Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sansansan

jakie wybrac imie ??

Polecane posty

Gość sansansan

Jakie wybrac imie dla chlopaczyka?? mieszkam w norwegii, i jestem Z norwegiem... i nie wiem czy na pierwsze imie powinnam wybrac imie norweskie i drugie polskie czy na odwrot ??

Gość fsaafssaffsasfa
miedzynarodowe.... filip,jan(johan,czy tam john) np filip dziewczynka-alicja,ania-tez miedzynarodowe

Kompletnie nie wiem nad czym sie zasganawiasz. Mieszkasz w norwegii, ojciec jest norwegiem, dziecko bedzie norwegiem. gdzie tu miejsce na polskie imie? jak dla mnoe oba norweskie rownie dobrze moga byc.

Gość sansansan
imion miedzynarodowych jest bardzo duzo, to fakt, ale moja rodzina od strony mamy ( wielcy katolicy) mowia ze ja jestem matka i dziecko powinn omiec imie polskie. ja jednak uwazam ze jak dam mu pierwsze norweskie , to bedzie mialo latwiej w szkole itp... a nie ze dam np imie Marzena i pozniej problem w szkole bo tu nikt ci ''rz'' nie wypowie :P hehe a jest tyle imion ze wybrac jakies to jest jakas masakiera :O a wy jak dalyscie swoim pociecha na imie ?? :)

Gość rozwiellita
Ja bym wybrała cos uniwersalnego. Jakis Erik (ok ok Eryk po polsku, ale taka wariacja ujdzie), Emil, Olaf, Jan, Filip, coś w ten deseń. Sama mam dziecko polsko-niemieckie i własnie kierowalismy się tym, zeby w obu językach brzmiało naturalnie. Czyli zadnych ś, ć, ł, sz, cz, żadnych umlautów, no i żeby sie kończyło na " a" (mamy córkę) - bo nie chciałam dla samej siebie, z tym bardziej dla rodziny takiego obcego uczucia, ze sobie imienia nie mogę przedeklinowac. :) Że np. muszę powiezieć - z Malin, o Malin, do Malin, przy Malin - dla polskiej duszy trzeba tego - z Maliną, o Malinie, do Maliny, przy Malinie. Moja ciotka ma wnuczkę Sophie i jak używa mianownika, to mówi sophie, ale już w innych przypadkach - z Sofijką, o Sofijce, Sofijkę ;)

Gość rozwiellita
Takie jedno imie takie drugie takie tez niespecjalnie mnie przekonuje. jak dla mnie - nieszczególnie wyglada kombinacja np. Lars Mieczysław albo Józef Bjorn. Wybrałabym obydwa imiona tak, zeby dobrze funkcjonowały w obu jezykach

Gość fsaafssaffsasfa
g nie katolicy!!!niech cie to nie interesuje co mowia. opcja z olafem fajna

Rodzice to troche nie maja racji. to ze jestes matka nie ozacza ze masz dawac polskie imie tylko to ze masz prawo dac takie imie jakie chcesz. jak rodzice sa tacy koscielni to z miedzynarodowych imion ktore pewnie pokochaja jest adam. w kazdy jezyku pisze sie tak samo.

Gość sansansan
haha dobre przyklady :D no aale np Jan Kristian, albo Jon Erik, Paul Arne, Tom Erik ... te nawet nie sa zle :D nie wiem jakie wybiore, i pewnie wybiore podczas porodu ^^

Gość sansansan
boze jakie ja bledy robie ... rodzina od mojej mamy strony , czyli moi dziadkowie, moj tato mi sie wogole nie wtraca, powiedzial ze to co ja wybiore on zawsze poprze, mama ma tam jakies swoje propozycje, wiadomo, moj narzeczony wymysla takie imiona ze wogole ich pod uwage nie biore :P hehe a Adam to rzeczywiscie dobre imie :) Myslalam nad Ingarem, ttylko ze to imie jest uzywane juz tylko w norwegi wiec odpada, Andreas mi sie sie podoba, po polsku Andrzej... :)

sansansan ja tez mieszkam w norwegii, i tutaj nie ma drugiego imienia... mozesz dac imie dwuczlonowe, ale wtedy raczej nie bedzie pasowalo norweskie z polskim...

My zdecydowalismy sie na imie miedzynarodowe jednoczlonowe- Michelle. Ale np. syn mojego faceta nazywa sie Jon Fredrik, on sam Dag Egil, jego tata Jon Egil.

Gość jollandzia
Moze i ono miedzynarodowe,ale wlasciwie francuskie. jak kto lubi,ale sla mnie byloby zbyt egzotyczne. to jest dla mnie ladne imie dla kogos obcego,ale nie dla mojego dziecka,dla mojego dziecka brzmialoby mi zbyt obco

Gość sansansan
creamyful jeszcze sie nie spotkalam tutaj z imieniem Egil :) ja jeszcze myslalam nad imieniem daniel :) ale tu wszyscy bardziej opstaja za andreasem :)

Gość ala21233
Mam podobny problem .zyjemy w anglii maz jest hindusem nazwisko jak cala reszta Singh imie pierwsze wybieram hinduskie Arjan drugie jakies polskie ale on nie chce na to pojsc.. Wkurza mnie to co nie miara dziecko tez jest moje..

Gość palommma
Leb bym ukrecila temu hindusowi. Kurwa to ty nosisz to dziecko,ty je urodzisz i pewnie ty w glownej mierze bedziesz sie nim opiekowac a on bedzie na polskie imiona nosem krecil

Gość palommma
Leb bym ukrecila temu hindusowi. Kurwa to ty nosisz to dziecko,ty je urodzisz i pewnie ty w glownej mierze bedziesz sie nim opiekowac a on bedzie na polskie imiona nosem krecil

Gość palommma

Gość palommma