Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia sloneczna

ulewanie---ciagle

Polecane posty

Gość andzia sloneczna

Witam. Od jakis 2 tyg.moj synek zaczal strasznie ulewac..bez wzgledu na to czy jest zaraz po jedzeniu czy 2 h, oczywiscie nosimy go zeby mu sie odbilo zawsze, a pomimo tego ciagle ulewa, i czasem odbije sie jej twarozkiem..karmie ja swoim mlekiem odciagnitym. Mieszkam w UK a tu sluzba zdrowia ma wiele do zyczenia, mowia zazwyczaj ze samo przejdzie. Maly jest wiecznie mokry..i wszystko dookoloa..juz sama nie wiem;/ Ma 9 tyg., jutro bede dzwonic o wizyte..myslalam ze przejdzie samo..ale nie.. Nie wiem czy to tylko ulewanie czy refluks. Maly ma apetyt, ladnie przybiera.

Gość zglupialam...
gaviscon infant alb carobel(odpowiednik pl zageszczacza) na recepte i bez tez dostaniesz

Gość .kdsm;vl
no i maja racje.moi 2 synkowie tak mieli i im przeszlo.tu chodzi o zbyt slabe miesnie zwieraczy w zoladku.gdy sie wzmocnia i lepiej wyksztalca wszystko przejdzie.moje ulewaly do 9 mca

Gość do andzia
dziecko do 3 m-ca ma niezamkniety wpust żołądka i bedzie mu się cofac i ulewać pytanie w którym momencie to jest ? dziecko ma lezec na płasko, nie wstawiaj go do żadnych bujaków, hustawek itp. Dziwne ze nie odzałowałas i nie poszłas do polskiego pediatry prywatnie...

Gość .kdsm;vl
a urodzony o czasie?

Gość andzia sloneczna
u mnie w miescie nie ma polskiego pediatry, urodzony o czasie, nawet 4 dni po terminie.. poprostu martwie sie..nie wiem jaka jest granica miedzy ulewaniem a refluksem..;/ a jak pomysle o tych angielskich "lekarzach" to mi sie slabo robi, boje sie ze pojde z malym i mnie potraktuje gadkom.. wszystkie dzieci tak maja, tak jak bylo to z katarem...maly ma od 6 tygodni katar ale samo przejdzie

Gość zglupialam...
gaviscon infant jest na refluks a zageszczacz na pewno pomoze. na co czekasz? ja tez czekalam bo niby samo rpzejdzie az ktoregos wieczoru maly siny przestal oddychac a zostawilam go samego na pare sekund. tez mi niec nie rpzepisali siedzialam na forum szukalam az dziewczyny mi pomogly, malo tego jedna mi nawet paczke wyslala potem poszlam do le i mowie ze chce recepte na to i tak bralam az sie problemy skoczyly

Gość .kdsm;vl
zglupialam...a niby od czego ci dziecko zsinialo?od ulewania??????

Gość zglupialam...
ulewalo, nie bylo mnie przy nim to sie zachlysnal logiczne bo 4 tyg dziecko nie potrafi kaszlec

Gość .kdsm;vl
autorko...mozesz sprobowac zageszczacza ale czesto to nie wystarcza..jesli dziecko przybiera na wadze to poczekaj az przestanie ulewac.po prostu masz wiecej do prania...tez przez to przeszlam

Gość .kdsm;vl
no ale 9 tygodniowe juz potrafi kaszlec

Gość zglupialam...
a pewnie potrafi, dorosly nieraz jak mu zle cos w gardlo wpadnie potrafi sie dusic a co dopiero taki maluch, ja nie starsze ja mowie co ja przeszlam ...nie zycze nikomu myslalam ze juz po nim

Gość andzia sloneczna
mam nadzieje ze to tylko ulewanie..mimo to jutro postram sie umowic wizyte, tyle juz sie na necie o tym naczytalam ze sama nie wiem co myslec?

no świetne myślenie 9 tygodniowe potrafi już kaszleć....a może czytać też potrafi to sam prędzej sobie diagnozę postawi????????? Na co Ty czekasz kobieto....do lekarza!!! A to że lekarz będzie gadał to języka w gębie zapomniała???? Trzeba się pokłócić jak konował będzie popytać co jest przyczyną ,że chcesz jakieś badania....leki itd.....postaw na swoim że to nie jest normalne tak silne ulewanie....no bo nie jest.....

