Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boliki

cholestaza

Polecane posty

Gość boliki

Słuchajcie od 3 dni mam jakąś wysypkę, wyłącznie w dwóch miejscach. A dokładnie na udach tam gdzie mam rozstępy. Trochę swędzi ale nie jest to jakoś uciążliwe, dopiero jak to ruszę to zaczyna swędzić. jestem w 16 tyg. Byłam wczoraj u rodzinnego, kazal pic wapno, przepisał l=tabletki i maść. Powiedział,że jak po tym nie przejdzie to zglosić sie do gina. A teraz naczytałam się o tej cholestazie i się wystraszyłam. Myślicie,że to może byc ona. Jest napisane ,że przy niej swędzenie zaczyna się od rąk i stóp i jest bardzo uciążliwe.U mnie tak nie jest.

Gość boliki
.

Gość skarek86
Watpie zeby to była cholestaza, ja miałam cholestaze swedziały mnie strasznie dłonie i stopy. w 25 tygodniu trafiłam do szpitala, tydzień faszerowana ursofalkiem, i czyms jeszcze nie pamietam. Koniecznie zrob proby watrobowe-aspat,alat,bilirubina z wynikami do lekarza. U mnie niby wykluczyli, ale synka urodziłam w 37/38

Gość boliki
pójde jutro do labolatorium bo dziś już nie jestem na czczo.

Gość boliki
skarek a miałaś jakąś wysypke . ja mam taka jakby pokrzywkę. Ale tylko w tych dwóch miejscach.

Gość ja mam wysypke
Na piersiach i brzuchu. I w ogole tworzy mi sie jak zaczne sie drapac,a swedzi mnie tez na nogach i rekach,ale juz sobie porobilam tam strupy. Na piersiach i brzuchu jest najbardziej zaogniona. Cholestaza wykluczona,mecze sie juz ze 3 tyg,nic nie przynosi ulgi. Na transaminazy i bilirubine nie musisz byc na czczo. ja jestem w 22tc.

Gość boliki
labolatorium i tak już zamknięte, pójde jutro. A byłaś u lekarza? dostałaś jakieś leki?

Gość ja mam wysypke
Bylam u lekarza,ale zanim do niego dotarlam to probowalam fenistilu,hydrocortisonu, probowalam naluszczac nic nie pomagalo. Wapno tez nie.poczatkowo swiad lagodzil fenistil ale potem juz przestal i jeszcze bardziej mnie wysypalo. Lekarz stwierdzil,ze jestem w tyym procencie kobiet w ciazy u ktorych wystepuje po prostu swedzenie bez przyczyny. Bo mi sie nawet odpukac rostepy nie robia. Zreszta na wewnetrznej stronie rak rozstepy??albo na kolanach?? Bo tam tez swedzi. Dzis zaczelam podejrzewac alergie na wsad do poduszki,niby hipoalergiczny,ale zawsze stosowalam tylko naturalne. A spie od jakiegos czasu z taka specjalna ciazawa. Nie wiem co mam zrobic bo juz nie wytrzymuje tego swedzenia. A wapno tez pilam,ale tez nie pomagalo.

Gość boliki
Zrobiłam dzis badania, wyniki w poniedziałek . Zobaczymy mam nadzieję,że to nie będzie ta cholestaza. W dzień to ja sie wcale nie drapię, zaognia się wszystko na wieczór po kąpaniu.