Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olejla

Ciąża

Polecane posty

Gość Olejla

Hej dziewczyny! Mam 18 lat i boję się, że jestem w ciąży. Od 3 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne Daylette. Podczas stosunku z partnerem w trakcie mojej ostatniej miesiączki nie użyliśmy po raz pierwszy żadnych dodatkowych zabezpieczeń. Mam obawy, że mogę być w ciąży, bo strasznie powiększyły mi się piersi, na początku tydzień po stosunku miałam silne bóle jajników, których teraz już nie ma. Wiem, że jeśli biorę tabletki antyk. to jest mała możliwość tylko, że po: 1. miałam okres i zażywałam akurat ostatnią tabletkę placebo 2. byłam chora, więc organizm był osłabiony i tabletki mogły mniej działać 3. nie zabezpieczaliśmy się dodatkowo Na dodatek dodam, że kilka dni po tym stosunku dostałam jakiejś infekcji dróg moczowych i do dzisiaj nie raz mam pieczenie pochwy. A i jeszcze dodam, że 2 dni po tym stosunku zaczęłam brać antybiotyk, bo miałam zapalenie ucha (nie wiem czy to ma znaczenie) :P

Gość Niunulkai
Małe prawdopodobieństwo ale najlepiej leć po test i go zrób

Gość raczej masz infekcję
po antybiotyku skoro odczuwasz pieczenie.

Gość kora993
jak sie bierze tabletki anty to moga sie piersi powiekszyc . ja biore tabletki i nie zabezpieczam sie w zadne dodatkowy sposob i jest wszystko ok , dzieci nie ma :) pewnie wszystko jest w porządku

Gość Olejla
od stosunku minęly juz 2-3 tygodnie chyba, a za niecały tydzien powinna pojawic sie miesiaczka.

Gość Olejla
Kora, a jesli bylas przeziebiona lub kochalas sie w trakcie okresu czyli w trakcie zazywania tabletek bez hormonow?

Gość Niunulkai
jeżeli już 14 dni mineły od stostunku to napewno test jest wiarygodny

Gość Olejla
nie robilam testu, bo jakos sie boje. wiem, ze to glupie i dziecinne, bo i tak bede musiala sie z tym zmierzyc, ale nie moge sie przelamac.

Gość Niunulkai
lepiej się przełamać i nie zadręczać ( kupić test i go wykonać to i tak najłatwiejsza rzecz w sytualcji ciąży)

Gość kora993
miałam zapelenie gardła 2 tygodnie na antybiotykach i nie zabezpieczalam sie w zaden dodatkowy sposób , a jak odczuwasz jakies pieczeni to najlepiej idz do lekarza bo to moze byc jakas infekcja . ciąża raczej wykluczona , i w czasie przerwy po 21 tabletkach tez sie kochalam bez zabezpieczenia , wydaje mi sie ze wolno wtedy . w kazdym badz razie robie tak od 3 lat i dziecka nie mam

Gość kaftanik niebieski
jak nie zrobisz testu to nie bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy czy nie. Nie boj sie , wiele kobiet marza zobaczyc 2 kreseczki w okienku

Gość Olejla
Kora mnie pocieszylas troszke :)

Gość Nadineczka
A w którym dniu cyklu się kochałaś i ilu dniowe masz cykle

Gość kora993
zrób sobie test i wszystko bedzie w porządku . lepiej zrobić niż sie tak zamęczać

Gość Olejla
biore tabletki Daylette. 24 tabletki hormonalne i potem 4 bezhormonalne, podczas ktorych powinien pojawic sie okres :) wtedy robilismy to w 27 lub 28 dniu

Gość kaftanik niebieski
na 100 procent nie jestes w ciazy

Gość Olejla
a czy test ciazowy musi byc wykonany rano czy moze byc miedzy 16-17?

Gość Olejla
ja jestem okolo 5-6 dni przed okresem i chcialam zrobic jakos okolo 16 dzisiaj test.

Gość Olejla
no i testu nie zrobilam.

Gość zmartwionaona22
Ja ma troje dzieci, tabletki biorę od 12 lat a i tak dwa razy(raz był planowany) udało mi sie zajść w ciażę (pomimo tego, że w okolicach połowy cyklu zawsze zabezpieczałam sie również prezerwatywami) Generalnie tabletki nawet brane regularnie wcale nie dają 100 procent zabezpieczenia

Gość Olejla
dziwne, bo podobno tabletki daja duza zabezpieczalnosc.