Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie Patriota (niepatriota)

nienawidzę Polski

Polecane posty

W sumie to nie wiem, nie Patriota (niepatriota) - pisze sie razem? osobno? Ale pomijając tak nieistotny aspekt... Nienawidzę tego kraju, a dokladniej Polaków, ktorzy mieszkaja w Polsce. Chociaz wciąż jeszcze jestem Polakiem (niedlugo zmienię obywatelstwo na BRYTYJSKIE). Dopiero jak wyjechałem na wyspy, szeroko otworzyły mi się oczy w jakim bajorku taplają się Polacy. Jaka szkoda, ze 40 mln ludzi nie moze wyemigrować do UK i spojrzec na Polske z zupelnie innej perspektywy. Kraj speudokatolików, pseudopatriotów, pseudopracowników i pseudopracodawców. Polacy? Powiedzcie proszę, czy macie jakies inne zainteresowania oprócz smoleńska/katynia, koscioła/religii, aborcji/in vitro? Interesuje Was jeszcze cos innego w tym zyciu? Pozdrawiam. Juz niedługo będę pisal: best regards.......

Gość green apple
heheh pojechales po calosci - ale sie z toba zgadzam ... polacy sa zaklamani, zawistni , cwaniakuja, sa okropni, przyjechalam raz do polski i poszlam do kawiarni z kolezanka - wszystkie baby za lada zero usmiechu , zero milego zachowania- staly i podluchiwaly nasza rozmowe.Trzeba sie przyznac nasz narod jest okropny ! polak polaka by w lyzce wody utopil jak by mogl.

Gość green apple
nie Patriota (niepatriota) - besxt regards to ytou as well ... a tak ogolnie tez staram sie o paszport ... duzo z tym zalatwiania i czy musiales duzo placic ?

Gość green apple
mialo byc - best regards to you as well

Gość hekluj
Znasz takie przyslowie? "Najgorszy ten ptak co w Swoje wlasne gniazdo sra".

green apple - jeszcze nie placilem, z tego co wiem, to łączna kwota, to ok 1000 funtow.

Gość Miss understanding
pamietaj kto płaci rachunki :P

Gość green apple
wlasnie dlatego ja nie chce byc polakiem bo sie wstydze polakow ... zreszta ja do angli przyjechalam jak mialam 6 lat teraz mam 20 wiec moge powiedziec ze ojczyzna moja tam gdzie moj chleb ... a wiec napewno nie polska ... do autora .. mi powiedziala kobieta w urzedzie ze ja bede placila tylko 390 poniewaz mam rezydenta , chodzilam tutaj do szkoly a teraz pracuje na full time juz 2 lata ale zobaczymy jaka prawda jak bede skladac papiery. a powiedz mi z jakiej czesci UK jestes?

Gość masz całkowitę rację....
dodajmy jeszcze : oszustów, zlodziei, kanciarzy, naciągaczy Nawet banki w Polsce oszukują teraz ludzi :(

ha ha ha ha dobrze, że wyemigrowaliście... ja mam zajebistych sąsiadów, współpracowników i spoko znajomych, świetną rodzinę i normalne warunki życia jak patrze na brytyjską, wypaczoną młodzież albo na zachlanych brytyjczyków w klubach to mi niedobrze ;) znam masę ludzi w UK (Polaków i Anglików) i mogę Ci powiedzieć, że wszędzie (czy to w Polsce czy UK czy w USA czy na Słowacji) znajdą się Ci "źli" ale coz - pocieszaj sie, ciesze sie ze ucieklas ze swojej krainy nieszczesliwosci ;)

cos w tym jest co pisze autor...ale ja tak na to nie patrze. wsrod znajomych, rodziny nie mam ludzi wymienionych w pierwszym poście.. xxx jedyne co mi w polsce przeszkadza to powszechn złodziejstwo !!! gleboko w mentalności tkwiące. pracodawcy i pracownicy wzajemnie się okradają na każdym kroku...polak polakowi prędzej coś ukradnie niż da..

cos w tym jest co pisze autor...ale ja tak na to nie patrze. wsrod znajomych, rodziny nie mam ludzi wymienionych w pierwszym poście.. xxx jedyne co mi w polsce przeszkadza to powszechn złodziejstwo !!! gleboko w mentalności tkwiące. pracodawcy i pracownicy wzajemnie się okradają na każdym kroku...polak polakowi prędzej coś ukradnie niż da..

