Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona ma pytanie

mięśniak a zajście w ciążę

Polecane posty

Gość ona ma pytanie

31 lipca miałam histeroskopię operacyjną usunięcia mieśniaczka. Był niewielki podśluzówkowy bo około 12 mm x 10 mm ale wg Pani doktor może przeszkadzać w zajściu w ciąże. Teraz tydzień temu po 3 miesiącach od zabiegu byłam na kontrolnym USG i dowiedziałam się, że mam kolejnego mieśniaka 15 mm x 10 mm. Znowu Pani doktor dała mi skierowanie do szpitala celem usunięcia. Mam pytanie do kogoś kto się na tym zna: czy tak będą one się wznawiać co 3 miesiące? Czy może są jakieś leki(hormony), które przeszkodzą w ich pojawianiu się po usunięciu? Chciałabym w końcu zajść w ciążę, gdyż mam już 35 lat i latka lecą, jednak jak co 3 miesiące będę co trochę miała zabiegi to tak naprawdę nie będę miała kiedy się o dzidzię starać. Proszę o pomoc

Gość dewsdsaddf
skąd sie biorą takie miesniaki ?

Gość ona ma pytanie
nie mam pojęcia gdybym nie zaczęła się starać o dzidzię to nawet bym o nich nie wiedziała, że coś takiego istnieje

Gość dewsdsaddf
strasznie mi przykro, życzę powodzenia, sama też sie staram od dzidzię i wyobrażam sobie co czujesz

Gość ona ma pytanie
dzięki tyle, że ja nie mam kiedy się zacząć starać bo od stycznia co 3 miesiące jestem ana zabiegach, a po nich mam zawsze 3 m-ce odczekać...Zaczyna mnie wszystko denerwować bo ja chyba nigdy się ich nie pozbędę a Ty długo się starasz?

Gość dewsdsaddf
4 lata

Gość ona ma pytanie
to naprawdę współczuję....ja tak naprawdę zaczęłam od grudnia, ale jak poszłam na taką kontrolę bo chciałam wiedzieć czy wszystko jest ok przed to najpierw wynależli mi polipy na macicy- byłam w styczniu na ich usunięciu, póżniej w marcu pierwszy mięsniak, kolejny w lipcu i teraz trzeci.....zatem trudno u mnie mowic o staraniu się:( a ty z jakich powodów nie możesz zajść?

Gość dewsdsaddf
nie wiem...

Witaj O istnieniu mięśniaków dowiedziałam się dopiero na stole operacyjnym w czasie cesarskiego cięcia.Przez całą ciążę,ani wcześniej nikt u mnie mięśniaków nie wykrył.Jak określili lekarze mam macice mięśniakowatą,czyli to niejeden mięśniak,nie dwa,a cała masa.Jeden z nich-największy został wycięty celem wykonania badań.Córka urodziła się zdrowa,w 39 tyg ciąży.Od tej pory kontroluje moje mięśniaki,są male,nie powiększają się.

Gość oj tam,oj tam;-)
Ja powiem tak-idź na konsulatacje do innego lekarza. Też mam mięśniaka,mniej wiecej tych samych gabarytow- jestem w 30tc. Wiedzialam o nim przed ciążą,lekarz tak sobie rzucil. Powiedzial ze nie ma zadnego znaczenia. Pewnie zalezy gdzie jest-ja mam na przedniej scianie a lozysko na tylnej. Przy usg prenatalnym i przy okazji usg w szpitalu pytalam o niego o znow ta sama odp.-ze malenstwo,i ze bez znaczenia jest-jakbym miala wielkosci grejfruta to gorzej;-) ja bym poobserwowala jak szybko on rosnie i starala sie,bo rzeczywiscie-duzo czasu nie masz.

Gość ona ma pytanie
no właśnie byłam już u 3 lekarzy i mówią to samo....