Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość licze na dobra duszyczke

Co bedzie z zebem? To wazne ,

Polecane posty

Miałam roczna dziure nim poszlam do dentysty. Fleczer wypadał kilka razy ale po kilku dniach szlam do dentystki w miare mozliwosci i zakladała nowy. Ostatnio zrobila mi sie narosl na zebie, bolała, taka gulka. Czuje tez na szczece pod tym miejscem bol po dotknieciu. przeplukalam woda z sola 2 razy i tak jakby "siadła". Bylam dzis u dentystki i jak nigdy robila mi cos jakimis igielkami, wpuszczala wode z sola przez strzykawke, zalozyla bialy fleczer, powiedziała nagle ze tu sie zaczyna psuc, ze usunie mi zeba jesli nie bedzie czego ratować,musze isc na zdjecie rtg i tu kolejne pytanie jak to wyglada bo nigdy nie mialam zdjecia robionego? Czy moze mam isc do innego dentysty? To jest 6 dolna. W ogole zeby mi sie od jakiegos czasu w przyspieszonym tempie zaczely psuc, mimo ze dbam o higiene,. I na domiar złego mam chyba tez cos z migdalkami bo czesto czuje dziwny smak jakby cos splywalo po gardle i wychodza mi takie kulki chyba z migdałów. Gdzie mam sie kierować, co robić? Doradzcie,prosze.

Gość w ogromnym przelocie XV
Zrób zdjęcie rtg tak jak kazała. Musi zobaczyć kanały.

i dodam choc nie wiem czy to sie liczy - po wyjsciu czulam sie lekko zamroczona, zreszta do tej pory troche glowa mnie kluje i takie uczucie jakby na wymioty

Zrobię ale czy miałaś taka sytuacje albo wiesz o co moze chodzic? A jezeli tego zeba nie usune to co wtedy?

I mloda jestem a w ciagu kilku miesiecy popsuly mi sie 3 zeby.Nie wiem czy to ma zwiazek z tym popsutym juz.

up

Gość ergtj
jejku, miałaś ropniak i dentystka musi sprawdzić co się dzieje w kanale dlatego rtg normalka

ona powiedziala ze przez to iz chodzilam z otwartym zebem miedzy wizytami zaczyna sie psuc, nie wiem czy to od tego , przepisala antybiotyk, byc moze usunie zeba, co jesli sie nie zgodze?

Gość ja teraz gadam
szyscila ni kanaly a zdjecie wyglada tak ze wkladaja ci do buzi maly aparacik i robia zdjecie tyle:)

dziekuje:)

Gość azza
najlepiej to będzie zrobić panoramę całej szczęki od razu. Po co z każdym zebem latać.

też o tym myslalam ale cena jest taka sama? bo nie wiem, ile mam wziąć

Dentystka napisala na karteczce dane i pod tym 46 rtg zeba

Gość ergtj
na co się nie zgodzisz? na usunięcie zęba nie do uratowania? możesz się nie zgodzić, ale nie rozumiem jaki sens ropa będzie się lała, jeśli nie znajdzie ujścia to narośnie ci ropień albo spuchnie pół szyi o bólu i konsekwencjach zdrowotnych nie wspomnę w sumie to nie bardzo kumam o co ci chodzi

nie chce stracic zeba :( wtedy mi sie rozsuna i przy usmiechu bedzie widać, teraz jeszcze jako tako te zeby mam

Gość ergtj
nikt nie chce tracić zęba, ale jeśli dentysta orzeknie, ze nie da się uratować, to nie ma na to rady

a nie mozna sprobowac u innego?? moze sie okaze ze jest do uratowania?

jako takie*

Gość haha to spytają czy masz
ale nie rozumiem twojej frustracji. Sama to nie zadbałaś a teraz masz pretensję do dentysty. Stomatolog wyjmował ci nerwy z zęba teraz sprawdzi czy ząb martwy może jeszcze być. Jeśli nie to go usunie bo to grozi zakażeniem następnych zębów. Jeśli usunie to możesz koronkę wstawić żeby się nie rozsuwały. Ale zrozum - ty sama do tego doprowadziłaś przez rok nie reperując tego!!! Więc co najwyżej możesz się na siebie złościć że myślisz PO a nie PRZED