Gość a mnie dosłownie
telepie jak czytam takie bzdury. Nigdy przez gardło nie przeszłoby mi żeby tak powiedzieć. Mam swój honor. Jestem Polką, dzięki innym mogę śmiało powiedzieć kim jestem. Nie muszę lizać innym dupy w obcym kraju gdzie zawsze będę nikim. Nawet jak ktoś szczerze i uczciwie pracuje za granicą, będzie tylko Polaczkiem na dorobku. Wszędzie jest bieda i korupcja. Nasza winą jest tylko to że żyjemy na kredyt. Okradziono nas, a potem to my musieliśmy błagać o parę groszy, naszych- tyle że w innym portfelu.

Gość green apple
nie mowi o rodzinie i znajomych - ale w polsce tak wlasnie jest sorry i przykro mi ze tego niektory nie widza... szczerze to polska wladza zmusza ludzi do tego nasi politycy to glaby nie douczeni ! kaczynski do chodzi do czegos nie patrzy na toze cala polska na tym bedzie cierpiec do wojny prowadzi .. tust obiecuje i gowno robi a komorowski to zwykla polska kukielka ktora nie ma wlasnego zdania. mozliwe ze polska byla by lepsza jak by polityka nasza byla inna ... ale tez sie ciesze ze wyjechalam - wiesz wiekszosc polakow nie ma tak jak ty zyja w biedzie i wiecznie na dlugach albo nie maja na chcleb ! taka tez jest prawda o naszej pieknej kochanej POLSCE

Gość Ewa przelotem/
jak z tym murzynem, co się mąką obsypał: "pół godziny jestem biały a już mnie te murzyny denerwują"

Gość green apple
JA NIKOMU DUPY NIE LIZE OBRACAM SIE W SUPER TOWARZYSTWIE POLAKOW W ANGLI BO ZYJA TAK JAK JA ... Z ANGLIKAMI TEZ NIE MAM PROBLEMOW MAM TEZ SUPER ZNAJOMYCH ANGLIKOW ROBIE SWOJA PRACE SPLACAM DOM I TYLE ... I NIE CZUJE SIE INNA NIZ ONI :)

Gość green apple
EWCIA -TO nie jest tak ze wyjechalam i juz swoich gnoje .... poprostu stwierdzam fakty tacy sa niestety polacy ... i nie oszukujmy sie

Gość a mnie dosłownie
iTylko zastanawiam się gdzie wam jest lepiej? Ja ze swojego doświadczenia wiem, że wszędzie jest źle. Tylko gdzie indziej ta zgnilizna się objawia. Ja się cieszę naszą widać gołym okiem i nic nas nie zaskoczy :) Wszędzie jest podział na bogatych i biednych. Wszędzie jest bieda i patologia. Wyścig szczurów. Powszechny konsumpcjonizm. Miarą człowieka staje się nie to kim jest a ile ma. Do czego ten świat zmierza.

Gość a mnie dosłownie
Towarzystwo z Polski ....hahaha człowieku nie rozśmieszaj mnie. Trzeba było sobie pod trzepakiem posiedzieć a nie emigrować :)

Gość Ewa przelotem/
ludzie są tylko ludźmi i wszędzie mają swoje za uszami a wszelkie uogólnienia wrzucają wszystkich do jednego wora i wcale nie zbliżają do prawdy

Gość nice ass bitch
a ja siedzialam pod tym trzepakiem ganialam z dzieciakami w polsce do uk wyjechalam w 2 klasie gimnazjalnej ... na poczatku bylo mi przykro i bylam zla ale z czasem musze powiedziec ze zmienilam zdanie w uk mi jest lepiej stac mnie na wiele wiecej niz w pl. nawet jezeli chodzi o glupie gadzety. i mam pelno znajomych anglikow jak i polakow wcale sie nie odrozniamy od siebie. a jak przyjade do polski to masakra szkoda mi polakow ze sa tak zachukanym narodem i tak jak wczesniej opisanym zawstnym i zazdrosnym :/ masakra moze nie tyle co nienawidze polakow bo nie bo ge sie z tym zgodzic ... ale wstydze sie swojego kraju i to bardzo .... owszem zgadzam sie patologia tez jest w angli ale nie ma az tak zle jak w pl. policja jest tutaj inna, jest lepiej i nie zmienie zdania !!!!!!!!

