Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keikosia

Brak okresu ból podbrzusza

Polecane posty

Witam, mam problemy z okresem. W tym sęk że z chłopakiem próbowałam zawsze odbyć stosunek, ale zwykle wycofywałam się i do niczego nie dochodziło z powodu mego tak zwanego strachu, on zwykle zabezpieczał się, nie spuścił się podczas tych prób, a prezerwatywa nigdy nie pękała. Teraz już mija pewien czas, a okresu nadal nie mam. Raz już gdy miałam 17 lat, miałam podobna sytuację, bolał mnie brzuch, ale okresu nie miałam aż przez 4 miesiące. W zeszłym roku okresu nie miałam aż przez dwa miesiące, a teraz zaczyna się to znów powtarzać, czyli brak okresu, ból podbrzusza. Czy powinnam iść do ginekologa? I co to może być? I jakich tam mogę oczekiwać badań? To są pytania które najbardziej mnie nurtują. Proszę o wasze wypowiedzi.

Gość wildest moments
koniecznie idź do ginekologa, mogą to być, i pewnie są, problemy hormonalne, może to być też stres związany ze współżyciem, skoro piszesz, że aż tak to przeżywasz

Będę szła z tym do ginekologa, gdyż zaczynam się z tego powodu poważnie martwić, też chce się dowiedzieć od ginekologa, co powinnam zrobić aby tak się nie bać tego pierwszego razu, a mam raczej już taki wiek w którym powinnam już współżyć, a raczej chce (mam 19 lat). Co do braków okresu, to wiecie może jakie badania są robione by stwierdzić te problemy hormonalne? Lub co gorsza, jakąś infekcje?