Gość .kdsm;vl
dobra....roznica miedzy refluksem a ulewaniem-proste.refluks to po prostu chlustanie-dziecko potrafi zwymiotowac pol lub cale jedzenie.jesli wylatuje lyzka,2 lub trzy-ulewanie

Gość .kdsm;vl
oj mamamlodego....nie wiesz co piszesz...musisz sie jeszcze duzo nauczyc.zaden lekarz nie bedzie ci diagnozowal ulewania..bo nie ma po co.to przechodzi samo i tego sie nie leczy

Generalnie z tym ulewaniem to jest kicha. bo na dwoje babka wrozyla. zawsze sie mowi ze to ulewwnie. potem uuupssss jednak refluks. sprobuj mleko zagescic a jak nic to nie da to dzialaj. nie wiem jak jest za granica ale moze prywatnie mozesz zrobic usg? wtedy idzie sie na usg przed jedzeniem i potem po jedzeniu i wszystko ieknie widac czarno na bialym. Moj ma 7 miesiecy i ulewa nadal ale nie po kazdym posilku wiec twerdza ze to .ie refluks.

Gość .kdsm;vl
moje oba ulewaly 24 h na dobe.przeszlo,sa zdrowe

Gość andzia sloneczna
w uk nie wysla cie na badania bo sobie tego zadasz, uzywalam na katarek malo soli morskiej i sopelka a on powiedzial ze nie nie nie, mam nie uzywac..bo samo przejdzie..to samo trwa juz prawie 7 tyg.

Gość zglupialam...
moj bardzo duzo ulewal a co sie okazalo nie byl to refluks bo mial badanie w tym kiedunku. a ilosci tego byly ogromne a przybieral super wiec po prostu tak ulewal

Gość .kdsm;vl
mi tez te objetosci wydawaly sie ogromne.ale jak bys tak to na lyzke wziela to zwykle nie jest tego tak duzo jak sie zdaje

Gość zglupialam...
bralam patrzylam sprawdzalam, podawalam tez mniej mleka a czesciej odbijalam lozeczko podniesione spal na boku a i tak o maly wlos do tragedi nie doszlo. nie wiem czy to bylo normalne ale zageszczacz calkowicie odstawilam ok 8 mes zycia wtedy juz bylo prawie idealnie, dlugo to trwalo ale nie wiem jak by sie skonczylo bez zageszczacza.

Gość andzia sloneczna
ksm ile to trwalo..w jakim wieku sie im zaczelo?, moj synek mial 1,5 mies. dzis wogole juz sie denerwuje bo wczoraj mial pierwsze szczepienie i nie wiem czy jest rozdrazniony po szczepieniu czy cos zwiazane z tym ulewaniem mu doskwiera

Gość andzia sloneczna
tak przeczytalam wlasnie swoj post i z tego wszystkiego widze ze o synku napisalam ze karmie ja i odbija sie jej.. bosh

Gość .kdsm;vl
moje dzieci sa adoptowane....wiec nie wiem kiedy sie zaczelo.jedno jak wzielam mialo 2.5 mca drugie mialo 3.5 mca

Gość .kdsm;vl
pierwszemu skonczylo sie ok 9-10 mca....choc i pozniej od czasu do czasu sie zdazylo.drugi teraz ma 7 mcy i juz powoli przestaje czyli skonczy tak samo jak drugi

Gość andzia sloneczna
kdsm mieszkasz w uk?

Gość .kdsm;vl
nie.w szczecinie

Gość andzia sloneczna
myslalam ze w uk, w takich momentach zaluje ze nie mieszkam w pl i nie moge sie poradzic normalnego pediatry..a nie jakiegos lekarza ogolnego ktory na wszystko daje paracetamol i korzysta w neta, moze jestem troche przewrazliwiona ale nie wyobrazam sobie jakby mojemu maluszkowi cos sie dzialo zlego;/

Gość .kdsm;vl
ja mysle ze jesli nie dzieje sie nic niepokojacego to nie masz sie czym martwic.po prostu staraj sie go klasc na boku zeby sie nie zachlysnal