Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eskimosek8765

CZY MOGĘ BYĆ NARAŻONA NA RAKA SZYJKI MACICY?

Polecane posty

Gość eskimosek8765

Moja praprababka zmarła na raka szyjki macicy, kolejne pokolenia nie miały tego problemu, ale czy ja mogę być na niego narażona? Mogłam odziedziczyć geny?

Gość eskimosek8765
Pytam czy mogłabym być narażona. Czy mogłam odziedziczyć chorobą mimo że moja matka czy babka jej nie miały bądź nie mają.

Gość spokojna Filiaa
Mam 21 lat studiuje zaocznie w Koszalinie i mam klopot bo jestem zbyt pulchna waze 100kg. Na twarzy jestem ladna ale nie mam i nie mialam jeszcze chlopaka. Moze znajde tutaj mezczyzne , ktory pokaze mi jak wyglada prawdziwa milosc. Adres mailowy lub numer telefonu podam jak ktos sie odezwie.

Gość gość
Zrób sobie badanie cytologiczne.Możesz zachorować , nie musi być od razu że tylko po matce dziedzicisz ale i po kilu pokoleniach

Gość eskimosek8765
Cytologie robiłam wczoraj. Wyniki będą za parę tygodni, jednak bardzo zastanawiało mnie to czy jest taka szansa, że mogę go kiedyś mieć.

Gość gość
Możesz mieć , najlepiej co roku robić cytologię , rak wcześnie wykryty jest uleczalny

Gość eskimosek8765
A może wiesz jakie są jego objawy? Np w początkowych stadiach podobno się nie objawia, ale w kolejnych tak.

Gość gość
Duże upławy , krwawienie między miesiączkami , bóle podbrzusza.Ja takie miałam , nawet krwotok raz dostałam i przy tym mi wyszło że mam bardzo dużą nadżerkę na szyjce , miałam po miesiący czasu usuwana szyjkę macicy i miałam spokój przez prawie 20 lat, teraz jestem po Histerektomii ale nie z tego powodu , tylko mięśniakowatej macicy

Gość gość
miesiącu*

Gość eskimosek8765
Hmm ja nigdy nie miałam plamień między miesiączkami ale już drugi raz mi się zdarzyło że w połowie miesiąca krwawię. Towarzyszy temu ból tak intensywny, że nawet gorszy niż podczas miesiączki, nigdy tego nie miałam dopiero od niedawna. Miesiączka też jest bardzo obfita i trwa 5 nawet 6 dni, nie mówiąc o upławach które są bardzo intensywne.

Gość gość
Dobrze że poszlaś zrobić cytologię , nie bój się nawet jakby wyni wyszedł zły . jak wyżej napisalam że jest uleczalny jak jest szybko wykryty.Ja takie same mysli miałam jak Ty moze teraz i jak najszybciej zrobilam to co opisalam, bo naprawdę nie ma na co czekać

Gość eskimosek8765
Tyle że ja poszłam do lekarza z czymś innym. Miałam świąd i pieczenie i takie upławy, że nie mogłam sobie poradzić. Zbadała mnie i powiedziała że widzi ostry stan zapalny, bo niby wszystko jest wewnątrz a objawy na zewnątrz. Przepisała maści, lekarstwa, złagodził się, ale że miałam akurat środek cyklu to trzymał mnie ból kilka dni tak silny, że żadne tabletki nie pomagały. Nie powiedziałam jej nic, tyle że tamte objawy mi nie ustały, dała jeszcze jeden antybiotyk, gdy 2 dni temu odstawiłam maść od nowa się zaczęło, w między czasie zaleciła cytologie, pomyślałam że może znajdzie coś skoro wszystko jest wewnątrz. Nie współżyłam 2 tygodnie przez okres leczenia, myślałam że to przez prezerwatywy czy coś i 2 dni temu pomyślałam że zobaczę czy już jest ok, ale tak bolało, że szok, nie wiem co to jest ale jakbym czuła przewiercanie i boli mnie brzuch po...parę razy mi się zdarzyło że leciała mi krew mimo że robiłam to z chłopakiem delikatnie.

Gość gość
Możesz mieć zwykła nadżerkę . Nie martw się, zobaczysz co ci wyjdzie w wyniku z cytologii. Jak boli cię brzuch to rób sobie ciepłe oklady na niergo , często to pomaga

Gość eskimosek8765
A jeżeli będę mieć tą nadżerkę to co wtedy? Zwykłe leczenie? Jak się to w ogóle leczy?

Gość gość
Wypalaniem jej to jest zwykły zabieg ambulatoryjnym i bezbolesny

Gość eskimosek8765
Dobrze, a jeżeli chodzi o ciąże?

Gość byly maz
Ja pierdole nastepna jebnieta pytajaca na forum . Co za tepe strzaly!!

Gość gość
Ja po usunięciu polowy szyjki macicy , zaszłam w ciążę i urodziłam w terminie zdrowego syna

Gość eskimosek8765
Masz jakiś problem kolego? To forum chyba po to jest żeby pytać. Jakaś Madam :) - wiesz wolałabym nie mieć żadnych problemów w przyszłości.

Gość byly maz
Nie. To ty masz problem. Taka tepa babe miec to porazka. Moze ci zrobic wirtualne badanie???

Gość Kobitka co wie
Kazda kobieta jest narazona - czy jest historia w rodzinie czy nie. Zmiany sa czesto powodowane wirusem HPV ktory jest bezobjawowy o przenoszony droga plociowa. Jakies 50% ludzi sie nim zaraza. Rob cytologie regularnie i bedziesz wiedziala czy masz sie czym martwic czy nie.

Gość gość
Ale zycie jest wazniejsze od czegoś innego

Gość eskimosek8765
Ty za to jesteś tak niesamowicie inteligentny że to aż poraża haha:D po pierwsze badanie już miałam i czekam na wynik, mam objawy więc pytam czy to może być coś poważnego.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia]byly mazJa ci gratuluję wyczucia taktu

Gość eskimosek8765
Jakaś Madam :) - dzięki że stajesz w mojej obronie :) muszę lecieć będę potem.

Gość gość
Nie ma za co Eskimosek :)Współczuję jego zonie tylko że takiego gbura miała w domu