Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

pytanie do mam niemowlakow , szczegolnie do 3 m- ca ..piąstki..prosze wejjdzcie

Polecane posty

czy wasze 9 tyg dzieci maja jeszcze zacisniete piastki ? jak czesto i na jak dlugo he rozprostowuja ?? prosze niech sie wypowiedza tez mamy 3 m-cznych dzieci jak jest u Was Z piastkami ..

Gość hyhy
To znowu ty chora kobieto??co tym razem jest nie tak, czego sie dopatrzyłas u dziecka???

niczego sie nie dopatruje po prostu jestem ciekawa jak to w koncu z tym zaciskaniem jest itp zeeszta nie musze Ci sie tlumaczyc ..jestem ciekawa jak to wyglada u innych dzieci i do kiedyjest norma , a kedy juz patologia ..

Amanda po co ty pytasz jak est z innymi dziecmi? wiadomo ze twoje ma wnp i bedzie mialo zacisniete piastki. rozmawiaj o tym z rehabilitantem a nie tutaj. albo zmien rehabilitanta skoro nie ma efektow. moj bardz szybko pozbyl sie wnp wiec pomysl czy nie za wolno wam to idzie. Generalnie dzieci zdrowe wtedy juz nie zaciskaja piastek.

little - a Twoj synus mial stale zacisniete , czy rozprostowywal czasem u kciuka mial na zewnatrz , czy wewnatrz ??aha i kiedy zaczeliscie rehabilitacje , w ktorym tyg zycia ?? ps.zaciskal je mocno , czy tak luzno mial jakby zlozone do zacisku , ale nie to zeby sciskal z calej sily ?? cwiczylas vojta ??

Gość gdsgddggdsdgs
nie stale zaciska.moj kostek jak robi kupe to zaciska a jak sie bawi to nie:>

Rehabilitowalismy od skorygowanych 2 tygodni zycia ale irodzeniowo maly mial 2,5 miesiaca. najpoerw raz w yygodniu ale nie bylo efektow jakich oczekiwalam. zmienilam rehabilitanta ktory zaczal przychodzic 3 razy w tygpdniu. Stosujemy bobathy vojta jest zbyt inwazyjna i zle wplywa na psychike dziecka. Maly zaciskal bardzo mocno az mial biale paluszki. z kcoukiem bylo roznie ale niestety czesciej byl zacisniety w piastce. cwicze z dzieckiem codzienniena pilce i walku. maly zaczyna cwiczyc ok poltora miesaca wczesniej dana czynnosc. czyli np jak 3-miesieczne ziecko sie przewraca to my to cwiczylismy od drugiego zeby 3 juz umial. teraz cwiczymy pelzanie i przygotowujemy biodra i kregoslup do raczkowania. maly zaczyna juz siadac. jewtem pewna ze to zasluga swietnego rehabilitanta.

my jeszcze nie mamy zadnej rehabilitacji ..maly przedwczoraj skonczyl 2 m - ce ..bylam z nim wcz w poradni neonatologicznej obejrzala go pediatra i tyle rehabilitantka siedziala tam , pediatra zapytala ja czy chce obejrzec malego , a ona ppwiedzoala ze za miesiac i tyle ..moj synek bardzo rzadko ma kciuka w srodku ..zazwyczaj na zewnatrz little- a Twoj synek czesto krzyzowal nozki ?? spal ze skrzyzowanymi ??

Nie krzyzowal. teraz dopiero bo sie nimi bawi w raczkach ale na tym etapie to juz nie jest nic zlego. moim zdaniem musisz sobie znalezc rehabilitanta a nie czekqc az ktos sam sie zainteresuje. I'm wczewniej tym krocej potem.

a widzisz niby w tych objawach wnm jest krzyzowanie nozek bardzo czeste ..moj jak byl mlodszy ciagle krzyzowal , teraz juz sporadycznie ..wiesz my jestesmy caly czas pod kontrola poradni neonatologicznej i narazie trzymam sie ich , ale jak za msc na wizycie nadal bedzie niejasne co dalej to poszukam innej rehabilitantki..ale mysle, ze wtefy ruszy , bo rehabilitantka sama mowila , ze wtefy oceni jego neurorozwoj

Little - a nie mialas takich zlych mysli , ze to moze byc porazenie mozgowe ?? ja czasem mam takie czarne scenariusze w glowie ... usg przezciem.pewnie mieliscie zlecone ..zreszta Twpj maly byl wczesniaczkiem wiwc pewnie rutynowo ...

Gość wsdefrgth
on tak zaciska te piąstki żeby kiedyś ci przypierdzielić. może w końcu byś zmądrzała:D

Gość oj tam,oj tam;-)
Kurwa,niewierze. Zas ona:-(:-(:-(:-(:-(:-(