Gość Jaaaaaa27777777
No trochę racji masz autorze. Ja mieszkałam kilka lat za granicą i nie spotkałam się tam z taką zawiścią, wtrącaniem w niewłasne sprawy tak jak tu w Polsce. Życie stereotypowo, według określonych wzorców, każde odchylenie budzi wstręt i należy je potępiać. No niestety Polska, może i piękna, ale jest bardzo zacofana.

do: a mnie dosłownie - nie wiem, czy bylas kiedys na emigracji (ale z tego co czytam, to chyba nie) - ogolnie nie masz wyobrazaenia, jak wyglada zycie w innym kraju. Ja jestem w UK 8 lat, nigdy nie lizalem komus dupy, nigdy nikt nie potraktowal mnie jak osobe 2-giej kategorii. Czuje sie w UK jak ryba w wodzie. Tez ma racje ten, kto pisze, ze nawet polsicja jest lepsza. NIe czepiaja się bzdur, nie wlepiaja mandatow za przechodzenie na czerwonym swietle, za przechodzenie poza pasami, za jazde rowerem na pasach dla pieszych, za jazde rowerem po piwie (przynajmniej tak jest w Manchesterze). Jeszcze nigdy nie zatrzymala mnie policja do kontroli drogowej (6 lat jeżdzę w UK), nigdy nie dmuchalem w alkomat. Chcesz jeszcze jakieś faktów? Pomyśl, ze w Polsce stoisz kolo policjanta i przechodzisz na czerwonym świetle.... hehehehe

śmieszny argument, ze UK jest fajna, bo nie czepiaja sie jak ktoś przechodzi na czerwonym swietle, rozwalił mnie :):) We Włoszech też kiedyś było fajnie, bo Włosi wino traktowali jak wodę- i maja teraz problem bo nie dosc, ze problem alkoholizmu to jeszcze wypadki po pijaku. To tak na marginesie. Ja zyłam w paru krajach i wszędzie ludzie maja swoje wady. Zwrócćie tylko uwage jaka historię ma nasz kraj, a jaką Wasza zachwalana Anglia czy inne typu Włochy, Francja. Nigdy nie wstydziłam sie, ze jestem Polką- bo jestem. A prawdę o naszym kraju poza granicami przedstawiamy my sami. Pisanie, zę sie nienawidzi swojej ojczyzny jest dla mnie totalnym dnem. To juz lepiej nic nie pisać, siedzieć sobie w tej Angli i basta.

Gość amerykaniepiszglupot
green apple to co Ty możesz wiedzieć o Polsce i Polakach jak się wyprowadziłaś niedługo po odstawieniu pieluch? Rozwalają mnie ludzie co się tak o Polsce wymądrzają a wiedzą tyle co im mamusia opowie ;) Przesadzacie trochę, wiadomo, że kolorowo nie jest, ale wcale nie ma samych pseudokatolików itp... jest masa normalnych ludzi. Krak porąbany, biedny - to fakt. Ale ludzie tacy jak wszędzie :)

Gość amerykaniepiszglupot
A akurat UK to siedlisko wielkich polaków co na zmywak wyjechali, też mi jest czym się szczycić... oczywiście nie wszyscy tacy są ale z 80%, ledwo wyjadą i już wielkie światowe paniska...

Gość nice ass bitch
mireczkowataaa- przyznam racje ze historie mamy piekna- ale ludzie nie pamietaja co bylo kiedys zapamietuja co sie dzieje teraz... a w tym momecie nasz kraj nie jest zadnym przykladem ... a co ciebie rozsmieszylo z tym czerwonym swiatlem ?? taka racja przejdziesz na czertwonym swietle jak policjant po drugiej stronie chodnika w polsce raczej nie .... nawet nie potrafimy dachu zamknac na wazny mecz ze wszystkie kraje sie z nas smieja przez wlasnie ta bande debili w rzadzie i przez takich ludzi co wymienili wczesniej. racja w kazdy kraj ma swoje wady ale polska pobija wszystkich ... polska jest zacofanym krajem