Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

samotnaa24

troche glupie pytanie , ale pomozcie bardzo prosze chodzi o owulacje i zajscie w

Polecane posty

moze to glupie pytanie , ale bardzo prosze o wyrozumialosc i cierpliwosc w wytlumaczeniu mi ;-) do ilu dni po stosunku maksymalnie ;-) mozna zajsc w ciaze ? czy jest tez tak , ze uprawiajac seks juz np 2 , 3 dni po owulacji zajdzie sie w ciaze ??

Gość drugie pytanie: tak,
pierwsze: poszukaj w necie.

Gość To wszystko zależy....
zależy od tego jak długie masz cykle. Żeby móc się zdać na takie wyliczanki, trzeba bardzo dobrze poznac swoje ciało i co najwazniejsze, miec regularne cykle i obserwowac je przez ok 6 miesięcy. Poza tym trzeba wziąć poprawkę na to, ze owulacja może się przesunąć o te 2-3dni (co jest całkiem naturalne) i wtedy, jeżeli nie chcesz zajść w ciążę, łatwo o pomyłkę.

Gość anarchia__
Dokładnie wyliczanki Ci nic nie dadzą. Poczytaj sobie może o mikroskopach owulacyjnych, może Cię to zainteresuje i pomoże. Ja używałam i jest ok.

Gość azza
po owulacji nie ma szans zajść w ciążę.

Gość aaaaaaaaaaaaaaakaja
otóż tak plemniki żyją 5 dni w pochwie czasem 7 ale to max zazwyczaj to jest 72 godziny. płodna jesteś od momentu wystąpienia śluzu płodnego w dzień owulacji i max 24 godziny po niej bo tyle tylko żyje komórka jajowa. kobieta jest płodna jakieś 9 dni w miesiącu.