby swiata! Trzymaj reke na pulsie, ale przy tym wiecej luzu, mniej paniki. Pozdrawiam.

super by bylo gdyby w 3 m- cu na tej wizycie okazalo sie , ze rehabilitacja nie bedzie potrzebna i wzmozone napiecie sie unormowalo , a maly odpowiednio robi to co siw wymaga , ale to moje pobozne zyczenie , w zyciu nie zawsze jest tak jakbysmy chcieli :-( martwi mnie jednak to , ze synek w pt zaczal 9 - ty tydz , lapie kontakt wzrrokowy , ale mimo , ze sie ciagle wysilam to nie odwzajemnia usmiechu ...smieje sie owszem , ale tak spolecznie - nie wtedy kiedy nalezy go odwazajemnic ..

Gość bnm,.l
bo dziecko ma dopiero 9 tygodnie:O nie za wiele od niego wymagasz? ma czas na odwzajemnianie uśmiechu:O

Gość 1981Malinka1981
Tak, moja mala tey ma anemie...

Malinka , a Twoje ile ma tygodni ?? i bylas juz u lekarza i co Ci zaproponowal na poprawe hemoglobiny ??

Gość 1981Malinka1981
Tak, moja mala tey ma anemie...

Gość 1981Malinka1981
Ma 10 tzgodni. Yelayo jest w normie ale hgb ya nisko i rbc ya male + moye od niedoboru kwasu foliowego. Ja anemii nie manm, wzniki pod gorna granice wiec nie wiadomo cyemu cora ma. Dostalam dla niej kwas foliowz i wit b6

Gość 1981Malinka1981
Kurde, nie zauwazylam ze klawiatura sie przestawila - zrozumiesz o co chodzi ;) lecimy na spacer

wiesz Malinko Twoja coreczka weszla w ta naturalna faze anemii , bo skonczyly sie jej zapasy zgromadzone w zyciu plodowym..nie przejmuj sie ;-) a ile ma hemoglobine ?? a tak z innej beczki odpowiada Co juz na kazdy usmiech i jak ma piastki calkiem otwarte raczki.ma , czy czasem zamkniete piastki lub tak przymkniete ,ale nie zacianiete ??

Gość 1981Malinka1981
Odpowiada usmiechem na usmiech - tak w 90% przypadkow, ale nie zawsze :) Piastek nie ma zacisnietych, ale czasem jak spi ma takie polprzymkniete. :) W ciagu dnia zawsze otwarte. Z umiejetnosci to trzyma glowke, polozona na brzuchu rowniez trzyma okolo 10 min, slini paluszki, ssie kciuka, wpycha grzechotki do buzi (ale sama nie bierze, tylko jak jej sie raczke na grzechotce zacisnie, to trzyma i slini), obserwuje karuzele, ale za grzechotka nie wodzi wzrokiem, poznaje mame i tate. I duzo gada i gada i sie smieje. Ale moja chyba jest starsza o kilka tyg - ma 10 :) hemoglobiny nie pamietam bo lekarka zabrala wyniki ;) za 10 dni mamy powtorzyc :)

ja urodzilam 7 wrzesnia wiec syn skonczyl wczoraj 9 tyg ..a kiedy tak juz zacxal w 90% odwzajemniac usmiech ? moj rzadko odwzajemnia poki co ...tez duzo gluzy i ogolnie jest ruchliwy nawet bardzo ;-) raczki czasem zaciska - czasem ma przymkniete , a czasem otwarte ..

Gość 1981Malinka1981
Tak z 2 tygodnie temu zaczela sie wiecej usmiechac - odwzajemniac - wczesniej to jej sie udawalo czesto ale nie bylo to odpowiedzia na usmiech :)Raczki moja czasem tez zaciska, np w sytuacjach stresowych, to normalne :)

Malinka , ale tak jak pisalam wczrsniej moj ma te problemy z napieciem wiwc niektore kweatie moze miec nieprawidlowe niestety , ale raczki na szczescie nie zawsze ma zamkniete i kciuka nie zaciska w srodki tylko ma na zewnatrz a to jest wazne ;-)

amanda ale wiedz, że większość lekarzy nie zaleca leków, bo to i tak najczęściej nic nie działa,bo jest to fizjologiczna anemia a przy faktycznym braku żelaza i owszem, ale tu trzeba się trochę pobadać, żeby to stwierdzić:ferrytyna, poziom żelaza itd. u was następuje już własna produkcja czerwonych krwinek,bo jak widać wynik w górę, a po lekach tak nagle ie nie podniesie, kuracja 3 miesięczna daje dopiero takie efekty

ale u nas to byla anemia z konfliktu grup krwi ..pisalysmy o tym na innym topiku zreszta dzis tez tam napisalam do Ciebie ;-) u nas kuracja trwala juz 5 tygodni teraz 6 leci a kontrola za kolejne 4 caly czas zelazo cebion multi kwas foliowy i jeszxze dolaczony blf 100

a, tam nie zaglądałam ja wiem o tym konflikcie, ale to już raczej zaprzeszła sprawa ale super, że hgb do góry u nas było to samo + inne niedobory